Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 6

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Recenze (440)

goauld 

všechny recenze uživatele

Opět je vidět, že ti seveřani dokážou udělat působivé drama s napětím. Jen malá "vada na kráse" je ten Nikolaj. Tak nesympatický herec, to by jeden pohledal. Většinu času se tváří jako kdyby mu někdo vojel starou. To alespon ten jeho parták (ač muslim) vypadal mnohem sympatičteji ;-) Důležité je, že se tento film netočil pro něj, ale především zde byl hlavní důraz veden na onoho "vraha dětí", který každý krok důkladně plánoval. Nakonec však všechno dobře dopadlo a všichni (téměř) přežli ve zdraví. Nicméně - občasné kopance tam nakonec taky byly.... ale to holt už se tak ve filmech stává ;-) ()

veronique22 

všechny recenze uživatele

Treti ze skvelych severskych temer minimalistickych filmu. Neuveritelne strhujici, bez obrovskych lacinych efektu, nudne nepusobi ani sceny beze slov a pohybu. 100%, jasne :-) ()

cumimnabednu 

všechny recenze uživatele

Žena v kleci se mi moc líbila a tak jsem se těšil na Vzkaz v láhvi. Možná je to dětinské, ale bylo pro mě zklamáním, že film seznámil diváka s tím, kdo je vrah hned na začátku filmu a tak jsem nějak postrádal tajemství identity vraha. Jinak zápletka, příběh v pořádku. Líbilo se. Jen na konci jsem tak nějak čekal, že hlavní hrdina detektiv konečně odhodí tvrdou slupku a že se třeba odvine románek s místní policistkou. Ale co už. Každopádně za mě to bylo slabší než Žena v kleci. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Slušný standart nastavený prvními dvěma díly je dodržen i v tomto pokračování. Sympatická ústřední dvojice se stává stále sympatičtější a i jejich kolegyně s krysím ksichtem je vcelku fajn. Děj dostatečně akční a mrazivý, jen škoda poněkud přiblblého konce, to mohlo být udělané lépe. ()

pedruska.n 

všechny recenze uživatele

Celkom slušne začatý príbeh, ktorého mrazivú atmosféru zabíja: 1.nudné tlachanie detektívov o viere, 2.nesympatická kolegyňa s výrazom Gluma, 3. padouch, ktorý vyzerá ako ostrihaný Pítr Sagan, 4.klasický koniec "tak sa teda všetci zachránime a zaspievame si v kostole". Celkovo nechápem severské detektívky - sú sakra dobre napísané, ale tie predvídateľné konce im totálne podrážajú nohy. Narozdiel od detektíva Carla radšej zostávam pri svojom zarytom ateizme a počkám si na ďalšiu sériu Bron. ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Názorný důkaz toho, že severská krimi, prostě nepotřebuje multimilionové rozpočty aby předvedla něco pořádnýho... ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Oproti predchozimu dilu mne to prislo slabsi, ale i posledni pripad oddeleni Q zustava kvalitni detektivkou. Konec mi prisel zbytecne kostrbaty, take atmosfera by mohla byt hutnejsi. ()

studentice 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejslabší díl celé série. Nejdříve mě příběh nedokázal moc zaujmout, pak mi zase přišly některé scény až fyzicky nepříjemné. ()

biscuit 

všechny recenze uživatele

Hezky natočený, ale trošku slaboduchý a to já jsem fakt tolerantní divák a jentak do něčeho nešťourám ;-) ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Po dvou super dílech přišlo těžké zklamání. Nulová logika, žádné napětí, pachatel znám od začátku. Carl jenom blbě čumí a všechnu práci odvede Assad. Motivace pachatele je pak kapitolou sama o sobě. Snad se další pokračování povede víc. ()

MarkHarry 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mě předešlé díly hodně navnadili a tak jsem očekával asi příliš moc. Zápletka tak nějak ujde, ale v průběhu sledování filmu vás asi bude taky užírat pocit, zda se některé scény nenatahují až příliš, a zda některé scény vůbec posouvají děj dopředu a ne jenom někam do strany. ()

RioGrande 

všechny recenze uživatele

"...jsem syn ďábla, .....jeden z jeho synů. Jsme jeho armáda! Věříš v boha Carle? Tak věříš? Dobře se dívej...proč něco neuděláš? Tak proč? ..." Jeden z mnoha velmi silných okamžiků filmu. Kostrbatost začátku(převzato) se záhy mění v nervy drásající jízdu noční můry nočních můr..nebo denní? A je úplně jedno, že jde o tématické klišé.. Budu špatně usínat. Evropský film. Severský evropský film! 80% ()

Kolja008 

všechny recenze uživatele

Uz treti pribeh, tretia kniha. Ano. Som fanusik. Ta temna atmosfera je originalna Vikingska zalezitost ktora je prenasana priamo z knihy. Tesim sa na dalsie dobrodrustva s touto dvojicou. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se film neobešel bez všemožných snah sbližování kultur a náboženství. Možná to záměrem tvůrců nebylo, ale v dnešní době to působilo silně ideologicky. Jinak standardně dobrá severská kriminálka se všemi osvědčenými atributy . Je pouze mým interním problémem, že zrovna nemusím, když je pachatel představen hned v úvodu. U Q oddělení se však již toto stalo "dobrým" zvykem. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Další severská kvalita a výborný temný thriller. Tohle jim prostě jde. A úplně s klidným svědomím odpustím dvě scény, kdy jeden z hrdinů filmu přežil bez úhony pád z vlaku, mimo jiné velmi dobrá vlaková scéna, a kluk, co by topení a x minut pod vodou asi jen tak nerozdejchal. Protože zbytek celého filmu byl strhující. ()

Reklama

Reklama