Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 2
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (611)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když do pekla, tak na ohnivém oři. Když nějakou hodně velikou uchylárnu, jedině se Sachou Cohenem. I když už mám něco málo ta sebou, tak tenhle film překonal má nejtemnější očekávání, myšleno samozřejmě v pozitivním smyslu. Hlavně za konec, sloní bukake, za skvělou felaci, anální rakety, za fotbal, za Trumpa, za Harryho, za těžkotonážní 69, vlastně za celý film, no za pět! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Místy dobrý, ale místy záměrně hodně brutálně nechutný. Tak nechutný, že to zachází až za hranici nechutnosti. A záměrně jsem si tuhle komedii pustil přesně po Zvířeti s Belmondem, abych si uvědomil, jaké komedie vznikaly tenkrát a jaké komedie vznikají dnes. A musím se přiznat, že daleko radši mám ty komedie, které vznikaly tenkrát. Ty dnešní jak kdyby se kolikrát praly o místo na slunci s maximálním počtem nechutností na osmimilimetrovém materiálu. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne, zda Penélope Cruz při podepisování smlouvy věděla, že se objeví ve stejném filmu jako varlata Marka Stronga, rozkrok Gabourey Sidibe a hektolitr sloního ejakulátu. Filmu se daří prezentovat vše uvedené, aniž by působil jako nahodilý slepenec gagů (byť k němu nemá daleko) a aniž by pointa (vždy) spočívala v samotné nechutnosti nebo imbecilitě daného vtipu. Svým bezelstným odmítáním toho, co se sluší v civilizované společnosti, plní Cohenův Nobby, hrdě se hlásící k anglické lůze (neboli „scum“), podobnou funkci jako dříve Ali G nebo Borat – ukazuje, v jaké přetvářce žijí všichni intelektuálové, maloměšťáci a snobové, kteří svou pravou tvář a skutečné záměry odhalí teprve při konfrontaci s člověkem, jímž opovrhují příliš na to, aby jej brali vážně (k čemu to mj. může vést, ukázaly letošní volby amerického prezidenta). Ostatní postavy k tomuto obnažení (nezáměrně) vede Nobby, diváka pak (záměrně) vidlácké vtipy dotažené ad absurdum. Jasně, je to hodně hit-or-miss záležitost, střih by mohl být méně zběsilý a vážně pojaté flashbacky (a celá linie o důležitosti rodiny) nabourávají tempo i tón vyprávění, ale pořád mi to přišlo vtipnější a podvratnější než většina mainstreamových komedií. Čtvrtá hvězdička za AIDS pro Donalda Trumpa. 70% Zajímavé komentáře: maddy, ancientone, Othello ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tohle byla vážně divoká jízda! Plná fekálního humoru, netradiční akce, vesnických buranů, nechutných oplzlostí, narážek na sexuální menšiny, praktiky a vlastně sex obecně, ve které se vyskytují scény, které s největší pravděpodobností člověk v žádném jiném filmu nenajde (viz páření slonů či jed vs. varlata), leda by v něm opět hrál nebo psal scénář Sacha Baron Cohen. Na první pohled nesourodá hlavní dvojice Cohen - Strong překvapivě měla nakonec mezi sebou určitou "chemii", a ve výsledku se oba herci dobře doplňovali. Vedlejší herci mě též pobavili, nebo spíše pobavilY, jelikož mluvím zejména o Rebel Wilson ("I'm not pregnant. I'm just fucking fat!") a Gabourey Sibide. Též mě rozesmály fake-camea Daniela Radcliffa a Donalda Trumpa, stejně jako narážky na podobnost postav s reálnými osobami. Zkrátka snímek, který není úplně pro každého, jelikož míra fekálnosti občas mířila až do nebeských výšin, nicméně mě osobně pobavil (a i znechutil), ale i tak pobavil (a ještě jednou znechutil). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Momentálne asi len Sacha Baron Cohen si môže dovoliť ísť za hranicu nevkusu do roviny rôznych šialeností a nechutností, a pritom sa vyhnúť trápnosti a urobiť z toho jednu veľkú vydarenú zábavu. Ten chlapík sa našiel a robí to dobre. Už dávno sa mi tak netriaslo brucho ako pri sledovaní tejto bizarne uletenej, nechutnej komédie. Takéto veci ja skrátka môžem. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Nobby (Sacha Baron Cohen) si ve filmu nechá na hrudník vytetovat nápis „England! World Champions! 200016“. To je narážka na anglickou gramatiku týkající se číslovek, jelikož číslo 2016 se v angličtině slovy píše „two thousand and sixteen“, neboli v doslovném překladu do češtiny „dva tisíce a šestnáct“. (Matej.Mirejo)
  • Mnoho naštvaných obyvatel městečka Grimsby vyčetlo autorovi filmu Sachovi Baronu Cohenovi, že jejich město popsal jako místo plné násilí, kde opilci močí z oken a kde matky dávají dětem na ulici plechovky piva do rukou. (cihlenka)
  • Ačkoliv komentátor zápasu při počáteční scéně na stadionu ke konci filmu řekne, že skóre zápasu Německo - Anglie je 1:1, lze si několikrát všimnout, že v některých záběrech odehrávajících se na stadionu, tabule ukazují skóre 0:0. (Athree)

Reklama

Reklama