Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

halberdier 

všechny recenze uživatele

První samostatný Wolverine byla vcelku průměrná i když zábavná popcornovka, druhý Wolverine pak celkem zdlouhavá nezábavná nuda. Proto je až neuvěřitelné jak stejný režisér, který má na svědomí druhý film , dokázal natočit o tolik lepší film než je druhý Wolverine. Logana lze určitě zařadit mezi nejlepší X-Men filmy (X1 a X2, První třída) a atmosférou má nejblíž k úplně prvnímu filmu - kde šlo především o postavy). Logan není navíc typický komixový nebo X-menovský film, přestože zde vystupuje Wolverine a pár mutantů, ale připomíná spíš road movie nebo revenge filmy (z poslední doby např. Gibsonův Blood Father). Je to hodně drsný, krvavý, nekompromisní ale také smutný film, je to loučení s nejpopulárnějším X-Manem, Hugh Jackman si nemohl přát lepší rozloučení s rolí (to samé lze říct o Profesoru X - skvělý Patrick Stewart) a proto doufám, že se nikdy Jackman už do této role nenechá znovu překecat. Takto má má vypadat dospělý komixový film a je to skvělá alternativa k popcornovému Marvelu a DC (9/10) ()

Dasty 

všechny recenze uživatele

Páni tak to byl zážitek nevídaných rozměru ..co dodat dojemná rozlučka .Film nenudí a s kina odcházím spokojen ba nadšen nebo uchvácen nemám slov čekal jsem ,že to bude dobrý,ale tohle je na klobouček.Logan je na konci svých duševních i fyzických sil.Přemítá si v hlavě svoji smrt a hledá smysl života a najednou se objeví.... a spustí krvavé lázně nepřátel.... ()

filip333 

všechny recenze uživatele

Od loňského Deadpoola jsem nebyl v kině tak unešen. Existenciální drama umírajícího stého chlapa a umírajícího senilního "dědka" jsem vážně nečekal. Hugh je lepší než kdy dříve a Dafne Keen také. Režisér se oproti předchozímu W hodně zvedl. ()

PunyHumanNo2 

všechny recenze uživatele

Wolverinova cesta z Mexika na sever, s Donaldem v patách. Podobnost čistě náhodná, přesto v tom interneti hledají záměr. Logana nelze označit za tradiční marvelovinu či film o superhrdinech, téma starého muže na sklonku sil chránícího ratolest světlejších zítřků má mnohem blíže k The Road, Children of Men, videohře The Last of Us, nebo Eastwoodovinám. Superhrdinové nejsou ani "super", ani hrdinští, jsou notně poznamenaní životem a ze školy oplývající množstvím zmutovaných postav zbyla jen komorní trojice. Již nezachraňují svět, jsou zranitelní, bojí se, a místo, aby hrozbám čelili, před nimi prchají. Což působí depresivně, vezmeme-li v potaz, že padouchem na částečný úvazek je nevýrazný rádoby kyberkovboj. Logan tak většinu času bojuje sám se sebou, Profesor X s neurodegenerativní poruchou a X23 s nutkavou potřebou někoho šmiknout. Tvůrci se rozhodně nebáli syrovosti a chvílemi až samoúčelné brutality. Celkově se jedná o důstojné rozloučení s Rosomákem. Ambice však byly vysoké a očekávání ještě vyšší. Proto zamrzí ubíjející rozjezd a při délce snímku by neuškodila trocha inovace a snaha vymknout se schématu přímočaré videohry: Akce akce akce - čas přesunout se do jiné lokace - !nepřítel! - akce akce akce... Až začínáte chápat Loganovo přání, aby už to skončilo. ()

Sevin14 

všechny recenze uživatele

Velice povedený snímek, jeden z nejlepších z X-Menovské série a důstojné zakončení Wolverina (H. Jackmana) a vlastně i Profesora X. Ovšem na Temného rytíře to nemá. Filmu ale rozhodně nechybí povedené akční scény, které si dospělý divák konečně může vychutnat, díky ratingu R, jak se sluší a patří. Nemůžu si ale pomoct, na pět hvězd to u mě zatím prostě nebylo, možná až s odstupem na druhý pokus, uvidíme. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Já mám komiksárny opravdu rád. A Jackamana taky. Ale nezlobte se na mě, buďto už prostě ve svých 29ti stárnu a nebo jsem viděl jiný film než všichni ostatní. Logan je bezduchá akční sračka, kde se všechny rubačky podobají jako vejce ejci, příběh postrádá jakoukoliv myslitelnou logiku (a to i na komiksárnu) a jak by řekl Standa, je tak křišťálově čistý, že už ani křišťálovější čistší bý nemůže. Prostě nuda jak hovado, když už scénář nechá herce hrát, tak zazáří. Ale to je asi všechno. Nechápu tu krávu co za mnou v řadě bulela polovinu filmu, asi měla periodu. PS: 89% jste se fakt asi všichni posrali. Jak tomuhle někdo může dát pět hvězdiček když to neni ani v rámci žánru top film, to mi hlava nebere. Twiight efekt dejavu. ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

Brutální nářez!!! Nebylo to teda podle mých představ páč komiks Old Man Logan se mi fakt dostal pod kůži a patří mezi to nejlepší, co jsem kdy četl. Čekal jsem spíš postapokalyptickou pustinu ze Šíleného Maxe, kde by se možná mihnul Dr. Doom (přeci jen na něj Foxové práva mají). Ale dost o snech. Ta tvrdá realita je, že jsem dostal krvavej nářez s pořadně nasraným Wolverinem, Profesorem X, kterej si s ničím nebral servítky a královsky jsem se bavil. Nesmrdělo to trochu pařbou The Last Of Us? Nějaká ta podobnost tam je. Jackman bude vždycky Wolverine a náhrada za něj to bude mít sakra těžký. Takovej Jared Leto by mohl vyprávět. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Parádna rozlúčka Jackmana a Stewarta s úlohami a postavami, ktoré nás tešili svojou prítomnosťou takmer dve desaťročia. Pôsobivo natočený dospelý film o otcovskom a synovskom vzťahu, ktorý presahuje všetky tie brutálne scény, ktoré však paradoxne perfektne sedia k danému rozprávaniu. Jednoducho z každej scény cítite obrovskú únavu Logana, ktorý sa už nechce zapájať do nekonečných súbojov z nepriateľom, ale okolnosti (ako vlastne vždy) ho donútia naposledy predviesť svoje umenie. Je to jednoducho jazda od začiatku po koniec, ktorý je nevyhnutným vyústením príbehu najslávnejšieho mutanta. Top komiksová adaptácia, choďte na ňu určite do kina. PS: škoda nezaradenia skladby Hurt od Johnyho Casha aj k záverečným titulkom (v traileri je to úžasný nápad). ()

lubostar 

všechny recenze uživatele

Seria o Wolverinovi mi vzdy prisla akosi "uveritelnejsia" nez zvysne X-Men filmy. Pri filme Wolverine z r.2013 by som mozno dokonca pouzil prirovnanie "Nolanovsky" uveritelny, nech to uz zanmena cokolvek :) Logan: Wolverine tento trend eskaluje do tej najlepsej podoby. X-Meni, tych zopar co prezilo, uz nie su nezranitelne figurky. Trapi ich minulost, vycitky, choroby. Napriek tomu ze su stale mutantami, su podani tak ludsky ako nikdy predtym. Dufam, ze ak bude seria pokracovat s X-23, tak budu pokracovat v nastupenom trende. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Smutné, ale krásné. Jediný film z wolverinovské ságy, kde jsou Loganovy motivace dostatečně silné, abych každý jeho akt bral s pohnutkou. A X-24 je jednoznačně nejpřekvapivější twist z celé x-manovské série. Poslední záběr jak strojený pro skalní fandy toho nejlepšího, co nám za 17 let tvůrci filmových mutantů přinesli. Děkuji. ()

sebulba1981 

všechny recenze uživatele

Logan je asi nejlepší film podle komiksu,co jsem zatím viděl.Je to opravdu nářez.Ani nevím k čemu bych to přirovnal.Hodně depresivní a ten konec mě fakt dostal.Chtělo se mi brečet.Každý Marvelácký film mi ted' přijde takový hloupý.I když na ně nedám dopustit.Wolverine mi bude opravdu chybět.Odešel ve velkém stylu.Bravo.V květnu nás čekají další Strážci galaxie.Už se na ně těším. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Never been a fan, prostě tyhle Marvelovky jdou mimo mě, jsem z jiné kultury a vůbec, no ale tak se mi přihodilo, že jsem z celé téhle pohádkové X série viděl až po letech a na závěr tady pána Logana, kterému v závěrečných titulcích hraje Johny Cash. No. Připomnělo mi to Terminátora 3ku, tím motivem stárnutí. Je to dobrá akčňárna a dá se i v případě, že podobné komiksovky člověk moc nebere. Takže nakonec jediné, co bylo peklo, byla ta žánrová série upoutávek na úvod – bys blil, velebnosti! [70%; 2017-03-26 CinemaCity Galaxie Háje] ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Patrick Stewart zahral bravurne senilneho Profesora X. Hugh Jackman mi pripominal rozmrdaneho chlastom Mela Gibsona. Najlepsi film od Marvelu a to tocia 98% sraciek. Cest 2% vynimkam. Logan je drsna skola a takto si predstavujem komiksovy zaner. Fatality, btutality na kazdom rohu, Logan para a trha vsetko ako v kafilerii. Jeho mala spolocnicka taktiez. Zlate to dieta. No neviem co by nanu povedal Trump :D Nestacil by ani len vydychnut. Tak ako ja pocas celeho filmu. Must see again! ()

Rewisheed 

všechny recenze uživatele

To, co jsem čekal, jsem dostal a možná i něco víc, což se nestává příliš často. Naprostá špička celé série. Surovost, syrovost, ryzost. A říkám vám že bez toho R ratingu by to ani zdaleka nebylo ono. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

(spoilery!)Určitě nejlepší samostatný film s Wolverinem. V rámci X-menů je to spíš ale lepší průměr. Ti filmový tvůrci si s tím společným komiksovým vesmírem už dělaj co chtějí, skáče to z minulosti do budoucnosti a člověk už ani neví, kde se zase příště naváže a v jaké době se vlastně ocitl. Tady se teda žádného příště zřejmě (?) nedočkáme. Nicméně je to velký skok daleko a měl sem pocit jakéhosi ošizení od toho, co se stalo mezitím. Slovem důstojné rozloučení s jednou z nejoblíbenějších postav by se to dalo popsat. Ale co mě zklamalo byla smrt profesora X, jeden z nejmocnějších mutantů vůbec, velká postava všeobecně a tak ho tam jen hodili na korbu a pohřbili..možná bylo tohle ono surové naturalistické podání. Že se svět dost změnil a mutanti už jsou jen štvaná a téměř zapomenutá sorta jedinců..Možná, ale i tak je zdejší hodnocení dost přepálené. Akce jako vždy výborná, zvýšený rating byl opravdu potvrzen brutálními prvky, to jsem si užíval s úsměvem od ucha k uchu. Jak se říká zraněné zvíře je nebezpečnější a bylo fajn sledovat Wolverina v této póze. Herecké výkony všech výborné. Ale tý kýče, předvídatelné situace (přespání u těch rančerů-jak průhledné). Od druhé poloviny mi to prostě přišlo dosti "nastavované". Emoce na konci silné, leč ze mě rychle vyprchaly, tak jako celý film. ()

Chaloupek 

všechny recenze uživatele

Dechberouci roadmovie u ktere musite pochvalit toho, kdo dostal pred lety napad obsadit Jackmana jako Wolwerina. Tohle je jeho film, jeho (snad/asi) rozlouceni s postavou, kterou si bud zamilujete nebo ji budete pro jeji povahove vlastnosti nesnaset. Neni tam zadne prazdne misto. Na nic se neceka. Vse padi jako o zavod a par drobnych scenaristickych kiksu (ktere snad vysvetli prodlouzena verze) nemam problem filmarum odpustit. Dlouho predlouho jsem nevidel neco tak dobreho. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Celý film působil jako špatný sen jednoho z mutantů. Dost vybočuje z řady ostatních superhrdinských a mutantských filmů, hlavně svým totálním depresivním vyobrazením. Hned na začátku dostane divák pořádnou ťafku, Wolverina by ani vlastní bratr nepoznal a profesora Xaviera v tomto jeho rozpoložení bych raději vůbec nepoznal. Mutanti jsou v tomto filmu jako vymírající druh, jako dinosauři moderního věku. Snad ani jeden záběr nepůsobí nějakým uvolňujícím nebo zlehčujícím dojmem, mutanti jsou nemilosrdně drceni od prvního záběru do posledního. A bůh opatruj všechny ty, kteří, i když neúmyslně, se jim odváží pomoci. Film je to výborný, ale nepředpokládám, že ho dám často, na to je skutečně velmi, ale velmi depresivní. Dávám 90%. ()

zissou 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl po všech těch recenzích a odách přehnaná očakávání, nevím.. Strašně nepřekvapivý film. Chování postav předvídatelné, emoce předvídatelné.. asi jako objednat si v restauraci jídlo, u kterého přesně víte jak bude chutnat.. někomu to zjevně stačí. A mimochodem vraždící malé holčičky jsou všemi tak strašně vítané.. co to je za divný fetiš?? ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama