Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Pokud možno živá. Paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je? Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A co se vlastně stalo s Amy? Na znepokojivé otázky se vrší další a odpovědi zoufale chybějí. Trpí tím především Nick, který se z miláčka médií proměnil ve veřejného nepřítele číslo jedna. Dobře ví, že když se Amy nebo strůjce jejího únosu nenajdou, ponese si cejch až do konce života, který možná stráví za mřížemi. Pokud ovšem nemá Amy skutečně na svědomí. (Cinemart)

(více)

Diskuze

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

Vladajsoucna

Je jasné, že na filmových školách se nebude tak často rozebírat film Sedm jako třeba film Sedmá Pečeť, ale kdo by z ,,běžných" diváků dal přednost Bergmanovi před Fincherem? To je jako srovnávat cenného veterána s líbivým sporťákem...oba mají něco do sebe, oba mají své zastánce a obdivovatele, ale ten sporťák trochu víc frčí.

na příspěvěk reagoval gaboo.s, Vladajsoucna

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

Bluntman

Despekt mám proto, že jsem nikdy nevyrůstal na komiksech. Neba mě moc příběhy s 90% zeleným plátnem, 50 ti kilové holky v upnutých trikotech jak řežou padouchy s nevídanou obratností, neohrabaný otloukánek a outsider se stává zachráncem místních atd. Rád mrknu na sin City a tři poslední Batmany, toť vše . 

na příspěvěk reagoval Beckett51

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

petr.al

Ne, každý film má význam. Explicitní, který sděluje přímo, implicitní, který je třeba interpretovat, či například symptomatický, který se vztahuje ke světu. Není to tak, že by mainstreamové filmy neměly "přesah". To je pouze představa kulturního elitářů. I ty komiksové adaptace (proč ten despekt k nim?) jsou povětšinou významově hodně bohaté (především marvelovky s výjimkou Strážců Galaxie).

na příspěvěk reagoval petr.al

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

petr.al

Nevím, Pasoliniho neznám, ale hovno jistě dokáže říct spoustu užítečných sdělení a moudrostí... třeba co osoba předešlý den jedla, zda má nějaké střevní problémy, ba dokonce jstli nemá tasemnici!

na příspěvěk reagoval petr.al

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

Ze Zmizelé může být časem klasika. Ona zavání trochu tou Hitchcockovskou atmosférou a obdobným fíííílingem.

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

Bluntman

povětšinou nemá...nevybavím si žádný velkofilm z poslední doby, který by mi měl i něco zdělit či dokonce mě nějak duševně obohatit...až na pány uvedené níže. Pravda např. Avatar měl i jakési poselství, drancování přírody, vyhlazovaní menšinového obyvatelstva, ale to jsou spíše výjimky....hlavně prosím nechodit na mě s nějakými stupído komiksy, které se točí jak na běžícím páse. Jsem sakra vybíraví na co jít do kina za 150,-

na příspěvěk reagoval Beckett51, Bluntman

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

Mně se konkrétně u tohohle líbí zachycení podstaty "uvadání" partnerských vztahů, které by se dalo vyjádřit větou : "Přestal ses snažit !" Netvrdím, že je to nějak objevné, ale i dobře ztvárněné "neobjevno" má svoji sílu/hloubku. Tady je to navíc ještě posunuto do krásně absurdní roviny, kdy chlap potřebuje svoji šílenou ženu, protože jen ona v něm dokáže probudit to nejlepší. Proto mi dává smysl i ten reunion.

na příspěvěk reagoval petr.al

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

Vladajsoucna

Nolan s Fincherem bych za jejich předešlé počiny rozhodně nenazval propracovanými popkorňáky, ale to je právě ta machrovina, že umí lavírovat na hraně mainstreamu tak i nějakého filmového zdělení.

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

jj i tohle je jedna z pro mě nepochopitelných mezírek, též jsem myslel, že se zaplete do svých výmyslů...

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

Že to řešíte, Fincher točí jen nablýskaný sofistikovaný popcorny (což neznamená, že by šlo o špatné filmy, naopak). Tomu o nějaké hlubokomyslné poselství nejde, stejně jako Nolanovi (podle mě mnohem mdlejšímu filmaři).

na příspěvěk reagoval J.e.r.e.c, petr.al

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

petr.al

To nikdo. Jen furt nechápu, proč ti přijde tak strašně nerealistický.

Mně tam, co se týče "realističnosti" vadily jiné věci, především "výslech" Amy v nemocnici, kde detektivka sestřelila její verzi únosu hned na první dobrou. I pokud připustím, že by jí to vzhledem k jejímu stavu napoprvé prošlo, jistě by pokračovalo vyšetřování a další výslechy, které by díry v její verzi musely potvrdit. Na tuhle situaci prostě nebyla zdaleka tak dobře připravená (ani nemohla být) a nesrovnalosti musely vyplavat na povrch. Já si byl jist, že jí to neprojde.

na příspěvěk reagoval petr.al, petr.al

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Traffic

A jak Desi manipuloval Amy? Kromě stalkerství a teatrální "sebevraždy", což jsou znaky sociopatie, ne psychopatie či manipulátorství.

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

petr.al

Následky to na něm evidentně zanechalo. Nikde není psáno, že na ní myslel každý den, oblékal se do jejích hedvábných punčoch a oblékal do pyžama nasáklého její vůní. Pořád nechápu, na čem se točíš ? Že někdo s takovýmto vztahovým kostlivcem ve skříni nemůže být úspěšný a bohatý ? 

na příspěvěk reagoval petr.al

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

A dovedeš si představit reálně, že takhle úspěšný muž se spoustou tedy řekněme jiných žen, stále roky a roky myslí na tu jedinou aniž by to na něm zanechalo jakékoliv partnerské či pracovní následky....to by byla čistokrevná psychóza.

na příspěvěk reagoval J.e.r.e.c

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

Bluntman

Pravděpodobně v Americe potřebuje každý ne psychologa, ale rovnou psychiatra. Mně se na filmu kromě vrstevnatosti příběhu líbilo úplně něco jiného, co málokdo ve svých recenzích uváděl. Média. Média, která jsou schopna během mžiku vytvořit hon na čarodějnice a podsouvat divákům různé předsudky a ukvapené zkratkovité názory. Z hrdiny je zaprodanec, ze zaprodance miláček národa. Dále pak Amyn deník..... Nějaká vila s kamerami alá ,,Někdo se dívá" se Sharon Stone pro mě byla druhořadá. S postavami rozhodně nepotřebuji sympatizovat a není nic víc super, než když je herec ve své roli tak odpudivý, že bych mu při osobním setkání nakopl sedinku. 

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

Mě spíš děsí, jak se tu řeší, že je Amy psychopat a že zmanipulovala chudáka Desiho, ale nikdo už neřeší, jak Desi manipuloval Amy.

na příspěvěk reagoval petr.al, Bluntman

Uživatel Traffic smazal svůj příspěvek.

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

petr.al

Nechápu, kam chodíš na svoje závěry. Je spousta lidí, kteří si nějakého svého ex-partnera idealizují a jsou ochotni se k němu vrátit, kdykoli on "pískne". S kariérou to nemá společného zhola nic.

Už si to přesně nepamatuju, tam je někde řečeno, že on od té doby nebyl s žádnou jinou ženou ?

na příspěvěk reagoval petr.al

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

petr.al

Ano, postavy jsou nedílnou součástí filmu, ale proč do hodnocení promítat názor na ně? Pokud se s nějakou postavou neidentifikuji, je to špatně? Pokud s ní nesympatizuji, je to chyba filmu, kterému to je třeba předhazovat? A co když je ve snímku - jako v tomto - skupina postav, která má daleko k tomu, aby byla komukoliv sympatická? Jinak ty vypsané výtky jsou docela mimo, sousedka z Balíkova má velmi dobrý selský rozum, z málokoho se jenom tak "stane" psychopat (a tato diagnóza je motivována ve flashbacích, byť později nespolehlivých) a předčasná ejakulace neznamená nutně sexuální looserství (zvlášť když na ní tak dlouho čekal).

na příspěvěk reagoval petr.al

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Reklama

Reklama