Reklama

Reklama

Summer Camp

Trailer 1

Čtyři mladí Američané se přihlásí na práci poradců v odlehlém španělském táboře, ale jejich představy zábavně stráveného léta začínají rychle slábnout, když jeden z nich náhle ztratí nervy a napadne ostatní. Než si skupina uvědomí, co se děje, zmocní se jich virus vyvolávající vztek. Virus se mezi nimi rychle šíří, a musí se spolehnout jeden na druhého, aby měli nějakou naději přežít noc. (noelcoward73)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (60)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Měl jsem večer chuť na pořádnej partičkovej horor. Jenže to by ta parta lidí musela mít nějaký charisma. Na tom se asi shodnem všichni. Ta zápletka s infekcí, která má vzteklinovej vliv by i celkem ušla, ale to by to muselo dávat nějakej smysl. Tím pádem to prostě u mě moc nefungovalo. Jednou to máš, pak to přejde, nic si nepamatuješ. Prostě nereálný. Ale ten konec s dětma, to byla třešnička. Škoda jenom, že tam chybělo víc těch gore momentů. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý odporúčam pre skupiny dva a viac ľudí, pretože sám o sebe nie je ani tak strašidelný ako originálny, vtipný a vyhýbajúci sa žánrovým klišé, na ktorom sa jednoducho musia doceniť niektoré parádne scénky (vŕtačka cez nohu, detičky užívajúce si striekačku s vodou, neustále sa striedajúci padúchovia atď.). Neviem či je u hororu plusom, keď sa u neho divák zabáva, ale v tomto prípade to skutočne neriešim. Summer camp, bavil som sa! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze zcela zbytečných zombie/nakažených filmů a další z výborných scénáristů, co na režisérské stoličce zklamal. Je sice pravda, že se Summer Camp v jednom ohledu od podobných záležitostí liší a to tím -SPOILER-, že virus po nějaké době odezní, ale ani tenhle aspekt se nepodařilo moc využít. Vesměs se jedná o uřvanou naháněčku, která má sice docela spád, ale akce je tu zmatená a mizerně sestříhaná, masky či spíše make-upy sotva průměrné a jako největší mínus vidím naprostou absenci jakéhokoliv gore, se kterým člověk u podobného filmu počítá. Prostě zklamání. 30% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A cenu za prozatím největší zklamání sezóny vyhrává... chvíle napětí... Alberto Marini za svůj Summer Camp! Gratulujeme! Fakt díky, no. Prozraďte nám teď, milý Alberto, vaše nynější pocity. Proč si myslíte, že jste získal zrovna tuhle cenu? Děláte si ze mě prdel? Jsem nasranej! To jsou moje pocity! Člověk vám chce dát nějakej pořádnej a strašidelnej horor z lesa, a vy se mu takhle odvděčíte, kurvy jedny. A nemyslíte, pane Marini, že jste si to tak trošku posral sám? Čim jsem to tak posral?! Tim, že jsem to udělal hezky tajemný, od začátku napínavý, až do konce příjemně děsivý a navíc v modernim a svižnym kabátě? Kdepak, milý Alberto. Vždyť ten film je hroznej. Tuna klišé, všichni jenom řvou a hysterčí a vy si za záporáky vyberete tu nejhorší možnou alternativu. A s tou parkinsonovou kamerou jste to úplně zabil! Jde vidět, že vám ta kamera moc nesvědčí, radši se vraťte k papíru, protože tam... A vy jenom nevíte, co chcete! Na festivalech mi to chválili a tady najednou máte pindy! Nashle a polibte mi prdel, buzeranti zasraný! Taky nás těšilo, pane Marini, a zase někdy na viděnou! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert jsem byl pochopitelně potěšen zprávou, že scénárista mých oblíbených Balagueróvých hororů poprvé usedl do režijního křesla. Zvědavý jsem byl rovněž na výkon sympatické Jocelin Donahue, jejíž kariéru bedlivě sleduji již od snímku House of the Devil, a které velmi přeji nějaký další výraznější hororový zápis. O námětu hororu Summer Camp jsem si předem zcela záměrně nic nezjišťoval, což se následně ukázalo jako velmi moudré rozhodnutí. Summer Camp totiž není ze začátku příliš čitelný. Dokonce tak trochu úmyslně klame tělem, takže neznalý divák netuší, jaký hororový subžánr vlastně sleduje. Až zčistajasna nad lahví dobrého vína Marini zavolá: "Kamera, klapka, akce!", a horor bleskurychle odstartuje. Summer Camp disponuje poměrně kvalitní hororovou atmosférou, avšak hodnocení sráží občasné díry v logice a příliš se nevyvedly ani speciální efekty. Zarmoutil mě zejména nepříliš dobře napsaný závěr snímku, v kterém hlavní postavy z nepochopitelných důvodů odmítly dvakrát vstoupit do téže řeky, za což zaplatily životem. Přesto Summer Camp doporučuji ke zhlédnutí a uděluji mu poctivé tři hvězdy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v zimných mesiacoch, pričom jeho dej sa odohráva počas leta. (Marceloo)
  • Režisér snímky žiadal počas castingu od hercov, aby kričali a rozbíjali veci, nakoľko sa ich charaktery počas deja menia na násilné stvorenia. Španielsky herec Andrés Velencoso dostal úlohu Antonia vo filme vďaka tomu, že v režisérovej kancelárii rozbil stenu. (Marceloo)

Související novinky

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Reklama

Reklama