Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (338)

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šerifova laktace, děti zpátky ve školce." Neříkám, něco i potěšilo. Do seriálu se nasáčkovali zlí Rusáci, oprsklí jak ruské lázeňské veverky z Karlových Varů, kteří ryli a ryli, jako nějaký настоящий червь стахановец, v podzemí Hawkinsu šachty, haly a desítky kilometrů chodeb, dokud přímo pod městem nepostavili ruskou laboratoř o velikosti Černobylu, samozřejmě úplně TAJNOU :-)). Temné monstrum se taky pěkně vyřádilo, na lidech i na hlodavcích, viz stovky rozPRSK!lých krysiček, vlhký sen každého deratizátora. Co nepotěšilo? "Vývoj" dětských hrdinů. V druhé sérii už jen krůček od dospělosti, nyní v prvních třech kapitolách nepochopitelně zdětinštěli, až jsem se bál, že začnou tahat kačera a žvatlat jak Teletubbies. Dtto šerif Hopper, z chytrého tvrďáka nyní jen "bezradným sitcomovým fotrem" (© -bad-mad-wolf-), se špekatými kozami, málem i laktací a s hysterickými záchvaty kvůli pár polibkům mezi El a Mikem Wheelerem, že je na to moc mladá! Typicky americké. Zabíjet klidně ano (El měla pár zářezů na pažbě už v jedničce), ale pít pivo a líbat se až od 21 let!  Navíc šerif vilně pokukoval po Winnoně Ryder, v military outfitu ještě odpudivější než obvykle, což jsem nechápal. Asi že musel, holt to měl ve scénáři, chudák. V téhle uniformě (model: pytel visí na strašidle) by jinak vojín Ryder zůstala na ocet. No a něco vyloženě zklamalo. Např. kde, doprdelepráce, zůstala nadějná Osmička? Nebo aspoň nějaké jiné pokusné dítě s kérkou čísla na ruce? Sečteno, podtrženo: R.I.P. úvodní série. Tohle sice ještě koukatelné, ale seriálu už u mě asi zvoní hrana. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 80%. Zatiaľ najslabšia séria, no stále slušná zábava, ktorá ma niekoľko dobrých scén. A bohužiaľ aj tých zlých. Kladné body pripisujem znova fajn dobre napísaným postavám, zaujímavému príbehu, výborným vypalovačkám a aj tej akcii. Veľké mínus je tu pomalý začiatok, kde sa moc toho nedeje a hlavne absencia hororu, ktorá sa dosť vytráca oproti predošlým sériám a to hlavne preto, že nastupujú na scénu vtipne scény. A nie sú zle, akurát v daný moment, keď človek čaká napínavú scénu dostanú hlavný protagonisti od scenáru zásobníkov vtipov a hlavne rýchlo kurz všetkého potrebného. V prvých dvoch sériách som nad tým dokazal prižmúriť oko, že malý smradi zastavia vesmírne zlo a nejako mi to vyložene nevadilo, pretože to nebolo prehnané. Tu dostavajú viac priestoru v akcii a to už je niekedy cez čiaru. Ale netyká sa to len ich, ale asi všetkých postav, pretože aj keď nikto nič také pred tým nerobil, nie je problém ísť do tajného komplexu, ktorý je plný vojakov a len tak sa tam prechádzať, vykecavať sa tam alebo ísť poľahky priamo do riadiaceho centra. Je tu viac takýchto blbostí, ako v predošlých dvoch sériách do hromady (napr. kam sa vytratili všetci ruskí vojaci zo základne, keď tam prišla americká armáda?). Tretia séria pracuje s viacerými žánrami naraz a nie vždy to funguje, no ako celok ma to stále baví. P.S.: nezabudni na scénu za titulkami, ktorá je v poslednej epizóde. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekání na tuto sérii bylo zatím nejdelší a tak byla očekávání logicky největší. A vyplatilo se. Třetí série je nářez. Osm bombastických dílů, které opět těží ze všeho, čím se tato série proslavila. Osmdesátková atmosféra tu dostává hlavní slovo tak do půlky seriálu, než se specifikuje příběh a ve druhé půli se rozjíždí výrazná příběhová linka. Bylo super opět vidět partičku kolem El, i když stárnou jako my všichni. Navíc se mi líbilo i to, jak jsem si během této série udělal vztah k postavám, ke kterým bych to předtím ani neřekl. Až mi ke konci bylo sakra smutno. A jelikož těch emocí bylo víc než dost, můžu s klidným svědomím říct, že třetí série Stranger Things je zatím to nejlepší, co jsem z letošních seriálů viděl a co ve mně zanechalo vzpomínku. Už aby bylo pokračování! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherně natočený seriál, krásně si hrají se saturací barev a s každou další sezónou mě (převážně) bratři Dufferové přesvědčují o tom, že to mnohaměsíční čekání stojí za to a opět to bude velká událost. Nikdy jsem si vlastně nevšiml, jak tu hezky kombinují hororové prvky, možná letos řádně přitvrdili, nicméně nám Netflix i napotřetí naservíroval mimořádný seriál s postavami, ke kterým jsme si už před dvěma lety zvládli vybudovat vztah, nadále dření osmdesátkovou nostalgii jak to jen jde a především s každým dalším dílem nabalují mytologii a napínají diváky, že bych opravdu musel jít něco rozflákat, kdybych musel čekat týden na další díl. Nejoblíbenější postavou druhé série byl Steve, zde je to bezpochyby u mě Murray Bauman, jeho nesmrtelné hlášky stojí za to. PS : Příští sezónu hned další rok, jasné? :-D Nejlepší momenty : Sauna, Orel holohlavý, Nekonečný příběh. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako předchozí sezónu jsem i tuhle ohodnotil čtyřmi hvězdičkami, i když se mi zdála být citelně slabší. Nedočkal jsem se totiž té skvělé atmosféry, jež se mi tak líbila od začátku seriálu, místo ní se začalo ve třetí řadě hýřit humorem, který mě příliš neoslovil a který stál za tím, že se mi znelíbila postava šerifa Jima Hoppera. Tvůrci z něj totiž vytvořili komickou postavu a za mě to nebyl krok správným směrem. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Billy Hargrove (Dacre Montgomery) zavřený v sauně plivne na dveřní okénko, ale v dalším záběru plivanec na okénku chybí. (Duoscop)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama