Reklama

Reklama

American Horror Story - Cult

(série)
Trailer
USA, 2017, 8 h 31 min (Minutáž: 41–51 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd, Alison Pill, Adina Porter, Colton Haynes, Cheyenne Jackson, Billy Eichner, Leslie Grossman, Chaz Bono (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Ve Spojených státech amerických ohlásili výsledek prezidentských voleb, a zatímco někteří prožívají nečekanou euforii, ostatní jsou v šoku. Je rok 2016. Na první pohled obyčejnou sousedskou komunitu žijící na typicky americkém předměstí rve na kusy nebezpečný kult. Jeho tajuplný modrovlasý vůdce Kai (Evan Peters) využívá strach jako ničivou zbraň. Hrůzné řádění děsivých sadistických klaunů těžce dopadá na vyděšenou Ally (Sarah Paulsonová). Jako by nestačilo, že po zvolení Donalda Trumpa prezidentem trpí tato liberálně založená matka malého Oze nezvladatelnými úzkostmi a léčí se s několika různými fobiemi. Najednou se musí bát nejen o svůj život, ale také o život svého synka a manželky Ivy (Alison Pillová). Sedmá série oblíbeného televizního hitu American Horror Story je opravdovým americkým hororovým příběhem, tentokrát bez nadpřirozených prvků. Skutečnost je přece dost děsivá sama o sobě. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série, která nejen, že se obešla bez nadpřirozena, ale vlastně ani není moc hororová (v prvních epizodách ještě docela jo, pak ale hororové motivy ustupují zcela do pozadí). Vlastně to ale vůbec nevadí, protože stěžejní téma současných politických, sociálních a kulturních válek je samo o sobě nesmírně nosné a Murphy s Falchukem s ním pracují zábavně i dostatečně nápaditě, přičemž se rozhodně nenechali jakkoliv omezovat politickou korektností (žádný směšný "ušlechtilý" boj utiskovaných menšin se zlými bílými heterosexuály se tu naštěstí opravdu neodehrává). Evan Peters je v roli egoistického mocichtivého psychopata až překvapivě dobrý. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vo finále trochu sklamanie. Je to horror, takže nečakám príliš, ale je sledovaný a to je určitá zodpovednosť. Feministické kecy typu- ženy sú lepšie, majú vládnuť svetu... WTF ?? Každý extrémizmus je pičovina. Existujú ženy, ktoré sú schopné zabiť vlastné deti. Viem, že štatisticky sme starostlivejšie a viac emocionálne odolnejšie než muži, ale to neznamená, že sme nadradené. Znamená to len toľko, koľko reálne v živote zvládneme. Možno to moc riešim, ale záverečný dojem je sklamanie. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další řada AHS přichází sice s vděčnějším tématem, než řada předešlá, která byla asi jen špatným vtípkem, ale mně nezbývá nic jiného než říct, že AHS pomalu ale jistě ubírá na kvalitě a čím slavnější se u publika stává, tím slabší ukazuje tvář a hraje až na moc velkém hřišti. Murphy má jediné štěstí, že zavedl zpátky intro plus originální znělku. Jinak musím konstatovat, že začátek série byl velmi slabý odvar toho, čím nás je Murphy obvykle schopný spolehlivě nalákat. Klasicky uřvaná Sarah, proti které jsem až do této chvíle skoro nic neměla, měla asi nejslabší roli za celou éru seriálu a její charakterní vzrůst během série se mi zdál poněkud absurdní, otravný a klišovitý. První tři díly hlavně skoro v ničem děj nerozvedly a my sledujeme jedno a to samé stále se opakující dokola. Vtipný mini výstup Emmy Roberts mě velmi potěšil, za to Adina Porter mi začíná lézt slušně na nervy, Obecně měl Murphy asi dobrý nápad zavést do tohoto seriálu téma politiky, korupce a temného zákoutí toho všeho, nicméně mi tato látka každou epizodou připadala víc a víc absurdnější. Nepopírám, že některé epizody nebyly povedené, naopak některé byly výborné a bezkonkurenčně autentické, například ta s Andym Warholem nebo Charlesem Mansonem, smutné je, že ty nejlepší díly s hlavní dějovou linií souvisely spíše nepřímo. Když se ohlédnu zpět byly to spíše světlé body v tmavé rozmazané skvrně. Obecně není The Cult špatná řada, jen se soustředí na velmi špatně uchopitelné téma, které potřebuje trochu víc preciznosti a ne zmatenost. Tudíž hodnotím spíš jako průměr. A doufám, že osmička už mě konečně zase odrovná, jak bylo ještě před dvěma lety u Murphyho jisté jako smrt. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že AHS je jak na horské dráze. Jedna série je skvělá, ta další zase nic moc, tahle série je něco mezi tím. Ze začátku jsem byla nadšená, líbil se mi kult ve formě klaunů, přišlo mi to aktuální a děsivé zároveň. Je fakt, že Sarah Paulson byla dost otravná s tím, jak neustále brečela a křičela, ale velmi se mi líbil růst její postavy, když se na konci stala tím bossem ona, kdo to měl všechno v hrsti. V polovině seriálu jsem začala být malinko zklamaná, protože se to začalo točit kolem chlapů a ženský z toho úplně vynechali. Ale konec se mi zase líbil, nicméně nepatří to mezi mé oblíbené série. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS Cult je první sezónou, kterou jsem z těch sedmi dokoukal jen z pouhé setrvačnosti. I když jsem nebyl nadšený už z Freak Show či Covenu, tak stále tyhle řady měli určité kouzlo, jímž se dokázaly patřičně odlišit od jiných seriálových titulů. Cult je však pro mě prozatím tou nejprůměrnější sérií, kterou už zachraňuje jen nablýskaný, nákladný a napohled hezky zabalený řemeslný obal. 5/10 Více v mé recenzi na webu Fandíme Seriálům ()

Galerie (102)

Zajímavosti (5)

  • V čase 37:35, kdy se Kay (Evan Peters) chystá k holení, si natře vousy i s celou pusou. Avšak ihned na to následuje záběr z boku v čase 37:38, kde pusu ještě natřenou nemá a natírá si ji znovu. (Agressor69)
  • Ryan Murphy chcel, aby aspoň 50% projektov jeho spoločnosti mali na starosti ženy. To sa mu v prípade siedmej série dokonca podarilo prekonať, keď 8 z 11 epizód režírovali ženy. (Marceloo)

Reklama

Reklama