Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

bolf!k 

všechny recenze uživatele

vim ze na svoji dobu to melo skvely triky ale v nasi hi tech pritomnosti je to strasnej shit :) obcas se zasmejete pri pohledu na ty maniky prevleceny za ptakoryby ale po chvili se vam to ohraje, vykony hercu sou mozna este ftipnejsi a celej film hazou do kytek, snad nejlepsi moment filmu je veta kterou v zaveru pronese japonske devce "vzdam se sve prace biolozky, vratim se do rodneho mesta, provdam se za obycejneho urednika a budu prat pradlo" viva la socialismus :D ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nostalgie....první film na který jsem šel jako malý prcek s tátou poprvé do kina...prostě taková moje první pánská jízda, protože po filmu jsme šli ještě do 'baru' na sodovku...takovou tu komunistickou klasiku - svítivě žlutou :-) Po letech jsem se opět koukl a neměl jsem to dělat...nostalgie je jedna věc, ale že to je strašně příšerné je jasná věc. I K. Zeman mnohem dříve to zvládl mnohem lépe. Jednu hvězdu beru zpět a i 2 jsou víc než dost. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasické monster béčko, které se neslo na vlně úspěchů a oblíbenosti Gojiry, Mosury a Radona. Na rozdíl od ostatních se jí však nikdy nedostalo tak velké pozornosti, aby se objevila v několika dalších pokračování. Mohl zato zřejmě i fakt, že z létajících příšer na tom byla nejhůře. Nejde ani tak o vzhled samotný, spíše jde o to, že tvůrci nepřišli s nějakou pořádnou novinku, peckou která by diváky usadila do sedaček. Všechno co Gappa a její starý předváděli jsme už měli šanci vidět jak u Radona, tak i Mosury. Příběh samotný má místy navíc dost vlažné tempo, které tvůrci nedokázali pořádně rozpumpovat. I přesto dám samozřejmě lehce nadprůměrné hodnocení, protože na podobné filmy (monster, animal) jsem docela zatížený a ani mi už nevadí ty směšné a okoukané triky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...iste môžeme hodnotiť skoro 5O-ročný film ako naivný s primitívnymi trikmi,ale v dobe keď tu nebolo v televizii, v kinách nič podobného - tak v kine to bol zážitok aj keď už v tej dobe tie hračkárske tanky,autíčka sme registrovali - v každom prípade pre mňa film má charizmu - a patrí to akejsi "voľnej trilógie" ,ktorá bežala v kinách .(Okrem filmu Gappa sa premietali i filmy :Gamera kontra Gaos a X-príšera z vesmíru) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dvojté béčko jak od Eda Wooda, upachtěná srajda pro blabužnické fantasmagoriky... :-) Neuvěřitelné dialogy typu "...jste japonští lidé? Přesně tak, jsme Japonci. Jak jste to poznali?..." či "...jezero pod sopkou(!) - a vážně se nám to jen nezdá? Je to pravda!..." vkusně doplňují genrové obrázky a infantilní triky, vypadající jako z dob počátků cinematografu... "...prehistorická kostra - samé kosti..." dí žaponský vědec a člověk by učurával smíchy - kdyby to nebylo celé tak strašně stupidní a nudné. Navíc v českém naprosto směšném dabingu pro kulturní masochisty, neboť >levný< distributor se ani nenamáhal k japonskému originálu dát titulky (za což by zasloužil napráskat). To vše s otřesnou kvalitou ořízlého zlého obrazu - zabaleno v edici >Zlatý fond světového filmu< (!) od KMa. Patafyzické. Ač jako dítě též jsem viděl několikráte, nehodlám podléhat nějakým sentimentálním náladám. Jedna hvězdička snad jen za tu vzpomínku. Koupeno v Levných knihách slevněno na 39,00 Kček! To se vyplatí...:-) Fakt - za víc to nestojí... ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama