Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Recenze (527)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad propojit klasické fantasy s moderní dobou, opravdu zajímavé prostředí, které by si snad zasloužilo ještě nějakou šanci! Děj sám o sobě má své světlé chvilky, ale celkově je to nijak extra nevyčnívající průměr a příběhově se z toho mohlo vytřískat mnohem víc a věřím, že si to Bright zaslouží. Chci z toho světa vidět víc, ten potenciál je tam prostě obrovskej. Will a Škoda, že scénář nebyl nápaditější, ale snad se dočkáme pokračování, někdy.. :) ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Netflix se ničeho nebojí, a proč by taky? Protože na co sáhne tak se mu s 90% úspěšností vrátí několikanásobněkrát. Bright rozhodně zajímavý nápad, promíchat náš svět s světem elfů, orků a víl a kdoví čeho ještě. Orkové mají svoje ghetta, elfové obývají ty nejvyšší mrakodrapy a lidé jsou tak plus-mínus mezi nimi. Nadřazenost ras je zde evidentní a chudák half-blood policajt Orc Nick na to škaredě doplácí. Všichni ho nenávidí a on se jen snaží dělat svojí práci. Všichni víme, že se to časem změní a jeho parťák Smith ho po těch všemožných eskapádách, co zažijí vezme na milost. Spolu se snaží zachránit jednu elfku s magickou hůlkou, která překazila nějaký temný rituál na vyvolání "Dark Lorda" ze studně, pardon z podsvětí. Všechno bych to bral, jen bych z toho nedělal film, ale aspoň deseti-dílný seriál. Aby se divák lépe sžil s postavami, aby ukázali víc z jejich charakterů a lépe jsme poznali tento svět. Ikdyž měl film dvě hodiny, tak se vše odehrávalo děsně rychle a neustálá akce zrovna příběh rozvětvit moc nepomohla. Za mě proč ne, ale určitě se z toho dalo dostat víc! ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jedno velký ALE. Skvěle hrající Will s rolí, která mu padne + Joel Edgerton, kterýho bych v jeho roli nepoznal, se dopstanou do strašnýho průseru, ze kterýho se musejí vystřílet. Potud to zní jako klasická řezničina Davida Ayera, ALE to by v tom nesměli být orci, víly, elfové a magie. Film se tváří jako patrola a má i tu její atmosféru, ALE pořád jsem si říkal, jak je to vlastně jedno velký wtf. Když přijde na akci, začnou lítat hlavy a ruce, ALE pak taky kouzla a to už je hodně wtf. Parta zlejch elfů vykosí celej gang madafaka gantsterů a poté bez nejmenší námahy namele celej SWAT team do masokostní moučky, ALE při střetu s hlavními protagonisty najednou působí jako bezzubé chudinky které najednou zapomněly, že umí holou rukou někomu urvat hlavu. Ne tak Willovi, toho raději hážou sem a tam po místnosti, hlavně ale aby neumřel. Celou akci zpovzdálí a o krok pozadu sleduje dvojka federálů, která furt někam jenom jezdí, ALE vůbec nic jinýho nedělá a je vlastně v celém filmu úplně k ničemu. WIll Smith je zkrachovalej polda, kterej skoro nemá co do huby, ALE taky je to v podstatě Rambo a nikdo na něj ve fér boji nemá. Film má předpoklady totálního odpadu nebo neskutečné pětihvězdy, ALE nakonec je to jen trojhvězda a víc ani prd. 3* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem si říkal, že tohle je originální jako blázen, ale na druhou stranu zase to, že tvůrci rozhodně nedokázali ze světa, který zde prezentují, dostat maximum. To, jak dopadne postava Jacobyho je jasné od začátku, Will Smith si hraje svůj standard a Noomi je trestuhodně nevyužita. Potenciál zde byl mnohem větší. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Taká Sucide Squad držiaca sa viac pri zemi, hoci s rovnako bohatým fantasy svetom. Bright sa netvári veľkolepo ani sa neberie vážne, nenútene zasväcuje diváka do sveta a popri dobrej akcii aj rýchlo odsýpa. Netflix kúpil scenár k prostému akčnéme fantasy, ktoré však nesadne každému. Načŕta rôzne motívy, ktoré sa časom rozplynú. Uvidíme v pokračovaní... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Ó, tohle byla lahůdka! David Ayer si napravil notně podělanou reputaci a vrátil se k tomu, co mu jde nejlépe. Tedy k hardcore policejním dramatům z prostředí znepřátelených gangů a dealerů čehokoliv nelegálního. Akorát ty nevraživé hiphopující latinoameričany nahradil skřety se zálibou v death metalu a celé to zasadil do ukrutně svěžího fantasy prostředí americké současnosti, ve které spolu žijí lidé, trpaslíci i elfové. Za ten neotřelý nápad rovnou přidávám bod navíc a doufám, že toho časem uvidíme víc. Scenárista Max Landis (autor chváleného komiksu Superman: American Alien) je člověk, kterého je potřeba víc sledovat. Z toho šikuly ještě jednou něco bude. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Cože??? To byla Rapace ? Pořád jsem netušila, kam s ní, no ne...Joel Edgerton hrál shrbeného, tak trochu zakomplexovaného Orka skvěle. Víc než tři to nebude, to zase ne, ale musím říct, že si dám pozor na ty malé létající vílí zmetky, jedna neví, co provedou. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Zajímavější podivnost jsem už dlouho neviděl. Místy je film trochu monotóní, ale téma rasové nesnášenlivosti mě vždycky zaujme. A tady ve fantasy hávu, raz tolik. Edgerton jako Orc byl sympaťák a Smith mi po delší době sedl ve filmu. Lepší průměr, sem s dvojkou. P.S. Po Suicide Squad je to další Ayerovka, která se vymiká jeho tradičním žánrům a zároveň je jim nejblíž. 75% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ten “ multirasový“ svět je rozhodně zajímavý a určitě by do budoucna nabízel slušné možnosti na budování nějakého širšího univerza. Vizuálně je to velmi na úrovni, prostě takový Ayerův lehký nadstandard. Jenže scénáristicky je to tak strašně jednoduché a rutinní, že si po celé dvě hodiny vlastně užíváte jen to prostředí (které je skvělé a originální) a sem tam nějakou tu středně suchou hlášku. Nemůžu říct, že bych se u toho nudil, páč se na to fakt dobře kouká. Faktem ale zůstává, že při střízlivém (přísném) hodnocení z toho vychází vizuálně sice atraktivní, ale jinak skoro ve všech ohledech povrchní a plochá podívaná pro nenáročného diváka. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Fantasy variácia na Alien Nation z roku 1988, kde podobne musel ľudský policajt prítomnosť "parťáka" z úplne iného sveta. Lenže tam, kde fungovalo podpichovanie a konverzácie akoby z pera Shane Blacka tu nefunguje. Nevravím, že sa to nedá, ale je to predvídateľné, postavám moc nefandím a sú mi úplne ukradnuté, soundtrack otrasný. Noomi potešila, Will až tak neplakal, konečne, a nejaký seriál z tohto sveta, kde by sa riešili nejaké normálne prípady a nie tisícročné proroctvá by som koniec koncov uvítal. Slabé 3*. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Do půlky je to standardní policejní drama a lá osmdesátá léta, kde bělocha nahradil černoch a černocha ork. Pak už je to ale pád na pád a všechno vybuchuje, lítá, umírá a pobíhají tam podivní tvorové hledající kouzelnou hůlku. Když si odmyslím všechna ta klišé, tak na jedno podívání to nebylo nejhorší. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Chvilemi mi to pripominalo muj nejoblibenejsi film na svete - Paty Element. Ale bohuzel jen chvilemi. Mozna tomu dam druhou sanci nekdy v budoucnu, ale nedokazala jsem se ani dodivat ani do konce. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to takhle jednou šel policajt,ork a elf do baru...mohl by to být začátek zvláštního vtipu,nicméně přesně tohle je nová Ayerovka,aneb Warcraft meets End Of Watch a jako speciální host vystoupí Harry Potter.Měl jsem sice problém vstřebat celou tu realitu tohodle alternativního světa a povedlo si mi to až po skoro půl hodině,nicméně jakkoliv je tu dost chyb a konec je taková prazvláštní rychlokvaška,musim ocenit ten zvláštní,přesto zajímavý nápad.Navíc já mám prostě Ayera jako režiséra rád.Škoda,že se některé věci víc nevysvětlily,na úkor vynechání jiných,protože to pak působí jako pilot TV seriálu,který by byl měl velký potenciál.Takhle to celkem funguje jako jednohubka a mix něčeho co pohormadě jen tak někde k vidění není...70% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Nechápu, kde se v roce 2018 berou zápletky o tom, že temný lord má povstat a zničit svět, ale potřebuje k tomu X kouzelných kamenů/hůlek/krychlí a hrdinové je musí dostat dřív než on. Když s touhle tropou přišel nějaký jeskynní vypravěč v roce 5000 před Kristem, tak to mohlo být horký zboží, ale dnes? Dnes? Že se chci podívat na film, kde polda a orčí polda střílí zkorumpované elfy neznamená, že je mi osm a neunesu komplikovanější zápletku než tu o černém kouzelníkovi. Ach. Jo. Takovej to mohl být dobrej film. Nezlobím se na Landise, že opajcoval Shadowrun, ale že svět s potenciálem zabil tímhle lobotomistickým narativem. Zlatej Altered Cabrón! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fajny, hodne bizarny filmovy hybrid, kde ozivaju postavy z viacerych kultovych filmov. Ayer ma rezisersky dost sklamal u filmu Fury 2014, tuna sa ale ukazal ako schopny filmar. Scenaristicky sice jednoduche, ale drzi to pri sebe najma genialnou akciou, namakanymi dialogmi a vybornym tempom, Fakt, nuda bola stiahnuta na minimum, ani pomyslenia som na nu nemal. Pacilo sa mi, ze sikanu a rasizmus zazivaju na vlastnej kozi Orkovia, napriklad taki obycajni cernosi, ktorych kedysi bieli sikanovali, su dnes v pohode, a naopak si vybijaju zlost na orkoch. Vilo Kovac bol na urovni, ja si ho vsak najviac pamatam z filmu Enemy of The State, tam podal spolus Dzin Hekmenom zivotny vykon. Joel Edgerton /Exodus 2014/ v maske pekne odporny, i ked si myslim, ze hrat vie. Brutal bola aj atmosfera mesta, ktore samo seba este stale hlada - myslim tym, ze spolu ziju lide, elfove, orkove atd atd atd : 77 % ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Bright obyčejný špinavý film o (zkorumpovaných) policajtech, gangsterech atd., tak by příliš nevynikal. Jenom by obsahoval pár povedených scén. Naštěstí se může opřít o fiktivní fantasy svět, ve kterém je kupa detailů a který ve spojení s ostatními žánry a zasazením do současnosti kupodivu nepůsobí divně. Funguje i vážnější ladění decentně doplňované humorem. I tvrdší akce je ku prospěchu. Analogie s dneškem je zřejmá, ale nevím, proč by měla někomu vadit, natož sbírat záporné body. (Netflix) ()

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama