Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 3
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (211)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Som si vedomý, že nadhodnocujem, ale tento seriál je lepší než domáca seriálová tvorba posledných rokov, aj keď horší než top kúsky made in USA (NCIS). Najzaujímavejšie sú tu paradoxne interiéry (architekt bol tipujem Američan). Casting je síce neopozeraný, ale priemerný. Dej je achilolovkou tohto diela, je totiž až zanovito autorepetitívny a tak som si často kládol otázku, načo čosi také pozerať. Lenže po kvapkách dávkované odhalenia boli zárukou, že to dopozerám. Oplatilo sa, hoci dynamickejší dej by si to naozaj zaslúžilo. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale ejč-bý-oučácky uhlazené. I ten nejhloupější z diváků by ovšem celkem rychle přišel na to, jak seriál dopadne. Neodpírám ovšem poutavost, s jakou je Mamon natočen. Hlavním tahounem je bohužel pouze Matěj Hádek. Je ovšem smutné zamyslet se nad tím, že takové věci jako v tomto seriálu se skutečně dějí. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemny kriminalny serial z aj pre nas dobre znameho prostredia. A ano, politika je hnus, je jedno, ci je to v Norsku, USA, CR alebo na Slovensku...pravidla su vsadial rovnake a preto nas moze tesit, ze aspon pred televiznymi obrazovkami sa my, mali ludia, mame moznost spravodlivo rozhorcit, aj ked nam to je a bude hovno platne :) ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Na české poměry zázrak, seriál, u kterého člověk nepropadá pocitům trapnosti nad tím, jak si parta českých amatérů hraje na profíky. Bohužel to stačí jen na to, aby si HBO pohlídalo Michálka, takže režijně nuda, ale alespoň to neuráží, herecké výkony opět převážně divadelně přepálené. Holt české herecké selebrity si chtějí vydělat nějakou korunu navíc a tak místo toho abychom měli dobré divadelní herce a dobré televizní herce, máme tyhle obojživelníky, kteří nedokáží pochopit, že když mám kameru až u ksichtu, tak není třeba pateticky burácet a ksichtit pro lepší pochopení v zadních řadách. A pokud se někteří herci naopak snaží hrát uměřenějším televizním stylem, ukazuje se, že to u nás moc herců zatím neumí. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava sice říká, že už "nejsme v devadesátkách", Mamon ale přesně takhle zastarale působí. Tvůrci by evidentně moc chtěli mít z projektu jakési české Milenium, to by ale nesměli k novinářům přistupovat jako z minulého století a nevytvářet v českém prostředí paranoidní atmosféru obrovského (a absolutně nevěrohodného) spiknutí, jejíž pravidla následně svéhlavě porušují. Navíc ta snaha udělat ze seriálu quality TV světové úrovně z Mamon čiší opravdu až příliš. Něco zachraňují pasující herci a pár kvalitně podaných a regulérně napínavých scén, jinak ale jde spíš o promrhaný potenciál. 55 % ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Když Stella Němečková (Eva Leimbergerová) zjišťuje v registru vozidel majitele automobilu registrační značky 3AF 6364, vypíše systém i VIN kód vozidla začínající písmeny WF5, což znamená automobilku Ford v Německu. Hledaný vůz je ale Škoda Superb Combi, jejíž VIN musí začínat písmeny TMB. U vozu vyrobeného v roce 2012 by na 10. pozici VIN mělo být písmeno C, nikoliv O, které se nikdy nepoužívá. Ve výpisu je také v položce tovární značka chybně uvedeno slovo „kombi“ s malým písmenem „k“ namísto správného velkého „C“. (Martin_L)
  • Filmovalo se také v Újezdu nad Lesy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Realizaci tohoto mysteriozního thrilleru - vycházejícího z úspěšného norského formátu Mammon a naplánovaného na 73 natáčecích dnů - zaštítila produkční společnost Bionaut. (Zdroj: HBO)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama