Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak toto je scenáristická obludnost mamutích rozměrů. Triky jsou sice dobré, ale ty dějovou linku nezachrání. Film je už naprosto bez atmosféry, Pinhead už také žádné silné dojmy nebudí, prostě totální úpadek. Příběh se odehrává ve třech časových rovinách, přičemž nemohu určit, která z nich je nejhorší, neboť se mi zdály všechny stejně špatné. Hodně slabé dvě hvězdičky, a to jen díky tomu, že právě mám nějak podivně mírnou náladu. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak zatím bych řekl, že nejlepší díl z celé série Hellraiserů. Triky už jsou mnohem vyvedenější, příběh je poutavý (ta rozličnost mezi francouzským předkem, současným předkem a budoucím potomkem byla zajímavá a udržela si mou zvědavost) a Pinhead je tak ďábelský, jako zatím nikdy. Ostatní Cenobiti jsou taky nápadití (ženská s oloupanou hlavou, stostlá dvojčata, pejsek). Místama to bohužel skomírá a herci jsou takoví jako e-e. Kromě Pinheada samozřejmě - u toho se ta topornost předpokládá. S prvním dílem bych to ještě kvalitativně mohl srovnat, ale dvojka a trojka (hlavně trojka) byly fakt mnohem, mnohem horší než tohle. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dr. Merchant je jediným žijícím obyvatelem kosmické lodi plující nekonečným vesmírem. Vůbec ale není nadšený, když na loď vnikne několik vojáků záchranné mise. Rozhodne se jim vysvětlit, celou historii své rodiny od stvoření kostky, brány do pekel až po pokus o její zničení. Dostane ale příležitost zprovodit ze světa to, co jeden z jeho předků stvořil?... Ač tomuto dílu dávám stejné hodnocení jako předchozím třema, subjektivně mi přišel z nich nejzajímavější. Vyprávěné prolínání tří časových linií mi ani moc nevadilo, ba naopak dávalo příběhu alespoň trošku na zajímavosti. Závěr filmu byl pak (bohužel) splácanina jako u předchozích dílů série, ale to už je holt asi Hellraiserův úděl. Po herecké i trikové stránce ale nic extra - prostě nevybočuje z "kvalit" celé série, jen se mi na tento díl dívalo prozatím asi nejlépe... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nemohoucí blábol, pomalu jsem nepochopil, o co vlastně šlo (zničit peklo?). Příběh probíhal ve třech časových rovinách, přičemž jenom ta nejkratší z 18. století o vzniku kostky nabídla špetku atmosféry; hrozivě nudná současnost vše dokonale zazdila, no a celé to orámoval jakýsi experiment z vesmírné stanice budoucnosti, aspoň vzdáleně se přibližující průměrné hororové naháněčce. Ikonický Pinhead tentokrát jenom nevýrazně hrozil a rozumoval, a to bolelo mnohem hůře, než úsměvně slabé až ubohé triky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ja teda veľmi nerozumiem tomu všeobecnému opovrhovaniu: 1. príbeh je viac než solídny a je bližšie atmosfére Cliva Barkera než hociktoré pokračovanie okrem dvojky; 2. je to stále oveľa lepšie než hocičo počínajúc päťkou a to najmä z dôvodu, že to rozvíja mytológiu a nie je to len detektívka s troma scénami s Pinehadom. Je strašná škoda, že to štúdio takto spackalo. Pôvodný príbeh sa viac sústredil na líniu v osemnástom storočí (ktorá je najlepšia) a na postavu diabolskej Anjelique, ktorá bola protivníkom Pinheada. Výsledný film je prekvapivo koherentný a to napriek tomu, aké zásadné zmeny v príbehu boli vykonané. A je tu kvantum skvelých scén ako napríklad celá pasáž vo Francúzsku, scéna s policajtmi (I AM PAIN!), či dvojčatá cenobiti. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Jedná se o poslední film ze série, který byl distribuován také do kin. (gogos)
  • Hlas herečky Valentiny Vargas (Angelique) byl předabovaný jinou herečkou kvůli jejímu přízvuku. (ČSFD)

Reklama

Reklama