Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Realizačně velkorysá adaptace bestselleru Lena Deightona SS-GB (originál 1978, česky 1994). Temný thriller, vycházející z alternativně historické premisy, podle níž Němci v roce 1940 vyhráli leteckou bitvu o Británii a provedli úspěšnou invazi na ostrovy. Churchill byl zajat a souzen v Berlíně, král je držen v domácím vězení v Toweru. Hlavním hrdinou je respektovaný detektiv Scotland Yardu, který nyní pracuje pod německým velením. Při vyšetřování jedné zdánlivě banální vraždy se zaplete do složitého komplotu, v němž hraje roli rivalita uvnitř SS, rivalita mezi SS a Wehrmachtem, britský odboj a v neposlední řadě přísně tajný vojenský výzkum. Žánrově zdařilý mix noirové detektivky a špionážního thrilleru, ve druhém plánu obohacený o osobní morální dilemata jednotlivých hrdinů. Scénář napsali Neil Purvis a Robert Wade, podepsaní pod posledními dvěma bondovkami Skyfall a Spectre. Hlavního hrdinu, detektiva Douglase Archera, ztvárnil stále populárnější anglický herec Sam Riley (Control, Byzantium, Křížová palba). (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

sud 

všechny recenze uživatele

Zajímavý utopický thriller s působivou atmosférou. Bohužel pouze jen zajímavý a díky takovéto látce je to škoda nesmírná. Ať už je to díky zbytečně dlouhé stopáži (jeden dvouhodinový film by možná i stačil) či nedotaženosti prakticky všech dějových linek. Druhá polovina závěrečného dílu má sice šťávu, ale co je to platné, když to všechno nakonec vyšumí do ztracena. Herci jsou ale bez debat skvělí - především detektiv Sam Riley či SSman Lars Eidinger. 60%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se seriálem jsem byl nakonec spokojen, přestože se tvůrci v prvních dvou epizodách snažili diváka spíše odradit. Pak se ale děj zdárně rozběhl a já jsem se výborně bavil u kvalitního špionážního dramatu. Postava Douga Archera mi silně připomněla filmy Noir, exhumace Karla Marxe- to byl nápad hodný Pythonů a zaujalo mě koho je možno obětovat, aby si vlast zachovala tvář. Jen mě zklamal způsob jakým SS Sturbannführer Dr. Huth nosil svůj Ritterkreuz, to bylo hanebně odbyté. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zkrouhnout počet postav a sesumírovat to celé do tří dílů by tomu víc než prospělo, protože z mého pohledu se snaží SS-GB o příliš široký záběr a ztrácí tak na spádu i přímočarosti. Nicméně i takhle se mi to líbilo, protože alternativní dějiny mě baví samy o sobě, tvůrci nabídli solidní dobovou atmosféru, svět, který vytvořili, mi sedl a obstál i casting se Samem Rileym na čele. A to mi vlastně do určité míry stačilo. 70% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Špionážní příběh z fiktivní alternativní historie je rozvláčný. 1) Děj, vhodný na jeden celovečerní film, je roztažen do pěti hodin...a podle toho to vypadá. 2) Vadil mi i očividný nízký rozpočet snímku. 3) Zaujal mě výrazný 37letý Sam Riley (vyšetřovatel Scotland Yardu Douglas Archer). ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Podobné věci mě docela baví, je zajímavé sledovat jak by to vypadalo. Tady to bylo hodně temné ,ale poněkud nedotažené hlavně ten konec. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept alternativní historie mám rád, když je správně propracovaný. Tady mi to přišlo poněkud zvláštní, ne vždy byl děj koherentní. Navíc některé události, které se tu odehrávaly, by se podle mě těžko mohly stát. Rozhodně očekávání byla celkově větší. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle námět funguje snad vždycky a je natolik zajímavý, že by se klidně dal těžit do nekonečna. Ale tady vytěžený není. Je to škoda, neboť je to od BBC a to mohlo právě z téhle zápletky vytřískat mnohem víc... takže nevím, v čem se stala chyba, ale tohle mě prostě nijak extra nechytlo. Jistě, SS-GB má fajn herce a solidní atmosféru (což je ale standart, který nepřekvapí a bohudík nezklamává), ale... je to dlouhé a většinu stopáže je to jen obyčejná detektivka v hrozně atraktivních kulisách. Ovšem tempo je pomalé, a ačkoliv jsem se snažil, nějak jsem se do toho za celou dobu nedostal a k postavám jsem si nevybudoval ani náznak jakéhokoliv vztahu. Nejlepší na tom byli Němci (velmi fajn dialogy) a první díl (to, co bylo v Británii první díl, tedy necelý první český díl). A když už tomu tedy ČT dala podtitul Hitler v Británii, tak jsem doufal, že aspoň z dobrého důvodu. Ale on se tam ten kluk kníratá ani neukázal, asi si někde načesával patku. Ten extrémně nevyužitý potenciál mě strašně štve (ale možná to je chyba předlohy, nevím, neznám) a ačkoliv je v seriálu pár velmi fajn momentů, vlastně rychle zapomenete, na co jste koukali - a to není pro britské drama dobrá vizitka. Ale znělku a hudbu to má moc pěknou. 65%. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

14.11.1941 - Německo vyhrálo válku o Británii. Tohle “co kdyby” mě prostě baví. For All Mankind, The Man in the High Castle. Luxus. Co mě ale nebaví (a neochopím), proč minisérii 5x60min musela ČT vysílat jako 3x90minut. Přitom dějově rozhodně smysluplnější působí to dělení po pěti (děj se “láme” kde má - viz ten výbuch jako jeden příklad za všechny). Celkem mě také fascinuje Kadelbach. Toto není zdaleka první počin s tématem “hákového kříže” co má na kontě a pokaždé co jsem viděl dělá co může, aby ukazoval Němce v lepším světle (tady jsou také hodní a zlý nacisté). Také mě dost pobavila ta svastika dohromady se srpen a kladivem… nadčasové. Každopádně k tématu. Skvěle natočené a utahané. Prostříhat na dvě hodiny (a vymyslet konec místo vyšumění do ztracena) a byla by to pecka. ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

Jako už ten nápad, že Němci porazili Británii mě přitáhnul a musím říct, že se i zadařilo, ale kvalit The Man in the High Castle to nedosahuje. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, takže nevím jak je to v knize. Zde dost složitě natočené (furt se cosi přidávalo a nic neřešilo), ale zaujalo mě to, dost temné drama s kusem té detektivky, která je tu furt, ale důležitá není vůbec, i když... Stojí za podívání, kdo má rád alternativní historii ohledně druhé světové války, kdy Němci porazí Británii a slaví Německo-Ruské přátelství. Co se týče názvu, tak Hitler tam není vůbec, asi to mělo být obecné Hitler=nacistické Německo, aby bylo jasné co "šifra" SS-GB znamená. Trošku mohli dotáhnout konec, jinak dobré, není co vytýkat ani jedna strana není dobrá a druhá není zlá a ještě jsou nejednotní. ()

stone 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a tak se těžko srovnává, ale téma zajímavé, bohužel potenciál obrovský, využití minimální. Je to na jedno odpoledne a jedno zhlédnutí.... člověk pořád čeká co z toho bude a nakonec nic. ()

warpcore 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi hodnotí...po prvých troch dieloch sa trošku strácam v problematike, veľa postáv, veľa motivácií, súvislosti mi občas unikajú, a to sa pri všetkej vážnosti, považujem za cieľového diváka. Tým vôbec nechcem naznačiť, že sa jedná o zlý počin. Ak je však "The Man in the High Castle" topka v obore, toto sa kolíše kdesi medzi 3 až 4 hviezdami. Dávam tomu šancu, atmosféra je dusná a zamestnanci elektrární tomu dávajú ten pravý šmrnc :-) Zatiaľ 65 % ! ()

brasek 

všechny recenze uživatele

SS-GB: Hitler v Británii je bohužiaľ iba priemerným seriálom, ktorý možno mal na oveľa viac. Celý príbeh sa točí iba okolo detektíva Archera, zvyšok je skoro nijaký a zvláštny... rivalita medzi SS a Wehrmachtom (keby postavy neviedli dialóg k danej téme, tak si toho nemáme ani ako všimnúť), nevýrazný britský odboj, iba pár viet o tajnom vojenskom výskume (atómová bomba) a vonkoncom nikto v príbehu nerieši morálne dilema na ktorú stranu sa má pridať... takže seriálová upútavka obsahovala oveľa viac ako samotný seriál ponúka. Kriminálka, áno... ale iba v slabom odvare a o špionážnom thrilleri reč určite nemôže byť. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalejší rozjezd ale hlavně podle mne velmi slabé završení. Jinak velmi napínavá miniserie z prostředí druhé světové války s twistem, kdy Bitvu o Británii vyhraje Německo. Velmi sympatičtí herci poměrně hodně napomáhají se strávením nataženého scénáře. Ten totiž nejde dostatečně do hloubky, aby si opodstatnil takto dlouhou stopáž a působil by asi lépe jako film. Zaujalo mě to ale natolik, že si hodlám přečíst knižní předlohu. ()

jure_rak 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zmatený, jestli ty tři díly na ČT jsou vše, když tady je epizod pět, doufám. Zpracování skvělé, zápletka trošku náročnější na sledování, ale ten konec třetího dílu úplně do ztracena. To se šetřilo a nekoupilo se vše? ()

Reklama

Reklama