Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda. (CinemArt)

(více)

Recenze (644)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na to, že špionážne filmy moc neobľubujem, som bol prekvapený ako ma to bavilo. Dejová linka nemá žiadne prestoje, pričom jej romantická časť je budovaná veľmi pohodovo, príjemne a už od začiatku. Na konci došlo aj na prehĺbenie dramatickej zložky, pričom sa dostavilo aj niečo málo emócií. Takže ja som spokojný, určite som od filmu dostal viac ako som pôvodne čakal. Inak tým dvom to vážne pristalo. 80/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film o ničem, který ze mě dostal nulové emoce. Při jeho sledování jsem pořád jen přemýšlel, jestli se mi Marion Cotillard líbí nebo ne (pořád to nevím), a jak je možné, že zde Brad Pitt vypadá tak mladě (makeup? triky? plastické operace? co já vím). Nebavilo mě to, celé mi to přišlo strašně umělé, a tak nějak i zbytečné. A některé scény mi přišly vyloženě jako trapas (sex v autě během písečné bouře). Nic jsem od toho filmu nečekal a měl jsem chuť i odejít z kina - sice jsem to nakonec "vydržel", ale že by to za to stálo... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Viděno v kině. Podle traileru jsem na to původně do kina jít nechtěl. Avšak, kinomaniak jsem velký, tak jsem nakonec zašel. Dopadlo to asi zhruba tak, jak jsem očekával. Žádná velká pecka, ale na druhou stranu to je film, který se nedá moc kritizovat. Bál jsem se, že to bude takové moc přehnané a nereálné. Možná se tu pár takových scén našlo, ale moc jich nebylo. Tato válečná tématika se bude nejspíš furt a furt ve filmovém zpracování opakovat. Ale proč ne? Tento snímek má pomalejší tempo, má dostatek prostoru na rozvinutí hlavních dvou postav – a to mi docela vyhovovalo. Samozřejmě, jsou tu občas scény, které mi moc nevyhovovali, menší nelogické jednání postav apod. Akčních scén tu moc není, ale o to ani nejde. Jsou tu dvě delší a výborně natočeny. Ve finále jen pár přímých zabití. Jako drama to až tak moc dobře nepůsobí, napětí apod – toho je zde minimum. Ale jak říkám, nedá se to moc kritizovat. Úplné finále bylo vcelku rozumné, bál jsem se, že to bude přehnané. Herci jsou výborně zvoleni. Brad Pitt a Marion Cotillard to zvládli dokonale. Hudba rovněž solidní. Tu čtvrtou hvězdu bych rád přidal, ale to by musel scénář obsahovat nějakou dramatickou scénu, něco víc zapamatovatelnějšího a trochu lépe pojato, než aby to bylo takové s nadhledem, jak tomu v tomto filmu bylo. Podruhé už to asi nedám, ale na to jedno shlédnutí, to nebylo zlé. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spojenci ve VelkoBrangelinské říši. A k tomu jejich nehynoucí láska. Jo, ale Brad s Marion to měli kurevsky těžké, sama Brangelina si přála smrt své sokyně v lásce i felaci. Hezky to měl Robert Zemeckis zrežírované, jen je škoda, že film má dvě hodiny, tudíž podstatně vynikne jeho rozvláčnost a tu a tam se začnou klubat logické dírky. Má-li tedy hrdina co do činění se špičkovou špiónkou, ještě k tomu německou, měl by být obezřetnější, což se až tak nedělo. Na nočním stolku ponechaná důležitá tajná depeše by určitě neušla jejím cvičeným smyslům. A podobných zaváhání přibývalo, ovšem nad to je film technicky zručně odvedený. Na výpravě je znát dražší rozpočet, práce kameramanů je zdatná, vizuál potěší. Několik akčních sekvencí je příjemně brutálních. A je zde hlavní tahoun toho všeho - Brad Pitt, bez jehož podplukovníka by film nebyl úplný. Film má určitě své napětí a nešetří napínavými chvilkami, jenže své rozvláčnosti se nezbavil. Než dojde na zabití nacistického velvyslance, film se dost táhl. Zájem o milenecký pár, později manželský pár s malou dcerkou, určitě zpočátku nebyl nejvyšší.. Rozjezd je poměrně vlažný. Druhá polovina filmu ale nabízí podstatný zvrat ve vyprávění a tím i znatelný odpich z oparu nudy. Hrdina se bude potýkat s tím, že je jeho milá obviněna z přivlastnění falešné identity a její pochva tak trochu i náležela Adolfovi. Ano, námět poměrně neotřelý, ovšem místy se zdálo, že na dvě hodiny nevystačí. Takže střídání ne úplně svižných sekvencí s těmi napínavými trvalo v podstatě celý film. Zprávy o tom, jak to mezi Bradem a Marion sexuálně jiskří, se neukázaly jako úplně liché. Zatímco Marion v postelové scéně neobnaží pomalu ani křidýlko a francouzské stehýnko, Brad zaperlí holou zadnicí. I přes režijní kvalitu, je postupem času znát, že Robert Zemeckis postupně vyklízí pole elitních režisérů. Určitě to v minulosti býval nápaditější, kreativnější i komerčněji úspěšnější režisér. Tenhle jeho počin je po režijní stránce slušně odvedený, kompaktností ale nevládne, určitě by prospělo jej o půl hodiny zkrátit, aby se jeho napínavost i dojemnost dostavila v plné síle a nepřebíjela tyto aspekty bující kýčovitost. 7/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejsilněji se projevuje romantická linie filmu. Byla jsem připravena na válečné špionážní drama. Takže možná i to sehrálo roli v tom, proč se mi snímek až tak moc nelíbil. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je na ačkový film pod kterým jsou podepsaní lidé jako Zemeckis, Pitt, Cotillard nebo Silvestri hodně slabé. Ústřední pár mezi sebou nemá žádnou chemii, což u filmu, jehož jádrem je jejich vztah, vadí. Cotillard odvádí svůj standard, ale na zadek se z ní nikdo neposadí. A Pittův obličej mi chvílemi přišel až příliš CGI vyžehlený. Námět a scénář by mohl být jádrem skvělého filmu - úvod v Casablance vypadá skvěle a pozdější paranoia hlavního hrdiny by mohla dát základ skvělému thrilleru. Ale Allied jsou emocionálně studený film, který se plácá ve vakuu a nemůže se pořádně rozhodnout pro žádný pořádný žánr (nefunguje ani jako romantika, ani jako drama/thriller - relativně dobře funguje špionská/válečná část, ale je velmi zjednodušená). Tohle není špatný film, neurazí, ale za mě je to promarněný potenciál. Asi bych mu ale odpustila, kdyby to místo ačkové hollywoodské produkce bylo britské drama (řekněme s Rosamunde Pike a Danem Stevensem v hlavních rolích). Ale od ačkařů má holt člověk větší očekávání. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pocitovo je to vyššie, ako moje hodnotenie, lenže iba dovtedy, kedy sa nezačnem zamýšľať nad niektorými vecami, respektíve maličkosťami. Tak ma napadlo, či by sa nemohli zaviesť hodnotenia dve a to podľa emócií a tie čisto racionálne. Ako by to potom vyzeralo s Titanicom? A ako s Allied? Takže prvá polovica ma už po pol hodine začala pekne otravovať, proste tu nebol ten Sam, ktorý by to zahral znova, lenže našťastie príde na onen zásadný zvrat, ktorý tomu dodá poriadny ráz a konečne aj uveriteľnú psychológiu a nielen zamilované kecy a nepraktickú súlož v aute. Ak sa začnem zamýšľať nad Marianne a jej motiváciami, tak sa radšej hneď stopnem a budem si užívať tú krásnu melodramatickosť a v pamäti mi uviazne najmä kontrast púštnej búrky a hustého dažďa. Žeby som sa predsa len priklonil viac k tým emóciám? 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zemeckis mě za svoji bohatou kariéru zklamal prozatím jen jednou. Vůči tomuto snímku jsem byl přesto z neznámých důvodů malinko skeptický. Ukázalo se, že zcela zbytečně. Jste-li fanouškem kvalitních příběhů odehrávajících se na pozadí druhé světové války, tak by vám Spojenci neměli uniknout. Pitt i Cotillard zde byli vynikající, jen mi u Brita chyběl britský akcent. Bredík zde působil malinko zničením dojmem a rovněž jsem nepochopil. Těžko říct, či to byl autorský záměr, nebo z něj Angelina stihla vysexovat veškerý život. Malinko mě zarmoutilo, že se zde trošku více neodhalila Marion, ale už jsem ji viděl nahulatou tolikrát, že to tvůrcům protentokrát odpustím. Dost se mi líbila spinkací scéna v autě při písečné bouři. Jen nevím, či bych to úplně chtěl riskovat. Ještě více se mi líbily akční scénky. Netušil jsem, že Zemeckis něco takového dovede tak dobře. Nejsou v tomto filmu tím nejdůležitějším. Je jich opravdu jen nezbytné minimum, ale o to jsou působivější. Na bombardování při houseparty budu dlouho vzpomínat. Taky bych si chtěl někdy vyrobit potomka, kterého nebude rušit, že pod ním pořádáte domácí mejdan. Super práce. Zemeckise pravděpodobně časem zhlédnu celého. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Filmů podobných nebo téměř stejných je už až moc. Vážně nic zajímavého, nebo překvapivého. Navíc Brad vypadá jak po botoxu, ale na krk asi zapomněl. Tentokrát to nezachránila ani hezká tvářička Marion. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Potenciál Allied brzdí neoriginální příběh a Pittův facelift. Je to moderní pocta Casablance, ale bez nějaké větší invence film vyšumí rychleji než stihnete opustit kino. Největší zklamání je ale Pittův výkon. Celou dobu jsem měla pocit, že je z poloviny myšlenkami někde jinde, za což může zřejmě omezená mimika. Škoda, film měl určitě na víc. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Na neplánované pozretie špionážneho filmu s melodramatickým ladením ma nalákali dvaja hlavní predstavitelia. Ale ani tí nezabezpečili neplánované príjemné prekvapenie. Film som si pozrel so štandardným záujmom a dostal odo mňa primerané, štandardné tri hviezdičky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď to vezmem celkovo, tak som si "Allied" nakoniec užil, no mám pocit, že sú tu aj veľmi hluché momenty, ktoré skutočne pôsobia veľmi mdlo. Najmä keď sledujeme vývin vzťahu Maxa a Marianne. Potom prichádza jeden akčný moment, znovu máme romantiku a pôrod počas bombardovania, čo bolo veľmi zaujímavé. Následne však prichádza moment, kedy sa Max dozvie, že jeho žena je nemeckou špiónkou, no on sa rozhodne, že presvedčí všetkých o opaku. A chce sa k pravde dopátrať na vlastnú päsť. Myslím si, že film je okey. Pozerať sa na to dá, herci sú dobrí, film je pekne zrežírovaný, má príjemné a láskyplné momenty, no na druhú stranu v záplave filmovo láske v čase nacizmu už sme mali veľa. Nepamätám si síce takýto, ale určité podobnosti mi tu figurujú. Naši hrdinovia sú fajn a človek chce vidieť ako to celé dopadne, plus musím povedať, že záverečné minúty nie sú špatné, ale nemám pocit, že by to bol vynikajúci film, aký by som od Zemeckisa chcel. Celkovo je to podľa mňa trošku lepšie ako okey. Hodnotenie: B- ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Válečná špionážní romance stojí na pěkně vypadajícím ústředním hereckém páru a jisté režijní ruce Roberta Zemeckise. Nakonec ani nevadí, že Marion Cotillardová svého hereckého partnera přehraje i ve spánku. Asi bych radši pár kýčovitějších scén vyházel (hlavně závěrečný dopis), ale jinak ani příběh není špatný. Ale při přemýšlení mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami jsem si vzpomněl na výbornou hudbu Alana Silvestriho, takže za čtyři (70%). ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten Zemeckis filmek, který je po celou dobu za drastických časů jakousi milou romantikou. Nicméně se pak děj nezvratně stočí do spirály paranoie, z níž je únik v poslední scéně emocionální záležitostí. Brad Pitt kličkuje mezi pravdou a lží spolu s perfektně vtaženým divákem do hry iluze špionáží. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ani tých emotívnych 15 minút na konci nezmení môj celkový dojem z filmu ... že to bolo chladné, odťažité a bez iskry. A s poslednou vetou od emmy53 musím súhlasiť. 3,5* ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Protentokrát si odpustím nějaký detailní rozbor tohoto filmu a raději odkáži na komentář uživatele "Kaka", který vystihl vše podstatné. Já jen doplním, že tou nejpůvabnější třešničkou na dortu je samotná Marion Cotillard, která svým nevyzpytatelným pohledem přesně vystihuje charakter své postavy. Okouzlující žena, která je sexy a přitom elegantní. Jedním z mnoha pozitiv Allied je i fakt, že postavě této herečky rozhodně nejsou cizí intimní hrátky, takže je se skutečně na co koukat ;-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá podívaná, ktorá stála za to. Nejde o drámu s veľkým napätím a predsa som si ju užíval. V podstate okrem záverečných 10 minút a scény pádu lietadla tu nie je veľa toho, čo človeka zareže do kresla. Čo tu ale veľmi funguje je príbeh a zápletka a toto všetko je vyšperkované hereckým fungovaním medzi Pittom a Cotillard. Im dvom bolo 100% veriť ten romantický nádych. Finále bolo trošku preemotivované a nemusí dopadnúť podľa chuti diváka, ale nemení nič na celkovej veľkej filmovej kvalite. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na první pohled můžou spojenci působit, jako menší film, ale ve skutečnosti se jedná o velkolepou romanci na pozadí druhé světové války. Jak je tomu u Zemeckise zvykem, vizuálně je film prakticky dokonalý a když dojde na akci, je bezkonkurenční. Stejně výborně jsou na tom i herecké výkony a propracovaný scénář, který skrývá nejedno překvapení. Není to dokonalé ale je to skvělé a v dnešní době to je takový malý filmařský zázrak. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Hrozné, hroznejšie, najhroznejšie !!! Zdá sa mi, že Zemeckis, sa buď načisto zrazil s koňom, alebo spadol z višne !!! To fakticky, nie je normálne, do akého priemeru sa tento, voľakedy významný režisér, prepracoval !!! Brad je tak strašne otrávený, že ho takto, takmer dve hodiny pozorovať, tak to je teda, nad - moje sily !!! Mám pocit, že sem išiel len preto, aby mal z čoho poplatiť faktúry za elektrinu, plyn, advokáta... Jemu sa v skutočnosti, ani poriadne hrať nechcelo, čosi ho muselo poriadne trápiť... Akosi zázračne OMLADOL. Liezli mi na nervy, áno + Marion Cotillard, nie je o nič lepšia, ako jej nemotorný kolega, ktorý to musí jednoznačne robiť naschvál ! Neviem, či sú na vine HVIEZDY, t. j nezáživní, až takmer mŕtvi herci, alebo skôr za to môže hlupák Bob, a jeho štáb, na čele s debilným scenárom Stevena Knighta ? Aspoň, že legendárna Casablanca, sa tentokrát nekoná, bohužiaľ, snažte sa, koľko chcete, aj tak sa vám to nikdy v živote nepodarí... ! Film je obyčajná, veľká nuda, so zvláštnym strihom, ktorý ma čoraz viac utvrdzoval v tom, že toto bohviečo nebude, a som rád, že ma môj výnimočný inštinkt znovu nesklamal. Už na diaľku vycítim čokoľvek, čo mi nevonia, a málokedy sa mýlim... Filmové ukážky, sú jedna vec, ale film samotný, tak to väčšinou býva - nezadržateľný a radikálny ROZDIEL ! ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Reklama

Reklama