Reklama

Reklama

BoJack Horseman - Série 2

(série)
USA, 2015, 5 h 13 min (Minutáž: 26–27 min)

Hrají:

Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, James Adomian, Maria Bamford, Jason Beghe, Kevin Bigley (a.z.), Raphael Bob-Waksberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jeho paměti se staly bestsellerem a konečně má svoji roli snů. BoJack je připravený restartovat svoji kariéru a žít lepší život. Pokud tedy něco nezvrtá. (Netflix)

Recenze (23)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát více klasičtější komedie / parodie na Hollywoo se obešla bez výrazného sjednocujícího tématu, jelikož natáčení filmu Sekretariát sice neprobíhalo podle plánu, jenže představovalo vedlejší epizodky. Infantilně situační vtípky v prvním i druhém plánu mě spíše míjely, i když nezodpovědný, bezprizorní, neustále chlastající BoJack mnohokrát zahlásil geniálně cynicky/trefně. Až na pár osobních předposledních dílů se však ve své depresivní bezradnosti dál/hloub neposunul. 7/10 ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zakomponovanie depresívnych prvkov a povestných faciek od života do tejto série mi pripadalo v menšej miere ako v tej predošlej, zato som sa však dočkal najsilnejšieho momentu celých dvoch sérií plného hanby, sebakritiky a nenávisti, ktorý v postavách zanechal otvorenú ranu (Escape from L.A.). Postavy sa rozvíjali, niektoré sa pohli, pre iné, ako to už často býva, bolo ich konanie len slepou uličkou, no každý niečo dosiahol, či už po kariérnej alebo emočnej stránke. Prekvapilo ma však komponovanie epizód z veľkej časti ako komédie, nie ako sebadeštruktívne drámy, ktoré vtipy používajú len ako cynické podčiarknutie situácie a tak zľahčovanie predošlého deja a pomyselný, malý odklon od originality seriálu. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nespočet easter eggů, punch-linů a vtipného wordplaye. Svět LA v Bojackovi je živej, pestrej a není v něm ani chvilka nudy. Nechybí ani plno detailů, kdy jsem si kupříkladu dal pauzu, abych si přečetl internetový článek v seriálu, co se tam objeví na vteřinu a takovejch momentů bylo fakt hafo. Postavy jsou skvostně propracovaný, komplexní a i samotnej Bojack umí nadchnout, ale potom i solidně nasrat. Jeho život je dost nahnutý a ačkoliv tvůrci ještě moc netlačí na pilu, každej moment kdy něco podělá, ve mě vyvolal úzkosti. Co je nejlepší na tom všem, tak že je zde obří prostor pro vývoj příběhu, osudovost, charaktery a kariérní postupy, takže pochybuju, že se další série zacyklí do nudy. Bojack Horseman je absolutně nedoceněný skvost. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii BoJacka jsem si poměrně dlouho zvykal na ani ne tak bizarní propojení světa lidí a zvířat, jakožto spíše na chování všech přítomných a možná proto jsem se od zážitků vyhaslé hvězdy Horsin Around na delší dobu odmlčel. Ovšem stejně jako u Breaking Bad, i animák jako BoJack Horseman disponuje údajně enormně srdceryvnou závěrečnou řadou a to je pro mě dostatečným lákadlem dát nejznámějšímu kreslenému koni nadále šanci. [viděno na Netflixu] ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 2. série – 95% Druhá série si najela do správných kolejí a vyšperkovala dramatičnost i komedii. Postavy dostávají větší prostor a velmi mě baví jejich komplexnost. Co ovšem tuto show posouvá na další level, je neuvěřitelná kontinualita a ucelenost. Zjevně drobné detaily jsou reflektovány i v samotném intru, které se díl od dílu mění. Tyto drobné detaily jsou postupně rozvinuty a následně využity. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (102)

  • Na ŠPZ princeznej Carolyn je nápis „YOL9LVS“, keďže je to mačka, čo je zrejmý odkaz „YOLO“, ktoré je populárne u (nás) ľudí. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama