Reklama

Reklama

KAMU ve Vietnamu

(pořad)

Obsahy(1)

V originální cestovatelské cooking show uznávané kuchařky a food blogerky Kamily Rundusové alias Kamu diváci procestují centrální Vietnam, poznají místní kulturu a zákulisí restaurací, trhů, pouličních stánků, farem a dalších rozmanitých forem vietnamského stravování. V každém dílu představí Kamu místní zvyky, tradice, chutě a charakter Vietnamců a přiblíží divákům vietnamskou kulturu v Česku, kdy navštíví místní rodiny, restaurace a trhy a uvaří v našich podmínkách tradiční vietnamské pokrmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

cuchillo 

všechny recenze uživatele

Nudne, mdle. Tahle "cooking show" neumi zprostredkovat tu pestrou a skvelou vietnamskou kuchyni. Koukam na to a sliny se mi nezbihaji. Od kucharskeho poradu ocekavam, ze po zhlednuti bezim druhy den do kramu, koupim tam vsechny potrebne ingredience a nemuzu se dockat, az si to taky uvarim. To se bohuzel nestalo. Kamu me neinspirovala. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tak přesně kvůli tomuhle žrádlu se Luťanský kdysi nevrátil z Vietnamu zpět do své vlasti. Nechtěl hrávat v pohádkách, už tehdy toužil po účinkování v cooking show. Reinkarnoval se do KAMU neboli Kamily Rundhnusové, ohyzdné a potetované piči, co šlichtu, kterou by nepozřel ani podvraťák z ulice, vychvaluje nadšenými slovy typu "pecka". Ano, na pecku je zralá leda tak ona. Pokud chcete hodit kvalitní kosu, máte jedinečnou možnost. Takže kyblík k telce, já vám to odstartuji...3...2...1...blijemeeeee!!! 0% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý pokus jít ve stopách Anthonyho Bourdaina, který podstatnou část svých gastro výprav tráví povídáním s průvodci, od nichž se dozvídá spoustu informací o minulosti i přítomnosti lokální kuchyně. V případě Kamu ve Vietnamu se charismatická a osobitá protagonistka téměř nedostane ke slovu, a pokud ano, stačí nám jen sdělit, na čem si pochutnává, a jak moc jí to chutná. Její přirozené vystupování je devalvováno čteným mimoobrazovým komentářem, nesoucím se v té nejhorší tradici Cestománie a podobných rádoby vtipných cestopisů, zprostředkovávajících udivený pohled „civilizovaného“ bílého člověka na pozoruhodné obyvatele exotických krajin (neboli „naše vietnamské kamarády“). Tématem se tak namísto jídla stávají osudy Vietnamců, přibližované truismy jako „práce si tady každý váží“, případně život na ulicích vietnamských měst. Hádku domorodců kvůli místu k zaparkování motorky jsme ale nejspíš nuceni sledovat zejména kvůli nedostatku nosnějšího materiálu, čemuž by odpovídalo také vyplnění větší části minutáže přípravou vybraných pokrmů v Česku. Scénky z Vietnamu jsou množstvím relevantních postřehů nakonec jen zbytnou předehrou k tradiční cooking show, jakých v televizi běží tucty, což považuji za ostudný fail (České televize, nikoli Kamily Rundusové). ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí si tu stěžuje na komentář. Je pravda, že ten nebyl jeden z nejpovedenějších, ale mně osobně to všechno vynahrazovala samotná Kamu, která se nechovala jako nějaká profesionální cestovatelka, moderátorka atp., ale naopak se chová lidsky a úplně normálně, což mně prostě vyhovuje. Co se týče jídla, vyhovuje mi víc, když mi někdo řekne, že něco chutná jako česká sekaná, než když to okecává na tisíc způsobů. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

K. Rundusová je v prvé řadě kuchařka (možná taky i blogerka), nicméně není moderátorka něbo něco takovýho. Znalá situace je, jídlo, věřím, umí udělat taky dobrý (ostatně i přes její věk už má nemálo zkušeností s vařením, to by někteří mohli i závidět), ale do TV s vlastním pořadem to není. Lokace jsou zajímavý, jídla taky, ona je ta Asie taková pěkně pestrá, hned bych to ochutnal, ale tento pořad je bohužel šíleně amatérskej. Určitě není na škodu, že se ČT snaží zapojit mladší a neokoukaný ksichty, nicméně to musí mít nějakou kvalitu, kterou tenhle pořad prostě nemá. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama