Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Recenze (115)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhé série jsem dost ocenil, že ve třetině řady tvůrci uhnuli od nových postav a děje a vrátili se k těm starým - ovšem dívají se na ně z jiné perspektivy, rozšiřují jejich charakter a celkově se o nich dozvídáme mnohem víc. Závěrečné kratší ukončení nové zápletky a Punisherova nová a nečekaná spojenectví tak nepřekvapí a jdou ruku v ruce s logikou. 90%, jen je škoda, že se seriál možná už nevrátí, zamrzí to o to víc, že je to kvůli nesmyslným "fúzím" studií, za kterými stojí jen prachy. ()

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. O chlup slabší, jak první série, ale pořád velká parádička. Frank je daleko rozmanitějším charakterem a akční sekvence se nebojí jít na totální dřeň. Hlavní zápletka však už není tak nosná a některé vedlejší postavy si neuhájí svou pozici - globálnější scénář paradoxně uškodil, takhle má druhá série daleko víc prádznějších míst a tempo se díky tomu krapet drolí. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To ako čo im j**e! Prvý diel druhej série ešte fajn, ani ten amiš mi nevadil, ani to že tam vykosil Frank armádu zabijakov. V druhom diely to ešte ako tak ujde, aj keď to miestami príde už dosť otravné, hlavne to dievča na úteku. Nuž ale tretí diel na šerifskej stanici a nevýrazný fopa masaker v lesoch ďalších hnilých zabijakov toho amiša, ktorý ich neviem kde berie, už je troška cez čiaru. Všetko ale na vrch zabíja účasť ťažko pádneho neherca Bena Barnesa, ktorý tam je ako vred na riti zbytočný až hrôza, k tomu úplne prehráva jeho psycholožka. Po štvrtom diely to balím pekne to dohúkali a tak som sa tešil na druhú sériu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Punisher se vrací v plné síle a jde opět přes mrtvoly byť na konci je tak strhaný, že sám od mrtvoly nemá daleko. Jon Bernthal je v téhle roli tak přirozený, že si nedovedu si představit, že by dnes hrál Punishera někdo jiný. Trošku mě štvalo, že Russo se zpátky vrací na scénu, vůbec by mi nevadilo, kdyby měl více prostoru kněz Josh Stewart, který po Collectorovi tu předvádí velké věci a jako záporák je více než solidní. Dinah Madani jako vždy úžasná a nemohu se na ní vynadívat , Mahoney otravný, ale správňacký a nová postavička Giorgia Whigham byla sice ze začátku dost otravná, ve finále jsem si jí oblíbil. Pár dílů bylo sice pomalejších, ale ve výsledku opět spokojenost a finální tři díly opět nabušené jak kráva. 90% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže sérii první zkrátit o pár, pak tu druhou rovnou o dvojnásobek. Celá "Billyho proměna" směšná a nepřesvědčivá, tlachání s dr. Kristou hloupý a zbytečný, přičemž díly 7 8 9 přímo hrozně napsaný a útrpný dno. Pak se to naštěstí jakž takž sebralo, bavil mě John Pilgrim, krve galon, okay, nicméně očekávání z minule se nenaplnila, naopak zklamání. Jako ty pětihvězdy chápu - pokud jste dítě. Mezi béčkovou zábavou a béčkovou nudou... 55% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhově slabší, ale mnohem akčnější. Frank jako by si nechtěl vystřílet všechny náboje, vrací se zpět k první sérii a znovu se rýpe ve starých motivech, místo toho aby rozvíjel nové. To je velká škoda. Billy Russo jako by brzdil poměrně zajímavě rozjetou linku s fanatickými věřícími. Bernthal nese znovu celou sérii na svých bedrech a nebýt jeho asi by nemělo smysl se dal dívat. Jeho Punisher je přesným odrazem trestače z komiksu. Pravda jeho civilní poloha je malinko lidštější, téměř srovnatelná s tátou roku, ale je to pro dobro věci. Některé scény i zvraty jsou jako z Námořní vyšetřovací služby, ale protiváhou je kvalitní krvavá akce s důrazem na destrukci viz fantastický desátý díl. Na jedné straně mě mrzí že je konec, hlavně kvůli poslední scéně, ale Frank tak alespoň odchází se vší parádou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně úpadek po první sérii, ačkoliv spíš ve druhé polovině, kde vyjde najevo, že i 13 dílů je prostě na utáhnutí peckového a svižného seriálu moc. Ale na druhou stranu, když jsem o tom tak přemýšlel, je Punisher vlastně v tom jaký je (parádně krvavý a brutální) dost unikátní a fanoušci měli zkrátka obrovská očekávání, která se ne vždy povedlo naplnit. Dále bych se opakoval z moudry, které jsem vypsal v první sérii. Jon Bernthal je ztělesněný Frank Castle, ta postava je strašně parádní už ve scénáři, ale navíc parádně zahraná a tentokráte ještě k sobě dostal Frank parťačku s tváří Giorgii Whigham, jež mu zdatně sekunduje. A stále je to nářez, co takhle od seriálu čekáme, hlavně tedy tradičně akce ze záchodků z prvního dílu je naprosto skvostná a plně mě zaháčkovala na mnoho dílů dopředu. Pak tempo mírně polevilo a s tím jsem polevil i já, ale nakonec bych si tu třetí sérku střelil rád (zvlášť když tvůrci slibují Kingpina a Daredevila), škoda, že je to jen zbožné přání. PS : Zklamal mě Billy Russo, tedy ne Ben Barnes herecky, ale čekal jsem pořádného Jigsawa a dostal jsem magora s vymazanou pamětí. 8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více psychologie, víry, rodiny a interakce mezi hlavními hrdiny. To vše na úkor brutální akce a dravého tempa jedničky. Samozřejmě akční se i zde, místy velmi slušně, ale ty napumpované steroidy zloby a pomsty za smrt famílie ubyly tak o 50 procent. Dobrá castingová trefa v pubertální parťačce Franka, vynikajícím způsobem trefený hlavní záporák mystery priest a slušně vystavěné komplexní podhoubí "strany padouchů". Nicméně tempo uprostřed ztrácí díky složítějším dějovým propletencům více postav na scéně. Frank si nově nekrade vše pro sebe, ale hraje svou úlohu téměř rovnoměrně s několika dalšími postavami, přičemž stále platí to, že ta jeho je zdaleka nejzajímavější a naprosto stěžejní. Nevadí to, pořád je to sakra dobrá filmařina, ale ten intenzivní vengeance feeling jedničky je pryč. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá sólovka s Punisherom nadchla viacmenej každého, kto sa vyžíva v akčných hodoch, netrápi ho fŕkanie digitálnej krvi a bol ochotný prehryznúť nie až-tak originálny príbeh o zrade medzi bratmi z vojny a následnej honbe za pomstou. Vracajú sa starí známi, ako agentka Madaniová, veterán Curtis, seržant Mahony a v neposlednom rade tiež zjazvený Billy aka komiksový Jigsaw (ktorý ale nie je zďaleka tak znetvorený, ako by si zaslúžil). Tvorcovia pracujú s jeho postavou očividne opatrne, problém je, že sa mu z počiatku venuje priestor len v ultra nudných dialógoch s jeho pekelne sexi pakistanskou terapeutkou. Seriál bol nepochopiteľne ukončený a fanúšikovia tak aspoň dostali príležitosť sa s nekompromisným katom v podaní skvelého Jona Bernthal naposledy rozlúčiť. Je to seriál roku 2017. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria 75%. Trošku sklamanie pre mňa. Čakal som viac ako len kopu kecov a milión priestoru pre psychopatického Princa Barnesa Kaspiana, ktorý je nie len nevýrazný ale aj otravný. Navyše si to s Frankiem ani nerozdá na férovku a na to som čakal celý čas. Celkovo čo sa týka druhej série ma moc postavy nebavili (Amy, John, Krista), aj akcii sa mi zdalo, že ich je pomenej, ale keď už na ňu dôjde aspoň to stojí za to. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popravdě moc nechápu tu nemalou vlnu zklamání z druhé série Trestače (btw můj možná nejoblíbenější marvelácký anti/hrdina) - za mě opět plnotučná porce solidní psychologie, emocí a - minimálně na poměry komiksových seriálů - hardcore akce . Snad všechny klíčové postavy více či méně duševně zlomené či rovnou (polo)šílené, pomalu v každé epizodě kvalitně natočená jatka (o takové náloži brutality a galonech krve se nám může ve filmových Avengers kvůli přístupnosti jenom zdát) a násilí a porušování zákonů jako prostředky k dosažení spravedlnosti jakožto hlavní téma nejen sezóny, ale i celého Punishera - nelítostného mstitele v nelítostném, šíleném a zvráceném světě. A Jon Bernthal je v té roli až nechutně skvělý - všechna Frankova (vnější) surovost (někdy až sadismus), chlapáckost, animozita a současně obrovská (vnitřní) citlivost z něj sálá v každé vteřině na kilometry daleko. Disney si zaslouží velký vztyčený prostředník, pokud tohle a Daredevila skutečně definitivně zařízne jen kvůli ukončení spolupráce Marvelu s Netflixem... ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních 6 dílu je trochu chaotických, dva nepřátelé, boj na dvou liniích. Souboje Franka jsou tou silnější stránkou, ale to bohužel nestačí. Série je uměla natahovaná, ideální bylo 10 dílů. Koho sakra zajímá nějaký pánbíčkář, John Pilgrim mě sral už od prvního scény, v které se objevil. Nedá se to popsat, ale je to fakt kokot! Jo a ty flashbacky, grrrrrrrrr. Čekal jsem tedy na konec, že přijde nějaké wau, ale to nepřišlo. V porovnání s první řadou je to zklamání, ať už konce Billyho nebo souboj s rodinou budoucího prezidenta USA. Rozběhnuté to měli skvěle, ale nedotáhli to. ()

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého nejoblíbenějšího seriálu roku 2017 se stalo po druhé řadě jedno velké zklamání. Příběhové linky nemají hlavu ani patu. Ze sociopata Billyho je chudák s amnézií, kterého vám je většinou líto. Druhý zloduch je fanatik s jedním výrazem v obličeji, které ho jsem ze zoufalství nad jeho nudností musela přetáčet. Přátelství Amy a Franka dává téhle řadě aspoň trochu emocionálního uzemnění, ale to je tak všechno. Celá tahle příběhová linka působí, jako by ji scénáristi vylosovali z klobouku. Zatraceně tu chybí Micro, který se Frankovi nebál říct, když se choval jako idiot. To samé platí o Karen, která dostane prostor v jediném dílu, ale stejně je vám jasné, že je tam jen do počtu. Možná by vztahové linky fungovaly, kdyby Frank prošel psychologickým vývojem, ale on je to opět Frank někde z poloviny první řady. Flegmatický, resignovaný, deprimovaný svou minulostí. Vzhledem ke konci 1. řady tohle opravdu nedává smysl. Je to úplná regrese a to po všech stránkách. Nic nezachrání ani fenomenální Bernthal a Ben Barnes. Finále nijak neuspokojí a Frankův konec naštve. Stala se z něj chodicí komiksová karikatura. To, proti čemu seriál celou první řadu bojoval. Frank i Bernthal si zasloužili víc. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem měl tu čest to dokoukat a musim říct, že to sice není už z prostředí hodinového manžela, ale pořád je to spletenec všeh možného, ale ne toho co by připomínalo Punishera...tady je ještě méně punisherovství než v první řadě, kde to komiks připomínalo snad v posledních třech dílech, tady nikoliv. Sledujeme naprosto zbytečnou linku psycholožky, která má strach z výšek, ale bydlí ve třetím patře a samozřejmě pseudo zjizveného Jigsawa Billiho Ufňukánka Russa, pak je tam týpek co jakoby z prdele vypadl Jamesu Deadnovi, chodí jak s hovnem v kalhotách, mluví jak, když si adolescent kupuje šprcky. Vždy se někde objeví a pak zase zaleze a takhle pořád dokola. Vrací se krásná Dinah, na kterou se pěkně kouká, ale to nestačí. Děj se vleče a vleče a vleče a nudy přibývá, ne opravdu, je to nesmírně ukecané, 90% procent dílu se nic neděje a pak najednou něco zajímavého...jo ještě je tam mladá věčně otravná holka s krásnými vlasy, která je tak nějak také k ničemu, takže jediní, kteří mě fakt bavili, byly Mahoney a Curtis....ale at jen nehaním, občasné a vzácné bojové scény nebyly špatné, ale sakra, bylo jich málo a vždy přišly na konci po té k posrání úmorné nudě....jako pokud první řada byla za lepší tři, tak druhá je za horší tři nebo krásné poctivé dvě......jo a mimochodem, objeví se tam věčně ubrečená Karen ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zde hodně akce a dobré herecké výkony Jona Bernthala a Bena Barnese jako Franka Castleho a Billyho Russoa. Mě to však celkově vůbec nezaujalo. Punisher je nejlepší když je Punisher - po trudném dni přijít naštvaný domu a odreagovat a před spaním si vystřílet v počítačové hře vesničku... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii výrazně akčnější a v mých očích díky tomu i lepší. Stále je zde možná až moc nezáživného balastu, ale vše vyvažuje drsná akce a Jon Bernthal, který se pro tuhle roli narodil. Není to bezchybná pecka, ale jsem spokojen. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První 2 díly měly náběh na skvělou sérii, ale zbytek se teda hodně nepovedl. Absolutně nezajímavé postavy a celý děj, diváka nemají čím zaujmout ať už charaktery, tak zbytek příběhu a co se vlastně bude dál dít. Předvídatelné, nelogické a nudné, čistě jenom těžící z Bernthala jako Punishera. Konec nudný, víceméně série ani neměla finále, jediná scéna z celé sérky, co stojí za zmínku, je rvačka v posilovně. Strašné zklamání oproti první sérii, která byla nekompromisně drsná a zajímavá. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemalo to intenzitu prvej série, ale bodaj by aj, keď tú najväčšiu záhadu, tragédiu a traumu už máme za sebou. Ale inak to bola paráda, na Punishera sa pozerá fantasticky a je to jediný Marvel-Netflix seriál, za ktorým mi bude ľúto. Daredevil skončil, že to už lepšie nešlo a so zvyškom to šlo od desiatich k piatim. Ale Punisher, ten mal potenciál na ešte pár sérií, kde by každá mala viac-menej samostatnú zápletku. Nutné podotknúť, že vo veľkej miere aj vďaka Bernthalovi! ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hey! I'll dance with you!"______________ Je mi jasné, že druhá séria PUNISHERA si asi nezaslúži päťhviezdičkové hodnotenie, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť – Frank Castle je stále ohromný borec, ktorý podľa mňa v superhrdinskom vesmíre zastáva pozíciu toho najprepracovanejšieho antihrdiny (a Jon Bernthal mu v tom dosť pomáha!)... Druhá séria PUNISHERA je v mnohých scénach oveľa akčnejšia ako tá prvá, ale v rámci príbehu to už nie je ono a za prvou sériou to dosť zaostáva... Už v prvej časti som si myslel, že celý príbeh bude mať taký Terminátorský podtón – Frank v úlohe strážcu, ktorý musí ochrániť nič netušiace dieťa (respektíve teenagerku). Ale hneď ďalšia epizóda ma presvedčila o opaku a tým pádom zisťujeme, že po Amy ide celá organizácia (a nie iba pár ľudí). Potom sa k tomu pripája ešte John Pilgrim a neskôr aj neslávne známy Billy Russo, ktorý si síce nepamätá, kvôli čomu vyzerá jeho tvár, tak ako vyzerá, ale aj napriek tomu z neho v niektorých momentoch naozaj ide strach... A vlastne to mi na tejto sérii aj najviac prekážalo (nie, teraz nemám na mysli vystupovanie Billyho Russa) – je tu veľký počet záporákov a preto musí Punisher bojovať na viacerých frontách naraz a už sa nejedná iba o pomstu s jedným hlavným cieľom, kvôli čomu vyprchal aj všetok "vengeance feeling", ktorým krásne oplývala prvá séria... Je tu oveľa menej "punisherovania" ako bolo v predošlej sérii, ale za to, keď už tu je, tak je naozaj surové a nadupanosť s násilím tu opäť ani trochu nechýbajú. Tyler Bates so svojim soundtrackom opäť mimoriadne zapôsobil – a práve vďaka nemu je aj druhá séria PUNISHERA našlapanou, adrenalínovou a hlavne akčnou jazdou, ktorá však dupe na brzdu oveľa častejšie ako séria č.1... Ale najdôležitejšie na tom podľa mňa je aj tak to, že v závere mi už bolo ľúto, že to naozaj končí (aj keď tých častí dokopy nebolo až tak veľa), takže to znamená, že finále a vlastne aj celá séria svoj účel splnili... A preto (aj napriek miestami pomalšiemu tempu) ju nemôže odporučiť menej ako 8 vraždiacich farárov z 10... "Frank is not a criminal. He is not a hero either. He's just... He's Frank." ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tož trvalo mi 2,5 roka to dopozerať, lebo úprimne, väčšina dielov nie je žiadna veľká zábava. Keď už ale na bitku dojde, je to stále mega drsňačina a Bernthal ide do Punisherstva naplno. ()

Reklama

Reklama