Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (394)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem pořádnou řezničinu, ale byl mi dodán jen další snímek o tom, že je lepší, když lidi spolu vycházejí, kurva a v rodině zvlášť. Je na tom sice kus pravdy, ale kdo má na ty výchovný snímky koukat? A ještě to ti hajzli zabalí do fakt parádního obalu. Je to Krok za krokem sražený do hodiny a půl a blízko mexickejch hranic s tím, že Dejna do sebe cpe sníh po kubíkách a táta Frenk jezdí na mašině a brokovnicí ustřeluje jiným jednostopým motoristům řidítka. Takže, Blab blab fádr se trochu minul účinkem, ale i přesto se na to dá v pohodě koukat. Člověk se i pobaví. Gibson je prostě dobrej. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bez dcerky neodjedu.. Strašně rád bych bůhví kolikátý návrat opotřebovaného australského antisemity ocenil, ale nejde to. Na vině je především scénář spíchnutý jehlou z rozpáleného výfuku burácející mašiny a proti kterému je talentovaný Richet při vší snaze bezmocný. Škoda, že namísto scén, kdy se ztracená duše snaží urovnat svá rodičovská selhání, nedostaly více prostoru tradiční béčkové komodity jako odlehčené slovní přestřelky, motocyklové oldschool honičky (ta jediná byla vskutku madmaxovská) či atmosféra v konfederačně-nacistickém doupěti Michaela Parkse. Vždyť země, kde nezletilému prodají náboje do devítky, ale už ne krabičku camelek, je k tomu naprosto ideální.. A teď nechte zapracovat svoji militantní a násilnickou představivost. Co kdyby ta povedená dceruška byla vychována v registrovaném partnerství expekelného anděla Mela a krále tatínkovských odplat Liama Neesona? Úplně vidím tu náhle zvýšenou spotřebu elektrického proudu v kalifornských márnicích.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nebýt Mela Gibsona v hlavní roli, který si toho zestárlého a na celý svět naštvaného otce dost užívá a některé jeho hlášky a reakce působili hodně spontánně a ze srdce, byl by tenhle film naprostý odpad. Erin Moriarty je hezká tvářička, ale její postava je strašně otravná a špatně napsaná, dialogové výměny o vině a otcovství a vůli k životu tak kvůli neustálemu WTF pocitu prakticky ani jednou nefungovaly a ještě horší byly ty jakože vtipné dialogy. Větší problém ale je, že scénář nefunguje ani jako celek, děj vůbec nikam negraduje, měl jsem několikrát pocit, jako že tvůrci ty scény postříhali a poslepovali bez jakéhokoliv citu pro dramaturgii, padouši jsou naprosto generičtí (ani z toho sicaria nešel cítit žádný respekt a neměl absolutně žádné charisma, Benicio del Toro by si veškeré osazenstvo dal na jedné večeři), logika chování postav taky žádná sláva. Nečekal jsem od na první pohled jasného béčka nic extra, ale i od tohoto druhu filmu vyžaduji, aby mě dokázal napumpovat adrenalinem nebo mě jakýmkoliv způsobem bavil bez neustálého pocitu, že si ze mě dělá někdo srandu. A tady jsem ten pocit měl. Je to opravdu old school film, ale ten fakt špatný příklad old school, v společnosti prvního Mad Maxe apod. filmů. 3/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona som mal vždy rád, ale skôr v tých civilnejších polohách, ako akčný hrdina si ma s výnimkou druhého Šialeného Maxa a ešte možno druhej Smrtonosnej zbrane v mladosti nikdy nezískal, no fandil som mu a preto som rád, že ma aspoň v posledných rokoch presvedčil aj v tomto ohľade a konečne je z neho ten pravý prirodzený drsniak, ktorý si vie získať rešpekt. Zápletka o ochrane dcéry pred mexickým drogovým kartelom ponúkala veľký akčný potenciál, pričom drsný Gibson by do toho skvelo zapadol, no tvorcovia sa rozhodli pojať to po svojom, no s tým nemám vôbec žiadny problém a aj táto umiernenejšia verzia ma nadmieru bavila. Celé je to postavené na hlavnej dvojici, teda Mel Gibson a Erin Moriarty, ktorí tu predstavujú veľmi zaujímavé charaktery, ich vzťah otec a dcéra je perfektne zvládnutý, dokonca sa vyhol aj všetkým tým otravným klišé, ktoré väčšinou podobné filmové vzťahy sprevádzajú a tak si ma skutočne získali a bol som zvedavý, ako sa ich vzťah bude vyvíjať, pričom to nesklamalo a prakticky všetky ich spoločné scény so skvelými replikami som si užíval. Oživí to aj tých pár vedľajších postáv, ako sused hlavného hrdiny alebo starý priateľ, len tí záporáci mi prišli úplne nevýrazní, od mexického kartelu by som teda čakal viac. A určite škoda tej krátkej dĺžky, bral by som aj tú polhodinu navyše, toto skončilo až príliš rýchlo. No predsa len sa nájde aj nejaká akcia, Mel Gibson sa síce musí dlhší čas krotiť, keďže sa nechce pripraviť o podmienku, ale aj toto bol dobrý nápad, tie jeho cynické hlášky ma bavili a navyše všetko to pôsobí správne drsne a štýlom zo starých dobrých čias. Takže všetky tie krátke akčné sekvencie som si užil a najviac asi finále v automobile, tieto drsné strety na malom priestore majú vždy svoje čaro. A vizuálne tiež nemám najmenší problém, pohraničné prostredie je vykreslené dobre. Takže po vydarenom akčnom thrilleri Moje letné prázdniny ponúka Mel Gibson ďalšiu podobnú zábavu a dúfam, že predvedie ešte pár podobných výkonov, ide mu to. 77% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přímočará rodinná pecka, která si na nic nehraje a baví svou krvelačností a hláškami. Mel je ve svém živlu a užívá si každou minutu co ho nechají hrát. Role mu padne a je prima, že i dcerka (Erin Moriarty) není jen objekt k zachraňování, ale hýbe dějem. Akce není moc, ale když už tu je funguje na výbornou. Old school. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednohubka po vzoru Get the gringo s opět výborným a namakaným Melem Gibsonem, kterého už ve větší produkci nejspíše neuvidíme. Nečekal jsem moc, ale zároveň mi nepřišlo, že by byl projekt nějak zásadně podfinancovaný, přesně takhle nějak jsem si Blood Fathera představoval a nenudil se, takže úkol splněn...8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ne úplně povedená snaha o retro. Tradičně ultracharizmatický Gibson super, ale chybí přímočarost a efektnost. Příliš to tápe a moří se to v tunách dialogové vaty. Pár světlých momentů je převážně akčních a nebo když má zrovna kameraman, potažmo scénárista světlou chvilku a na pár sekund je tam něco cool, co máme na těhle staronových redneck oldschool akčňákách tak rádi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zatraceně silné charisma Mela Gibsona, zatraceně sympatická dcerka, zatraceně poctivá jednohubka, zatraceně velký problém. Tyhle staromódní přímočaré story, které se to nijak nekomplikují, mám a vždycky budu mít moc rád. Není potřeba mít nadupaný rozpočet, stačí vsadit na reálně dávkovanou akci, solidní záporáky a ústřední ksicht, který přitáhne pozornost. Je mi jedno, že za sebou Gibson táhne nějakou tu kaňku ze soukromí, pořád ho beru jako schopného herce a jeho zarostlý tatík to jen potvrzuje. Béčkovost z filmu čiší, syrovost cítíme na každém kroku, navrch všemu velmi pomáhá vyprahlá krajina všude kolem. Tentokrát to není on, kdo má problém (ač má za sebou pestrou minulost plnou prochlastaných a profetovaných večerů a několika odsezených let), ale jeho znovunalezená dcerka. Zapletla se s potetovanými hovady, která prvně střílí a pak možná lehce přemýšlí. Škoda, že napětí ne vždy úplně nefunguje, i v řadě akčnějších momentů bych uvítal nápaditější přístup. Přesto to odsýpá, zahořklý hlavní hrdina s dcerkou procedí několik cynických hlášek a vystřílí několik zásobníků. A Gibsonovo osobní kouzlo se postará o zbytek. Moc mu přeju nějaký ambicióznější projekt v rukou zkušenějších tvůrců. Na vedlejší kolej Šílený Max rozhodně nepatří. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať tri, no bohužiaľ, nedá sa. Akonáhle mám totiž pocit, že sa zo mňa niekto snaží spraviť hlupáka (a všimnem si to), mám sto chutí nadrbať "odpad". Celú túto frašku prezentujúcu "nalomený vzťah" medzi otcom a dcérou by som ešte bez problémov prežral (o niečom to musí byť, že?), no jebnutý určite nie som. SPOILER: keď do prísne stráženej väznice príde chlap, ktorého hľadá pol "sveta", no úplne bez kontroly dokladov je vpustený dnu, "lebo šak čože", veď prišiel na trh s ošípanými, to ma proste normálne uráža. Horšie na mňa pôsobil len ten nezmysel "Moje letné prázdniny". Toto sú pre mňa neskutočne otupné filmy .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sympatický akčňák, který není až tak přímočarý, jak se na první pohled zdá, ale není třeba o něm ani příliš dumat. Hlavní je, že mě Mel Gibson nezklamal a ačkoliv se mi Moje letní prázdniny líbily o něco víc, bavil jsem se od začátku do vypjatého konce, v němž šlo o vše a který byl... No, řekněme typicky gibsonovský. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Relikt dávných časů. Na podobný film už dneska moc nenarazíte. On je totiž rozdíl mezi filmy které se jako oldschol tváří a těmi které opravdu jsou. No a tohle je skutečně nepokrytá pocta drsným a přímočarým sedmdesátkovým thrillerům které si vystačili i bez monstrózní akce. Jasně nemá cenu si nalhávat, že je to něco originálního nebo sofistikovanýho, film mi vychází na lepší průměr, ale na 4* ho táhne naprosto fantastický Mel, který si užil každou scénu i hlášku co procedí mezi zuby a je to furt ultimátní borec, židoúdu navzdory.75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že do pátý Smrtonosný zbraně ještě furt zbejvá spousta času! Žádný filmový pokračování ničeho jinýho si už asi deset let nepřeju víc... Mel na to pořád má. S přehledem. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Co zvládne po šedesátce Neeson, to zvládne Gibson možná i lépe a přesvědčivěji. Jenže bohužel pro něj 96 hodin nebo JCVD už vznikly. I tak byl nejvyšší čas na to, aby si Gibson v životě pořádně uklidil a začal sypat role chlápků, co se s ničím zase až tolik neserou, protože svět si s nima kdysi pěkně vytřel prdel. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Blood Father není ničím ohromující ani novátorský snímek. Nemá ani předpoklad stát se budoucím kultovním filmem v rámci žánru, ovšem rozhodně jde o solidní příspěvek do filmografie Mela Gibsona, který mě bavil od samého začátku až do úplného konce a to takovým stylem, že jsem se ani u jedné scény nenudil. Richetův počin neoslní ani příběhem, který je značně jednoduchý a předvídatelný, avšak není to vyloženě na škodu. Mel Gibson možná ztratil popularitu v hollywoodských studiích, znepřátelil si řadu fanoušků a zprotivil se kolegům ze showbyznysu, ale svůj herecký talent a um rozhodně nikde "neprošustroval" a nepotratil, tudíž Blood Fathera táhne nejen svým silným charismatem, jež je podpořeno plnouvousem, hlubokými vráskami, namakanou postavou a šedinami, přičemž i poté, co si vousy oholí, zůstává mu šarmu na rozdávání. Mnozí diváci možná očekávali spanilé a velkolepé finále, kterého se sice nedočkají, avšak to, které nám tvůrci nabídli, se mi zamlouvalo, neboť působilo tak nějak uvěřitelněji, než kdyby hlavní hrdina vystřílel obrovský gang. Pochválit musím také prostředí, v němž se děj odehrává, herecké výkony Erin Moriarty a pochopitelně Gibsona, jemuž postava Linka, někdejšího mizery, jenž se snaží stát se lepším člověkem, neskutečně dobře sedla na tělo a tvoří tak určitou paralelu s bouřlivým osobním životem herce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Taký klasický thriller 90tych rokov 20.storočia je dnes v podstate už celkom legitímnym sub žánrom. Ale áno, je to sto krát prevarený žáner a námet, ale nie je to úplná nuda, ani totálne klišé. Nie je to len o Gibsonovi, vďaka ktorému je to o úroveň vyššie. Mel Gibson nie je superhrdina, ktorý dokáže likvidovať protivníkov, ako Liam Neeson v 96 hodín. Nie je tu toľko akčných scén, ani desiatky gangstrov, je ich približne toľko, ako prstov na jednej ruke. A navyše žiaden dokonalý happyend, ako v spomínanom Takene. Ja som pôvodne nečakal nič dobrého a preto som bol príjemne prekvapený. Plus v porovnaní s komerčnými blockbustermi, ktoré okrem komiksov, ponúkajú len pokračovanie, reštarty a remaky a bohužiaľ v drvivej väčšine som bol sklamaný a asi nielen ja, táto jednohubka bola príjemne osvieženie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré, správne drsné a hlavne Gibson je späť vo forme. A hlavne Mel Gibson celý film zachraňuje, samotný príbeh ma úplne nestrhol, ale keď bol nahlaškovaný Gibson na plátne stálo to za to. Fajn akčná a drsná jednohúbka, dúfam, že sa Mel ešte ukáže v podobnom dobrom filme. 70% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že se mně bude Mel líbit víc než jeho dcerka herecky, tak na to jsem mohl dopředu klidně vsadit klobouk. Ale že se mně šedesátník Gibson bude líbit víc než šestnáctka Erin i vizuálně, tož to bych ten klóbrc prohrál natotata. Docela fajn nástup, jenže to měli naši proti Kanadě taky a dostali šestku. Mel to nakonec jakžtakž dorval, ale mám pocit, že film dostal název podle toho, kolik sil tomu musel obětovat... ()

Reklama

Reklama