Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Zajímavosti (17)

  • Postavy několikrát naráží na Tahanin (Jameela Jamil) britský přízvuk. Díky svému britskému původu se představitelka Jameela Jamil dostala ke své roli, protože Michael Schur hledal britskou herečku. Jameela nejenže se v Británii narodila, ale také dva roky vyučovala angličtinu pro cizince v Londýně. (Ganka)
  • Jason (Manny Jacinto) se během svého života živil jako DJ. Podobnou zkušenost má představitelka Tahani, Jameela Jamil, která pracovala jako DJka 8 let. (Ganka)
  • Premiérová epizóda prilákala 8,04 milióna divákov. (chesterko)
  • O zákulisí tejto šou existuje podcast s názvom "The Good Place: The Podcast". Hostiteľom je Marc Evan Jackson, ktorý v šou hrá Shawna a robí rozhovory s členmi štábu. (chesterko)
  • „Jianyu Li“, meno Jasona (Manny Jacinto), keď je nútený vydávať sa za budhistického mnícha, sa dá preložiť v mandarínskej čínštine ako „vo väzení“. (chesterko)
  • Všetky krevety konzumované Eleanor sú falošné, pretože herečka Kristen Bell je vegetariánka. Kristen ich opísala ako „gumené nugetky“, maľované tak, aby vyzerali ako krevety. (chesterko)
  • Názov primárneho susedstva je „Neighborhood 12358W“. Čísla zodpovedajú Fibonacciho postupnosti, v ktorej sa každé číslo vytvorí pridaním dvoch predchádzajúcich čísel. (chesterko)
  • Mrazený jogurt, ktorý herci jedia, je v skutočnosti zemiaková kaša. (chesterko)

Dobré místo - Všechno je v cajku (2018) (epizoda) (S03E01)

  • Chidi si požičiava knihy v knižnici a v jednom momente ukáže životopis človeka "Tay Zonday: Čokoládová kniha". Tay Zonday je hudobník, ktorý v roku 2007 nahral pieseň "Chocolate Rain" a táto sa stala hitom na YouTube. (petiar)

Dobré místo - Janet (×4) (2018) (epizoda) (S03E09)

  • V epizóde sa objaví postava hlavného účtovníka. V ruke drží šálku s nápisom Existence's Best Boss, čo je referencia na šálku World's Best Boss postavy Michaella Scotta z americkej verzie seriálu Kancl (od r. 2005). Hlavného účtovníka hrá Stephen Merchant, ktorý spoločne s Rickym Gervaisom vytvoril britský originál. (petiar)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama