Reklama

Reklama

Vražda na Nilu

  • Československo Smrt na Nilu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Francouz jménem Pollard, v jistých kruzích též znám jako Belgičan Poirot, opět vyšetřuje úkladnou vraždu v prostředku hromadné dopravy. Stavba příběhu není žádným překvapením (seznámení s postavami, jejich konfrontace s budoucí obětí, mord, vyšetřování formou postupného obvinění všech přítomných, další mordy a finále v salónku, kde se všichni sejdou, aby pachatel ze sebe sejmul to břímě a ostatní posbírali brady z podlahy, jak to ten kníratý sedlák, co nespoléhá na štěstí, rozlouskl).. Hvězdně obsazené (Watson Niven skvělý), občas vtipné, uteče to jak voda v Nilu a přinutí diváka řešit tu egyptskou zabíjačku spolu se slovutným Herculem. Ten kdyby byl co k čemu, tak by si vzal na palubu parníku kouzelný zvon soudce Ooky, nechal všechny podezřelé sáhnout a pak se podíval, kdo má čisté ruce. A že by si je lodní topič před tím musel umýt, to vám snad nemusím radit, monsieur.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna len priemerna detektivka, ktora ma sice dobre herecke osadenstvo ako Lois Chiles /Moonraker/, Bette Davis /What Ever Happened to Baby Jane/ a samozrejme Petera Ustinova, ale v strede filmu sa najde tolko nudy, ze hruza je pozerat to vobec. Kulisy dobre, ale nuda zase dostala prilis vela priestoru : 56 % ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jsem ze srdce ráda, že jsem "vyrostla" na poirotovkách s Davidem Suchetem, protože vidět nejprve toto, nevím, jestli by mě to tak chytlo za srdce... Nějako uječený dabing a hlavně příšerně namluvený Peter Ustinov (originál jsem neslyšela, pokud je to věrně převedeno, tím hůř). Tolik ke kritice, jinak je to vražda jako řemen, jedna z mých (dvaceti) nejoblíbenějších od Agathy. Sázku na jistotu tvoří hvězdné herecké obsazení, za všechny uvedu urýpanou Maggie Smith. A v neposlední řadě oceňuji humor tam, kde bych ho nečekala: "Kobra!! Nikdy jsem neviděl takového plaza v kabině první třídy!" ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Reálnejšie a tým pádom veľkolepejšie, ako tohtoročný Branaghov digitálny fetiš. Vidieť pravé egyptské vykopávky, pravú loď plaviacu sa po pravom Níle, je predsa len sofistikovanejšie. Aj postavy sú vykreslené v podobe, akú Agatha Christie vymyslela. Žiadne uhladzovanie a politická korektnosť. Proste stará dobrá, nefalšovaná detektívka. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Agathu Christie a detektivky obecně jsem nikdy nečetla a ani se je číst nehodlám, ale tento film jsem vynechat nemohla už jenom kvůli Bette Davis. A takové herečky jako Mia Farrow nebo Maggie Smith mě ještě více na sledování filmu nalákaly. Je to klasická detektivka, která se dobře vyvíjí, odehrává se v atraktivním prostředí, herci hrají hezky (třeba podání opilé spisovatelky se mi moc líbilo), zkrátka taková oddychovka, na jejímž konci vám Hercule Poirot ukáže, zač je toho loket. Sice mají detektivky povětšinou podobný vývoj, ale toto je stejně kvalita a navíc jedna z mých prvních, proto mi to zatím nijak nevadí... ()

Galerie (104)

Zajímavosti (31)

  • Kostýmový výtvarník Anthony Powell vytvoril určité vychytávky. Vrcholom boli topánky pre Lois Chiles s diamantovými podpätkami z milionárskej zbierky a topánky, ktoré nosila Bette Davis vyrobené zo šupín 26 pytónov. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Reklama

Reklama