Reklama

Reklama

Léto k nepřežití: První den v táboře

(seriál)
  • USA Wet Hot American Summer: First Day of Camp
Trailer 2
USA, 2015, 3 h 54 min (Minutáž: 28–30 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Paul RuddJason SchwartzmanAmy PoehlerBradley CooperJaneane Garofalo a spoustu dalších hrdinů se vrací v seriálu od tvůrčí společnosti Netflix, který vychází z 15 let staré břitké komedie Léto k nepřežití (2001) o strádání sexuálně náruživého mladíka, který musí tři týdny koitálně abstinovat, protože je táborovým vedoucím a musí jít svým pubertálním svěřencům příkladem. Osm nových epizod nám přiblíží život táborníků a jejich dozoru v roce 1981, takže ještě před dějem původního snímku. (geklon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (26)

Patw 

všechny recenze uživatele

Tento počin opravdu ocení nejen (ale především) fanoušci pořadu Saturday Night Live. Ne jen, že se zde objeví staří i mladí známí z pořadu SNL, ale především kvůli samotnému ději, který je opravdu... jiný. Ze začátku se to ještě jakžtakž drží na uzdě ovšem od třetí epizody se to rozjede na plné pecky, a člověk neví jistě jestli se smát nebo si zakrýt oči a dělat, že to neviděl. Ovšem kouzlo toho všeho je v oné naivitě, zpracování a jisté síle, že tu aktuální epizodu prostě divák dojede do konce a ještě bude mít chuť na další a další epizody. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Tady půjdu proti proudu... za mě rozhodně slabší jak původní film. První 2-3 epizody jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, někde v polovině si uvědomil, jak to do sebe nádherně zapadá a ke konci se jen zeširoka usmíval. Hroznej bizár, který bez znalosti filmu musí každýmu připadat jak totální odpad. Je super, že seriálu nechybí sebereflexe a podobná nálož originálních nápadů, jako u předchůdce... ale stejně tomu chybělo "to něco", co udělalo z prvního filmu menší kult. Mimochodem - má to fantastické otvíráky (ta hudba!) a Chris Pine si to dával! ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Upřímně film jsem neznal, alespoň ne do té doby než se o tenhle projekt začal zajímat Netflix. Pravdou je, že pokud se vám nelíbil film, tak je zbytečné se do seriálu pouštět. A to i navzdory skvělému obsazení. Na hercích je vidět, že je to natáčení bavilo a skvěle si ho užili a na nás, divácích je, abychom přijali jejich styl a humor. Protože ten je rozhodně originální a řekl bych i nenapodobitelný. Absurdita, ujetost, přehnanost a trapnost nezná hranic. Byla zajímavé sledovat, jak se postavy dostanou tam, kde jsou ve filmu, protože ten se dějově odehrává až po seriálu. Přesto všechno zapadne a dává smysl. Já jsem se bavil a rád se do kempu Firewood ještě znovu podívám, ale věřím, že tenhle humor nesedne každému. Tomu množství hvězd se podařilo vytvořit něco jedinečně zábavného. Navíc má seriál skvělý soundtrack, písničky jako Higher & Higher nebo "úvodní" Jane rozhodně obohatí můj playlist. "And you can rejuvenate this place with a new energy. So much so that by the end of August, everyone will feel like they're 15 years younger." ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nestačím zírat, jak pozitivně očividně celé osazenstvo vzpomíná na natáčení původní filmu, protože si jinak nedokážu vysvětlit, že se plných 14 let po jeho premiéře komplet vrátilo na plac Camp Firewood. Ještě větší respekt si pak zaslouží i ti, kteří při natáčení původního filmu byli neznámými přihrávači a teď jsou nefalšovanými hollywoodskými hvězdami. Navíc se nejedná o žádný čestný štěk, ale v případě Elizabeth Banks a Bradleyho Coopera o plnohodnotné role a v případě Paula Rudda snad i part nejhlavnější. Zlodějem scén zůstává i nadále Chris Meloni, na jehož postavě je nejvíc znát, v čem tkví největší síla Prvního dne tábora. Jde o ty nenápadné pointy, které skrz nejnemožnější situace musí posunout děj až tam, kde si ho pamatujeme z původního filmu. Činí tak někdy už za hranou parodie nebo přijatelného vkusu, ale za ty nostalgické chvíle s parádním soundtrackem to stojí od začátku do konce. Film byl o něco silnější i sevřenější a třeba Lake Bell nebo Jon Hamm mi sem vůbec nepasují, ale za ono klukovské nadšení, které z každého praštěného dialogu sálá, si i seriál nadprůměrné hodnocení rozhodně zaslouží. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky původního filmu povinnost, ostatní diváci budou nejspíš nechápavě sledovat, co se to na obrazovce děje. První polovina seriálu byla až nečekaně civilní, ale poté se dostavila ta pravá "Showalter-Wainovská" ujetost, která až do konce nesundala nohu z plynu. Samozřejmě je nutné ocenit, že se tvůrcům podařilo sehnat prakticky kompletní obsazení z původního filmu a že i ty největší hvězdy (Rudd, Cooper, Banks) hrají v seriálu výraznou roli. Solidní čtyři hvězdy, ale podobně jako u filmu si umím představit, že hodnocení WHAS: FDoC klesne do modrých čísel. Tento druh humoru je dost specifický... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V roce 2014 oznámil Netflix, že natočí tuto mini-sérii k filmu Wet Hot American Summer (2001), ovšem na rozdíl od sequelu, že půjde o prequel se skoro stejným obsazením. A ačkoliv herci už zestárli, i přesto v této mini-sérii hrají své mladší verze než v původním filmu. O natočení seriálu režisér a scenárista David Wain usiloval dlouhá léta. (Patw)

Reklama

Reklama