Reklama

Reklama

Atomic Blonde: Bez lítosti

  • USA Atomic Blonde (více)
Trailer 2

VOD (1)

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy. (Vertical Entertainment)

Recenze (690)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dosti složitý špionážní snímeček, který táhne kupředu jako buldozer skvělý casting v čele s dokonalou Charlize, která do své role dává úplně všechno. Musím říci že Atomic Blonde se mě postupně čím dál více zarýval pod nehty až jsem byl nucen si jej pustit po skončení zase pěkně od začátku. 10 minutová akční sekvence bez jediného střihu je pomyslným vrcholem co letos v akčním žánru bylo k vidění. Zapomeňte na nového Bourna, dejte spát Johnu Wickovi. Charlize si to neskutečně dává na schodišti, v bytě a následně v automobilové honičce. Skvělé! PS: Vůbec jsem to filmu nečekal, ale další projekce budou nutností a upřímně tenhle film v mých očích vyroste spíše než Dvojka Johna Wicka. 75% PS: Soundtrack! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Skutočne neskutočne divoká, ale hlavne štýlová jazda chladnými berlínskymi ulicami pod železnou oponou o špiónoch britských, amerických, nemeckých, francúzskych a sovietskych a ich vzájomnej interakcii kulminujúcej k explozívnemu finále, no ešte predtým jednou naozaj perfekcionisticky zvládnutou akčnou scénou "bez strihu," zmáknutou precízne a bravúrne pod režijným patronátom bývalého kaskadéra, ktorý kedysi natočil onen, dnes už každému známy, počin menom John Wick (ten prvý, podotýkam, na zvyšné ti zvysoka seriem). Záverečné náhle prekombinovanie deja vôbec neprekvapí a možno ani jeho rozuzlenie. Prekvapí zrejme len to, ako si Theronka do východného Berlína priviezla v dvoch taškách najväčšiu kolekciu Dior lodičiek a pre zvyšné časti outfitov rovno celý módny dom. Nesťažujem sa, veď to bol dôvod, prečo som atómovú blondínu kedysi pozeral viackrát v rámci jedného dňa ako dement, len konštatujem, chápeš. Teraz (preferujem ten obrovský apartmán v centre metropoly) už takým prízemným dôvodom neholdujem. Dúfam... (x) (x) (2x4.11.2017) (5.11.2017) (11.11.2017) (3x22.1.2018) (8.10.2018) (25.9.2023) "Look at all these hedonists. It's like a beautiful woman gone wrong. I fucking love it." ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomíná Krycí jméno U.N.C.L.E. s méně humoru a v 80. letech místo šedesátých. Film do značné míry táhnou Charlize Theron (Lorraine Broughton) a James McAvoy (James Percival) a příjemná je i dobové hudební hity. Nevýhodou je jistá překombinovanost špionské zápletky. Takže to nakonec vyšlo na slabší 4 hvězdy. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zase ta ohraná spy písnička bez novot, ale se zatraceně sexy nabuzenou CT!!! Stojí za shlédnutí, už kvůli ní, ty bojové scény vypadaly opravdu realisticky a v jejím podání-musela hodně dlouho trénovat.. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak nám snímka niečo ukázala, tak to, že s Charlize Theron sa neodporúča zahrávať. Táto filmová chameleónka už neraz dokázala, že sa vie vteliť do každej role. Aj tu ju jej chladnú a na inštinkt sa spoliehajúcu agentku veríme. Hoci si nás k telu nepustí, veríme jej každý úder. Najviac v pamäti nám zostane veľkolepá akčná / bojová scéna bez strihu, na ktorú si musíme počkať približne dve tretiny filmovej stopáže. Atomic Blonde v sebe mieša ťaživú atmosféru búrlivého obdobia v dejinách Berlína s umeleckou štylizáciou. Charlize Theron odvádza ako chladná agentka Lorraine Broughtonová skvelý výkon. Avšak v kombinácií so zložitou a neprehľadnou zápletkou je veľmi ťažké vychutnať si to dobré, čo snímka ponúka. Tvorcovia síce ukazujú špinu, šrámy aj modriny, napriek tomu máme pocit, že všetko dianie sledujeme zvonku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Theronka je tu drsná a sexi, ale moc ma ten príbeh nebavil. Celé mi to prišlo akési pomalé a nemal som pocit, že by sa to aj v závere stupňovalo. 65% - 3* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron si moc chtěla natočit ženského Johna Wicka. Tento zabiják je sice super postava ale jeho dva filmy kromě akce neměli co nabídnout. A když chceš natočit Wicka musíš si přizvat spolu režiséra Davida Leitche, oprášit starý komiks a doufat, že to bude lepší než John Wick 1 a 2. Bohužel Atomic Blonde: Bez Lítosti trpí syndromem Johna Wicka. Charlize Theron je sice sympatičtější než Keanu Reeves avšak jinak jde v podstatě o Johna Wicka 2.5. Akorát bez Reevese ale namísto toho s Theron, v roce 1989 v Berlíně a...... s fajnovým McAvoyem? Akce je stejně jako ve Wickovi bezchybná. Uprostřed filmu se vyskytne neuvěřitelná scéna která trvá nepřetržitě 10 minut bez jediného střihu a Theron si neuvěřitelně užívá všechno to mlácení ať už ona rozdává rány někomu nebo někdo jí. James McAvoy je jinak oficiálně super herec. Po neuvěřitelném psychopatovi Kevinovi z Rozpolceného jde o jeho další roli kterou si McAvoy neuvěřitelně užívá. Toho chlapa víc. Hudba Tylera Batese hraje (samosebou se spousty hitů ze 80 let), Na plátně probíhá nejlepší lesbická scéna 21. století, jedna z nejlepších akčních scén roku a pomalu začíná hra s diváky. Co ale ještě obnáší syndrom Johna Wicka? Tam kde jsou úžasné akční scény chybí... Poutavý smyslplný děj? Dobře musím to trošku rozebrat... Film v podstatě probíhá jako výslech ve kterém Lorraine vypráví svůj poslední případ v Berlíně. Na konci filmu poté dojde k odhalení...... Které v podstatě nedává smysl? V podstatě jsem nepochopil jak se na konci mohlo stát to co se stálo. Možná jsem jenom nevšímavý ale opravdu mi nepřišlo, že mi to nějak do sebe zapadlo. Jak tam vlastně zapadla Lorraine, Percival či kdokoliv jiný. Atomic Blonde je mezi Johnem Wickem 1 a 2 na mezí. Rozhodně je lepší než John Wick 1 (Když si vzpomenu na finále mezi Reevesem a Nyqvistem je mi pořád k pláči) ale v podstatě Atomic Blonde chybí něco co by překonalo střílečku v zrcadlovém labyrintu z finále Johna Wicka 2. Fakt na pomezí. Dvojici Leitch-Stahelski dokážu ocenit díky akci. Ale chybí tomu.... všechno ostatní? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V podstatě zcela souhlasím s tím, co napsal drahý uživatel Ruprechtos. Leitch umí vymyslet a nasnímat kreativní akční sekvence a podat obstojnou retro výpravu, ale rozhodně nezvládá rozvíjet špionážní děj v tom smyslu, aby diváka jakkoli překvapil nebo podnítil jeho zvědavost. Nebýt very hot Charlize, by by to hodně velký průser, kde by se ta fyzicky vyčerpávající akční scéna bez střihu vyjímala jako jediný opravdu světlý, byť do nastoleného stylu zcela nezapadající prvek - takhle se vyjímá alespoň ještě vypiplaná lesbická scéna. Od režiséra druhého Deadpoola je to zatraceně málo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Oči Čárlí jsou jako chameleon. Tahle ženská s nima umí "pojď sem, chci tě, miluju tě, nebavíš mě, odprejskni a zabiju tě" během tří vteřin. Kdyby to šlo, její pohled bych si koupil a chodil s ním ven na procházky. Jenže ona nejen že má ty nejrafinovanější kukadla v Hollywoodu, řadí se mezi nejlepší věšáky na šaty vůbec a je dokonalou ukázkou toho, proč jsou dvě holky na sobě lepší než vychlazená dvanáctka v létě; ona je navíc ve formě, že kdyby bylo na mně, hraje Bonda i když je ženská. Samozřejmě film sám o sobě taky supr, hlavně proto, že nemá slitování s nikým a ničím. Jde si svou cestou, hraje k tomu výborná muzika a mně je najednou úplně jedno, že se to zas všechno točí kolem podělaný války. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle jízda rozděleným Berlínem zóny nezóny jednou v Carreře 911 a podruhé zas třeba v policejní Ladě se soundtrackem osmdesátkových hitů Neny, Schillinga, ale i Depeche Mode ad...mi velmi sedla. Žánrově je to pravda mišmaš. Jedná se o thriller z prostředí tajných služeb motajících se v Berlíně před rokem 1989 a to těsně před pádem zdi. Jelikož obsah je tentokráte hodně skromný, krapet nakousnu o co jde,a le spoilerovat nebudu!!! Město se v tom revolučním kvasu hemží agenty CIA, MI6, KGB, DGSE a kdo ví jakých ještě dalších služeb a agentur... A jak to tak bývá, unikl důležitý seznam západních agentů, po kterém jde samozřejmě nejen KGB, ale i západ ve snaze zabránit kompromitaci a smrti stovek statečných mužů i žen... Jenže nový majitel seznamu nemá potřebu s tím za Rusy jít, protože ví, že na trhu s informacemi má tento seznam mnohem větší cenu a tak vyčkává na nejlepší nabídku. Proto je do Berlína britskou tajnou službou vyslána agentka Lorraine Broughton aby se snažila seznam v tomto krátkém mezičase získat. Lorraine hraje samozřejmě Charlize a řeknu vám, že i když zestárla, těch jejích 42 by jste jí nehádali. Před kamerou se nestydí (to platí bohudíky pořád :-) a tu její postavu a prsa by jí mohla závidět nejedna čerstvá třicítka. Přesto nám bohužel (stejně jako my s ní) stárne. Jo, kde jsou ty časy čertovského Ďáblova advokáta, nebo jablky vonících Pravidel moštárny... Z rozkecaného začátku se film přehoupne do druhé půlky a jestli někdo na začátku občas zívl, v druhé půlce se mu to už nestane. Akce střídá akci ať už jde o ,,ruční práci'' nebo honičky v autech (docela bych chtěl vidět jak se ocelový žebřiňák Lada Niva po nárazu do Wartbugu vymrští a převrátí jak v Kobře 11 ! :-). Charlize si asi pěkně při natáčení mákla a nejeden hematom na té její bezchybné pleti bych jí věřil i ve skutečnosti. Konec je pak jedna velká špionážní jízda a dost mi spravil chuť po nevýrazném začátku, zejména pak hlavně celkem nečekaný závěr. Trochu mi vadilo, že KGB byla ve filmu znázorněna něco ve stylu dagestánské mafie a jeden agent měl na těle kérky jak Řepka, což na konci osmdesátek nevím nevím... U těchto filmů si vždycky říkám, co tomu asi říkají všichni ti skuteční borci co jsou někde na nějakém skutečném seznamu. Ti co tenkrát skutečně svojí prací pomalu ale jistě vnesli průvan do toho komunistického hnojiště východu Evropy a pomohli tak s tím, že se jim to v tom roce 1989 celé složilo jak domeček z karet. Smějí se těmhle filmům doma jak skuteční lékaři u Ordinace v růžové zahradě? Nebo skutečně to bylo v té nárazníkové zóně na samé hranici Železné opony opravdu tak drsné? A pokud ano, jak moc? o vědí jen oni. Film je jen film. Každopádně za něj dávám 4 vodky s ledem a jsem spokojen ! * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

90%. Neskutočná Charlize, špina západného a šeď východného Berlínu, padajúca železná opona, new wave, modroružový neónový fetiš a nadupaný over-the-top špionážny príbeh. Len ten prekombinovaný záver je trochu zbytočný. A chcelo to viac neue deutsche welle! Každopádne mám vybratý svoj obľúbený spôsob smrti: byť zabitý Charlize Theron! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Není to John Whick v sukni :) ale dobře se na to dívá a rychle to utíká. Charlize je jedna z mála hereček současnosti, která to zvládne utáhnout prakticky sama. Ať už se jedná o bojové scény, sexappeal či konverzaci špion vs špion :) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

John Wick v ženském podání? I takhle Atomic Blonde můžeme říct. Atmosféra Berlína je úplně jiný šálek a rozhodně jde o dobrou volbu. Hudbu musím vyzvednout však nejvíce, protože ta je od prvních vteřin famózní a trefa do mého stylu. Na dokonalosti tomu ubírá délka, ale po akční stránce tomu není co vytknout .. 7/10 = 75% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Očakával som ženskú verziu Johna Wicka, ale Atomic Blonde je premyslenejšiu špionážnu akciu, ktorá oproti Wickovi ponúka viac pästných súbojov než streľby. No nebojte, tej sa tiež dočkáte. Klasická zápletka, avšak naozaj štýlové prevedenie. Forma > obsah. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

update 2018: I napodruhé skvělá pecka. ----- Ahááá - tak takhle to bylo při rozpadu berlínské zdi! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána do Berlína, aby zajistila ukradený mikrofilm schovaný v hodinkách, který obsahuje jména a identity agentů... Sofia Boutella jako Delphine Lasalle je v akci prakticky nevyužitá, ale má milostnou scénu s Charlize Theron. Akce mohlo být mnohem více, protože Charlize Theron v ní působí absolutně přirozeně, dokáže si poradit s východoněmeckou policií, hřebem je likvidace agentů KGB s následnou automobilovou honičkou a v průběhu filmu předvede svoje bojové schopnosti ještě v dalších čtyřech menších akčních scénách. Závěrečná vysvětlovací desetiminutovka je hodně překombinovaná a nedává to úplně smysl. "David Hasselhoff is in town." ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Obrovská výhoda Atomic Blonde je v hlavní herečce, které se nedá upřít to, že umí hrát a na tuhle roli se pořádně pripravila. Už jen proto nemůžu hodnotit níže než 4hvězdy. Navíc jsem se ani minutu nenudil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|63%| OD ATMOIC BLONDE jsem teda čekal extra málo. Asi budu za kverulanta či jiného lidského zmetka, ale trailer k tomuto mi jasně připomněl sračky typu John Wick. První film ještě ušel, na průměr jsem to vytáhl, ale dvojka už byla totální blbost. Akce kvalitní, ale ta nezastíní retardovaný příběh a ještě jsem se cítil neuvěřitelně trapně i při těch akčních sekvencích. Wick protivníka kosí hlava nehlava až se člověk musí minimálně trochu pousmát. Prostě moderní typ akčního žánru, který teda fakt nemusím. No, dost k Wickovi. Trailer působil opravdu jak kopie Wicka, ale výsledek byl úplně odlišný. Velká bomba to není, ale že by to byl vyloženě průser, to také ne. Prostě na 1 shlédnutí obstojná záležitost, která neurazí. Problémem je příběh, který je silně nezáživný a chaoticky podanný. Takže dějové linie a vše okolo – nic mě nezaujme a to je docela problém. Co se týče akce, tak to už budu hodně chválit. Je rozložena po celém filmu, takže je jí relativně dostatek. V ½ filmu si akci užijeme, pár zajímavých nápadů to má, ale pořádně se naše blond hrdinka rozjede až v 2/2 filmu, kde se opravdu nadře, je zakrvácená, různé přestřelky a souboje v zatuchlých, špinavých bytech – to vše je přímo perfektní. Úplné finále ale už ztratí dech a jde to totálně mimo mě. Jinak je to pojato tak, že hrdinka sedí za stolem a její nadřízení jí vyslýchají a chtějí vědět podrobnosti o její misi v Berlíně. Takže je to tvořeno flashbacky. Zpočátku mi to trochu vadilo, ale pak jsem si na to zvykl. Herecké obsazení je v hlavních rolích na tom dobře. Charlize Theron je chladná jako vždy – zde jí role padla jako ulitá. Jsem rád, že její akční sekvence nebyly tak retardovaníé jako v J.Wickovi. Z herců mě bavil ještě James McAvoy. Ostatní už nic moc. Ta 2/2 snímku je akčně opravdu výborná. Takže škoda, že není lépe podaný příběh. To mě opravdu mrzí. Za kladnou zmínku ještě stojí skutečnost, že tu máme během filmu velké množství známých songů z 80.let. Mě toto rádoby muzikálové pojetí sedlo, i když se to v některých scénách nehodilo, písně jsem si užil. No, jak už jsem psal, ještě tak to finále (15min cca?) bylo takové už strašně nudné a zbytečné, dialogové. Ve výsledku, solidní a koukatelný nadprůměr s výbornou Theron a její akcí + atmosféra o kterou se víceméně zasloužili ty písně. Uvítal bych dvojku, jen kdyby změnili asi režiséra nebo vylepšili příběh. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdičky, niečo ako Salt, ale tie akčné scény (hlavne schodisková) to ťahajú strašne hore. Atmosféra ujde, soundtrack viac než to. Lezbická Bourneovka s béčkovým scenárom. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Přestylizované a překombinované. V některých jednotlivostech vyloženě skvělé (akce, soundtrack), jako celek ale sotva průměrné (dějové zvraty jsou s blížícím se koncem čím dál tím křečovitější a nepochopitelnější). Chad Stahelski se v druhém Johnu Wickovi projevil jako výrazně soustředěnější a důmyslnější režisér. S citem pro konzistentní atmosféru, nápady i mimo rámec akčních scén a nadprůměrnou schopností gradovat děj. Leitch oproti tomu budí dojem, že ho zajímají jen přestřelky, bitky, honičky a audiovizuální sexy pozlátko. Nicméně pro zaryté fanoušky Charlize Theron (můj případ) je Atomic Blonde přesto povinnost vidět. Ta ženská je prostě bohyně! ;-) 60 % ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Dvojka Atomic Blond je na cestě

Dvojka Atomic Blond je na cestě

12.07.2020

Herečka Charlize Theron, jejíž novinka Old Guard: Nesmiřitelní tento víkend dorazila na Netflix, potvrdila zprávy, že pokračování k jejímu akčnímu hitu Atomic Blond je na cestě. Herečka se měla… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Reklama

Reklama