Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi dobrou dvojicí Steve Martin - John Candy. Několik scén je vážně skvostných a k zbláznění vtipných (obzvlášť pochod z půjčovny přes letiště a to, co následuje po něm, a pak noční jízda autem), některé mi připadaly trochu slabší a trochu, vážně jen trochu zasmrádaly trapností. Závěr mě nicméně dojal, a to jsem se na to připravoval! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Než John Hughes natočil megahit Sám doma, byl "jen" šikovným komediálním řemeslníkem. Když se ale k jeho filmům po letech vracíme, oceníme, s jakým vkusem, lehkostí a šarmem dokázal zobrazit současnou Ameriku zároveň dát příležitost vynikajícímu Johnu Candymu (který na tom byl dost podobně jako Hughes). 70%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Steve Martin sa snaží dostať domov na sviatky. Bohužiaľ na letisku narazí na Johna Candyho a spolu si požičajú auto. Od tej chvíle dochádza k množstvu humorných i menej humorných situácií. Jeden z nich má totiž dar skomplikovať aj nezkomplikovateľné. Podarená komédia, ktorá svojím obsahom nenudí a neobsahuje ani výrazne hluché miesta. To je veľká výhoda týchto filmov na cestách, pretože sa neustále mení prostredie a dej prináša nové a nové dobrodružné situácie, takže je sa stále na čo pozerať. K tomu budiš pripočítaná výborná komika v podobe niekoľkých vtipných situácií, trefných hlášok a zaujímavých dialógov. Vždy ma pobavilo, ako sa hlavní hrdinovia po odlúčení dokázali k sebe znovu vrátiť. Každopádne sa jedná o jednu z najvydarenejších road snímok 20.storočia. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Steve Martina a ani nevím proč vlastně. Jako herec je mi nesympatický. Nakonec jsem si tu v téhle komedii na něj nějak zvykl... Ta je sama o sobě takovou klasickou (tedy solidní) komedií osmdesátých let, kdy Clark Griswald se se svojí rodinkou také proháněl napříč Státy. Kdo viděl Na doraz (2010) bude mu lecos povědomé. Režisér Todd Phillips se totiž tímto filmem zjevně inspiroval. Humor už je ale na dnešek krapet vyčpělý, čemu jsem se upřímně zasmál byly vmáčknuté prsty do palubní desky při střetu s dvojicí kamionů na dálnici... A policejní kontrola nezpůsobilého vozu, kterému ale a to je fakt zvláštní! :-) šlo stále rádio. Konec byl takový typicky americký, vánoční a já říkám, proč ne. Za mně je to za 3 spálené kreditky. * * * ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem pěkný. Nijak zvlášť jsem se nenasmál, ale obě hlavní postavy jsem si v průběhu jejich strastiplného putování, docela oblíbil, a brnkání na emocionální strunu mi i přes přehnaně sentimentální hudební podkres nijak zvlášť nevadilo, takže relativní spokojenost. Rád bych se podíval na víc filmů se Stevem Martinem, ale mám takové podezření, že moc nehrál ve filmech, co by se mi líbily. Slabších 7/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu hrála i Jeri Ryan, její scény však byly z finální verze vystřihnuty. (D3VIL)

Reklama

Reklama