Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele DAPDO k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2014) (S01) 

Hodně vymazlená první série. Spousta drog, násilí, vražd, natočený dost autenticky. Překvapily mě dvě věcy, zaprvé absolutně chybí policie, která by ty zvěrstva vyšetřovala a hlavním mafiánům by tak přibyl další protivník navíc. Zadruhé to, co se mi u filmů nebo seriálů, který mě chytily moc nestává - nenašel jsem si postavu, které bych vědomě přál, nebo fandil, protože všichni jsou neskuteční parchanti. 90%. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Po našlapané první sérii a po tom, jak skončil její poslední díl byla pro mě dvojka trošičku zklamáním. Čekal jsem ještě větší jatka a krveprolití, ale tvůrci přece jen ubrali nohu z plynu. Mohli jsme místo toho vidět víc rozvinutí hlavních postav a jejich soukromý život, což taky nebylo na škodu. I tak si druhá série udržela těžkej nadprůměr a po kulervoucí závěrečné epizodě jsem hodně zvědavej, jak se bude všechno dál vyvíjet. 80%. ()

Série 3 (2017) (S03) 

I když to není tak brutální jako první série, tak tahle mě asi chytla nejvíc. Většina postav z předchozích sériií byla odstraněná a nastoupily nový, který mě hodně bavily. Styl vyprávění je pořád stejný, ale přibylo víc psychologických momentů. Je zajímavý sledovat, jak se z prostoučkýho Gennyho stala nelítostná bestie, která se nezastaví před ničím, jenom aby dosáhla svýho. 90%. ()

Série 4 (2019) (S04) 

I bez Cira a dalších hlavních postav, který byly zlikvidovaný, neutrpěla čtvrtá série na kvalitě. Dokonce ani ústup Gennara trochu do ústraní neoslabil tenhle skvělej seriál a jelo se dál ve velkým stylu. Ten závěr posledního dílu byla velká paráda a já si přeju, ať už je co nejdřív nachystaná pětka. 80%. ()

Série 5 (2021) (S05) 

Pátá série začala po ůvodním díle přesně tam, kde skončil film Nesmrtelný, který byl vydaný po čtvrté sérii. Jsem proti, aby se postavy oživovaly, takže jsem byl dost v rozpacích. Jednou se uložil k ledu, tak by tam měl zůstat. Postava Cira ale byla v tomhle seriálu tak zásadní, že po jeho "smrti" Gomoře prostě něco chybělo. I když čtyřka byla nadprůměrná, nebylo to úplně ono. Pořádný vysvětlení, jak Ciro vlastně přežil se tady nedozvíte, ale kdo viděl Nesmrtelného, je doma. Devět dílů bylo impozantních - spousta intrik, zrady, násilí, krve, brutality. Poslední díl měl být velké finále, ale za mě se prostě nepovedl. Postrádalo to logiku. Genny v předešlých dílech odpustí Cirovi i vraždu svých rodičů, aby ho ted poslal na smrt do gulagu kvůli tomu, že mu nedal vědět že žije. Cira to nasere, uteče, vrátí se zpátky do Neapole, žene ho dopředu jen pomsta, rozpoutá v ulicích krvavou válku a nakonec se nad svým soupeřem slituje ? Celý mi to přišlo přitažený za vlasy, ten poslední díl se prostě hrubě nepovedl. První a třetí sérii jsem hodnotil naplno, druhou a čtvrtou za čtyři. Tahle poslední měla rozhodnout o celkovým hodnocení. Za ten poslední díl jsem byl rozhodnutý dát dvě hvězdice, jenže pak by mi tahle série vyšla na čtyři a celý seriál taky. A to si Gomora kvůli jednomu zpackanýmu dílu nezaslouží, takže přimhouřím obě oči a přidám tomu fimále jednu navíc za to, že jsme se nedočkali happyendu. Jednou si rád tenhle seriál s chutí zopakuju. ()

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama