Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 1
USA, (2022–2024), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Předloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (288)

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že každý třetí je tu černý. Je mi jedno že každý čtvrtý má jiné pohlaví než v komiksu a je mi i jedno, že každý druhý je LGBT. Co mi ale jedno není, je odklona od předlohy v tónu celého příběhu. Komiksy mají tajemný hororový nádech. U tohodle jsem měl občas pocit, že sleduju Disney seriál. Štve mě, jak mdle a nezajímavě je to celé zpracované. První tři díly jsem ještě tak nějak přežil, další tři se to zlepšilo, ale epizody 7-10 jsou peklo. Warneři vůbec neměli dávat tuhle látku Netflixu! ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro diváky, kteří neznají komiksovou předlohu to asi bude působit roztříštěně, ale i tak to ve finále dává dostatečný smysl, aby se jednotlivé dílky relativně dobře spojily v jeden funkční celek. Co se týče větší rozmanitosti v případě postav, kdy bylo u některých z nich změněno etnikum nebo pohlaví, na seriálu se podílel autor předlohy Neil Gaiman, který je znám tím, že se nebojí rázně odmítnout to, co se mu nelíbí, tím pádem s tím očividně souhlasil a už trochu otravné fňukání o tom, že se Netflix snaží o větší rozmanitost tak není úplně na místě. Speciálně ne v případě fantasy, ve které postavy pocházejí ze snového světa, reinkarnují se do různých podob. Plus je na místě zmínit, že i předloha má silný LGBTQ+ nádech. Jediné, co mi trochu vadilo byly nedoladěné triky, nicméně velké plus mají tvůrci za obsazení v čele s Tomem Sturridgem. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Povedená reimaginace Gaimanova skvělého komiksu, který je předloze mnohem věrnější než jsem sám čekal. Sturridge se do role Sna opravdu hodí a Holbrook si Korinťana vyloženě užívá. Jedinou vadou je obsazení některých podpůrných postav, které vyloženě ruší divácký zážitek. Lucifer, Smrt a Rose Walkerová prostě nedosahují potenciálu předlohy... Smrt přece měla být sympatická gotička na kterou se před koncem každý vlastně těší. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný snový příběh. Některé linky a ideje vás chytnou za srdce. Jiné přivedou smutek i naději. Nejsilnější je seriál v momentech, kdy se vám snaží představit svojí lidskost. Každý ji vnímáme rozlišně, ale hlavní pilíře se dají snadno rozpoznat. Herci jsou úžasní, hudbu si oblíbíte a pár momentů vám zůstane dlouho v hlavě. Říše snů představila své kouzlo a bylo vydařené. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Bohužel, občas nudné. Za to hvězda dolů. Za znásilnění postavy Johna Constantina dostává ode mě Gaiman palec dolů. Tvůrci pak hvězdičku za další prznění, že z něj udělali ženu. Jako proč? Tohle se mi prostě nelíbí a nikdy líbit nebude. Nejméně výrazný Lucifer vůbec. A celý je to tak prolezlý gayema, že to vypadá, jako by už snad být hetero už ani nebylo v pořádku. Moc duhově přepálený, to už je pomalu sexismus a netolerance naopak. Pak přijde kyvadlová kvalita obsahu a z něčeho, co mohlo být fajn jsou stěží tři hvězdičky. ()

Galerie (234)

Zajímavosti (10)

  • Jed Walker (Eddie Karanja) má ve svém snovém doupěti figurky Batmana, Flashe a Wonder Woman. (spacemaster)
  • Každá epizoda má název podle dílu komiksové předlohy, s jedinou vyjímkou, a to této epizody, která měla původně název „24 hodin“. (spacemaster)

Související novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (více)

Reklama

Reklama