Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 1

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Novější Miyazakiho filmy mám moc rád, ale tohle bylo zklamání. Příběh je strašně moc „evropský“ a to nejen pozadím příběhu. Navíc stojí na nějakém seriálu, takže postavy jsou dané a moc se nepředstavují ani nevyvíjí. Nejhorší jsou ale absurdně přehnané akční scény, ty mě zkazili dojem nejvíce. Takže nakonec jen průměrný film, místo očekávaného výborného. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% -Perfektní oddechovka z rané dílny Miyazakiho strhne především svou dynamikou, fantazií, vtipem, a hudbou Yujiho Ohna. Nemohu si pomoci, ale tato animovaná fikce u mě zabodovala víc, než podobně laděný, leč neanimovaný Indiana Jones, či James Bond. Zde je dokonale využit potenciál kresleného filmu. Ačkoli se bude mnoho věcí jevit naivně, divák překypuje touhou odpouštět, a nechat se unést. Lupin III: Cagliostrův hrad, to je jeden z nejzábavnějších akčních filmů co znám! ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

První kousek z pera pohádkového dědečka... No a zrovna jeden z jeho nejslabších jeho kousků. Na Hayao Miyazakim zbožňuju když mě zavede do Světa, kde se neřeší obyčejné problémy, nýbrž tak trochu uplně pohádkové. Což u Lupina a jeho příběhu vůbec neplatí. Tady se jedná o dobrodružnou hodničku za hromadou peněz a jednou na půl princeznou. Navíc se zde neobjevily žádný napřirozený vychytávky jako ve většině jeho filmů. Místama mi to přišlo až přehnaně dětinský, což byl nejspíš ale rejžův záměr, takže bych mu to vlastně neměl vyčítat, ale šťounout si musím, když už nemám ten fejsáč :o). Nějaké ty sympatie sem k těmto dvou zlodějíčkům cítil, ale že bych jejich dobrodružství chtěl prožívat znova, to ani náhodou. Sem rád, že si můžu udělat fajfku za dalším animákem od mýho oblíbenýho tvůrce a říct si, že už mám před sebou pouze dva kousky z jeho bohaté "diskografie" :o) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I přes vysoké tempo, které nasadil film od úplného začátku, mě to jaksi vůbec nechytilo. Moc nechápu zdejší nadšené ohlasy. Ve všech směrech se mi zdá toto anime natolik průměrné, že v celkovém součtu působí dokonce lehce podprůměrně. To, co je zpočátku svěží a zábavné, ztratí po určité době své kouzlo a najednou se to stává všední a obyčejné. Jednotlivé postavy mi nepřijdou dostatečně zajímavé. Především hlavní zloduch je totálně nudnou postavičkou. Romantická vsuvka byla maximálně otravná a opět s lehce pedofilním nádechem, jak je ostatně pro Japonsko poměrně typické. Na Mijazakiho skrytých deviacích, které se odráží v jeho tvorbě, by si takový Freud dozajista smlsnul. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho prvé filmové dielko, ktoré ešte síce postráda čaro jeho nadchádzajúcich filmov, ale ktoré nie je o nič menej zábavné. Lupin je zloduch, ktorý má ale dobré srdce a ktorý je vlastne celkom sympatický aj napriek tomu, že mu neustále ide po krku Japonská polícia. Má to nádych tajomna, je to zábavné, skvelo vyvážené prvky dobrodružstva a romantiky a hlavne kopec roztomilých postavičiek, ktoré už len tým, že sa objavili v Miyazakiho filme sa stali pamätnými. Skvelá rozprávka, ktorá balancuje medzi dospelým a detským divákom a ktorú si podľa mňa užijú obidve vekové kategórie po svojom. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Lupin sansei: Cagliostro no shiro je režijně Mijazakiho první celovečerní film. (Innuendo1987)
  • Postava Lupina III je podle jejího tvůrce Kazuhiko Katōa vnuk Arsène Lupina, fiktivní postavy stvořené spisovatelem Mauricem Leblancem. Lupin sansei: Cagliostro no shiro se volně inspiruje Leblancovým dobrodružným románem „La Comtesse de Cagliostro“. (KlonyIlony)
  • Jedná se o první film žánru anime, který byl promítán na filmovém festivalu v Cannes, byť v nesoutěžní kategorii. Dalším byl až o čtvrt století mladší Ghost in the Shell 2: Innocence (2004). (novoten)

Reklama

Reklama