Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Recenze (472)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na pět předešlých Bayformers filmů. Bumblebee v podání Travise Knighta má konečně vše co předchozí snímky postrádali - příběh, spád, emoce, roboty kteří konečně mají nějakou důležitou roli v ději a nemají jen dva dialogy, přehledné bojové scény, uvěřitelné lidské postavy a odstraněné zbytečné charaktery a trapné scény. Film který potěší nejednoho fanouška původních animáků Generation 1, ale bude fungovat i jako rodinný film nebo pro lidi kteří se setkávají s Transformers poprvé. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když pominu,že místy je to extrémně blbý...dokonce mnohem blbější než libovolní Transformers od Baye...je Bumblbee celkem zábavná retro podívaná,která hezky vypadá a je vtipnější než kdejaká komedie.Plusem je určitě přehlednost akce (což u posledních Transformerů neplatilo) a podoba Transformerů,která odkazuje na původní kreslený seriál.Dějově to samozřejmě není žádný zázrak a stane se přesně to co divák čeká že se stane.Postavy jsou snad až na Charlie pouze jednorozměrné figury,ale zase těžko od podobného filmu čekat něco víc.Jako rodinná podívaná je Bumblebee ok a věřím že děti bude bavit určitě.A já se na něj rád podívám znova mnohem raději než třeba na páté Transformers...70% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, příjemné, dobře natočené. Pokud toto má být restart série, což dle nejnovějších informací je, nemám s tím sebemenší problém. Poslední díly z hlavní série byly na mě už moc přeplácané, dlouhé, až moc velkolepé. Bumblebee je ale komornější, místy legrační, ale ani zde nám nechybí akce, na kterou jsme zvyklí. Na dvojku se těším. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Ještě jste neviděli Bumblebeeho!A nevíte co od toho čekat? Je to jednoduché. Představte si film Železný obr mixnutý s jakým koliv filmem co má téma "puberta" a máte Bumblebeeho .. Neočekával jsem mnoho a to jsem i dostal. Snímek občas pobavil, nenudil, takže proč ne? Ale znovu to už vidět nepotřebuju. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Před děj jedničky, nicméně téměř jako přes kopírák. Ovšem s maxi rozdílama! Možná že je Steinfeldová solidní herečka a má nějakou budoucnost před sebou, ale přeci jen se v prvním dílu koukalo daleko líp na Megan Fox! Další věc je, že mě celkem překvapila slušivá délka filmu, faktem ale je, že na takovou sladkou rodinnou kokůtkovinu, stačilo daleko méně času. Nemá cenu to dál rozebírat. Určitě jedni z nejslabších transformerů a pro mě asi i jednou a naposledy viděný. 50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Transformers mi k srdci nijak nepřirostli,navíc mi sebrali režiséra Baye,takže velký sympatie u mě nezískali.Bumblebee je taková pohádka s jednoduchym dějem,a hlavně zápletka je tak na ubrousek.Navíc spíš komedie,Takže když to shrnu,v Transformerech sem vyhledával každou chvilku,kdy se ty trapný plechárny po sobě neválely a nebojovaly,tady v tom filmu zase ty akční sekvence tomu docela pomohly,jinak limoška pro .......40%. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Hailee Steinfeld si sice s oblibou čuchá k vyholenému podpaží a umí se hrabat v motorech, ale pokus udělat z takový pindy Sarah Connor nebo Helču Ripley opravdu nevyšel (zvlášť když ji musí furt někdo zachraňovat). Bumblebee je zase mocný robot, který touží po pohlazení, bojíčkuje se v koutě, smutní a další podobný pičoviny. Pak je tu ještě John Cena, který cokoliv udělá a jakkoliv drsně se tváří, vždycky je to trapná komedie. Suma sumárum, je to pro 10letý haranty, který si hrajou s robotama na displeji mobilních telefénů a tabletů, fabletů a pičítačů, který jim rodiče kupujou, aby si s nimi nemuseli hrát. Takže vlastně úkol splněn. Aspoň že ta akce za něco stála, jinak to byl porod. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po Bayově hravosti a megalomanské demolici není ani vidu ani slechu, a tak je Bumblebee jenom velmi jednoduchá pohádečka o holce a robotovi, která je sice skvěle udělaná, ale dějově katastrofální, plus popírá začátek prvního dílu. Na tři hvězdičky to strhává fakt, že to bezvadně uteklo. 50% ()

carly 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film z Transformer série. Pocitovo na úrovni jedničky, ale ako film lepšie. Cítiť tam ženskú ruku. Ako prequel funguje maximálne. Bumblebee je rozkošný a jeho priateľstvo s Charlie chytí z srdce. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Mě tohle vážně zklamalo, uvažoval jsem i nad nejhorším hodnocení, ale to už bych moc křivdil. Štve mě, že jsou to již šestí Bumblebee a nikam se to neposouvá, jakoby zkopírovali první díl. Jenže v prvních dílech tam byly aspon nádherné ženské, tady jsou zase narvané tupé děcka, zase černoch (rasová korektnost, nic proti nim nemám, ale už mě tou nutnou vyvážeností v Hollywoodu serou) a do toho ještě úplně "boží" rodiče. Pro děti by to mohlo být fajn, kdyby to neměl být akční film. Bohužel tu není ani moc akčních scének, kde by se vyblbli s efekty, jako tomu bylo v předešlém díle. Prostě když si to nepohlídá Bay, tak je z toho sračka alá Hvězdné války. ... CC Flora ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť jsem ty nadšené komenty a recenze nebral vážně a dobře jsem udělal. Jede se podle starého schématu, které se už od časů E.T mimoně nezměnilo. Looserka, nešťastnice, nebo nepochopená...je to jedno, prostě si najde velepodivnýho kámoše, díky kterému bude dost silná na to, být sama sebou. V jednom filmu to byl drak, v dalším kosatka...tady autobot. Je to fuk. Nicméně pravdou je, že Travis Knight s Christinou Hodson vrátili transformery tam kam patří a to je do cílovky pro náctileté. Ty pokusy udělat s transformerů, temné a hutné sci-fi a ještě tomu všemu dodat nějaký hlubší příběh, byly úplně mimo mísu. Přestože oceňuji ten osmdesátkový feeling, tak cílovka tohoto filmu nejsem už dobrých 30 let. Takže přestože akce nebylo málo a zpracování bylo opravdu na vysoké úrovni, tak jsem se nijak zvlášť nebavil a u některých momentů jsem i trpěl(zasalutování a vlastně vše, co se týkalo rádobydrsného kapitána). Asi bych autoboty nechal u ledu...pěkně se na to transformování kouká, ale pořád je to pitomina. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší transformeří film? Nebo dokonce jediný? Provokuju a nemůžu to říct s jistotou, ale... Jedničku od Baye jsem viděl, uznávám technické kvality, na svou dobu neuvěřitelný. Ale strašně prázdný, místy dokonce otravný, kromě asi dvou eye-super-candy momentů nic opravdu zajímavýho. Dvojku a trojku jsem si odpustil. Čtyřku jsem absolvoval, recenzoval, strašný peklo. Tuším, že na konci tam byli robodinosauři, klidně bych z toho vzal jenom tuhle pasáž a dal jí malej palec, protože pětiletej kluk ve mě to trochu vidět chtěl. Ale jenom trochu a za tu dvouhodinovou "expozici" to fakt nestálo. Bumblebee je v porovnání s tím plnohodnotný dobrodružství se sympatickou hlavní hrdinkou a dokonce i nějakou roboemocí. Po měsíci si z toho nepamatuju nic, ale byl to pohodově investovanej čas. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Bumblebee je prequelom a jednoducho najlepší film „Transformers“. Sakra, je to pravdepodobne jediný skutočne dobrý film „Transformers“, bez akýchkoľvek mojich výhrad. Je to však aj živý a seriózny nostalgický výlet do 80. rokov minulého storočia, vytvorený s láskou k tejto dobe a jej postavám, ich soundtrackom a štýlom rozprávania. Film má nádherné špeciálne efekty a je skvelou rodinnou zábavou. 8/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

To má tak povedený retro feeling, že má člověk pocit, že film zná už nejméně třicet let. Přesto mi třeba Číslo pět žije a přítomnost méně digitálních triků přijde příjemnější. Zčásti platí pro Bumblebee, a Michale Bayi, prosím, pozor, méně, velice často, bývá více. Tři roboti v hlavní zápletce úplně akorát. I s jedním bych to přežil. Jestli do dvojky zas naperou padesát postav, aby mohli prodávat figurky, můžou to rovnou poslat do kytek. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Film, který vrací franšíze úroveň. Příjemný retro feeling konce 80. let (potěšili samozřejmě různé odkazy...Breakfast club, Hurricane), nepřekombinovaný scénář. Původní vzhledy robotů na Cybertronu (i třeba Ravage apod.), za mě ideální pokoukání. Pohodová muzika. Jen bych chtěl vědět, kde ta holčina furt měnila trika. :-D A Spoilery....konec bych pořešil jinak...buď tam měl přiletět Optimus dřív (okej, pak už by asi hlavní hrdina nebyl Bee), a nebo měl Bee opravit na tajnačku tu corvettu...to by bylo hezký.A to Camaro si mohli odpustit. ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem změnu oproti předchozím Transformers filmům, hlavně po katastrofální pětce. Je to takový návrat k jedničce, která je stále nejlepší, ale asi jsem už starý, protože několik scén mi přišlo trapnějších (a čím víc obracím oči v sloup, tím je hodnocení slabší) a společně s příběhem dost neoriginální a vše bylo viděno podobně jinde. Je to asi už opravdu vyčerpaný svět pro film a další už netřeba. Samozřejmě titulní postavu bych do garáže bral 🙂. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Čím temnější noc, tím jasnější hvězdy.Travis Knight chtěl zřejmě potěšit Bumblebeem široké publikum. Primárně z toho čiší zábava pro děti 13-18 let. Co ale neocení mladší skupina je naopak potěšení pro tu starší, kdy to má celé takový retro nádech a vynikající 80'tkový hudební doprovod. Podobné celkové pocity jsem měl u Abramsové Super 8. Na původní Transformers to ještě nemělo, ale jako doplněk k sérii lepší než pozdější díly. Pár přetažených scén k robotům už nějak patří, jen bych se obešel bez toho černocha s cukrovou vatou na hlavě, zas plusový bod za absenci asiata. Jako prequel neměl konec ničím jak překvapit, ale je škoda, že zde nezakomponovali nějakou starší postavu z jedničky, případně bych čekal aspoň mírnou návaznost. Takhle v podstatě divák neví jak se Bumblebee dostal k Samovi a co se stalo s nynější Charlie, proč se o B. nepřihlásila. Slabší čtyři hvězdičky 70%. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Ach ne :( Baye zpátky a tenhle film pouštět jen našim ratolestem. Z oblíbených filmů jako Predator, Transformers, toho co bude následovat od Marvelu atd. se stává noční můra. Zpátky k Bumblebee - akce je taková nijaká, charaktery robotů nic neříkající, parťák hlavní hrdinky...a je to tu opět - závazek Holywoodu...jinak ale hezká nenáročná pohádka, pokud je vám tak 8 let. ()

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama