Reklama

Reklama

I Spit on Your Grave III: Vengeance Is Mine

  • USA I Spit on Your Grave III (více)

Nakoľko sa chce Jennifer Hills (Sarah Butler) raz a navždy preniesť cez krutosti, ktoré jej spôsobila skupinka idiotov na čele s mestským šerifom, rozhodne sa zmeniť identitu. Pod menom Angela sa presťahuje do nového mesta, v ktorom začína pracovať v Call Centre, navštevovať psychológa a pravidelne podstupovať skupinovú terapiu s ľuďmi s podobným osudom. K zbaveniu sa vidín či predstáv z minulosti, ktoré ju neustále prenasledujú, jej však začne napomáhať až nečakané stretnutie s mladou Marlou (Jennifer Landon). Tá ju začne zbavovať frustrácie špecifickou "zábavou": trestaním mužov, páchajúcich obdobné skutky, akými sa dopustili voči nej samotnej. "Obete" pre svoje hrádky nahádzajú počas samotných sedení, kde sa im vďaka poznačeným ľudom dostáva inšpirácie viac než dosť. Všetko z veľkej časti prebieha podľa plánu až do okamihu, kedy je Marla zavraždená. Táto udalosť spúšťa v Jennifer, alias Angele, pocit hnevu, ktorý si niektorí jednotlivci škaredo odskáču! Pomsta je totiž jediný pud, ktorý ju poháňa vpred. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (110)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Tak reálně je tento film asi fakt odpad! Samozřejmě ne pro tu brutalitu, neb na tu se čekalo, ale tady je prostě všechno špatně. Herci jsou příšerní, lokace jsou velice úsporné, celé je to hnusně nasnímáno a některé scény jsou ve své předvídatelnosti tak krutě natahovány, že si stihnete nad nimi i několikrát povzdechnout. Je tu bonusově jakástakás psychologická rovina, ale jednu hvězdu mohu dát opravdu jenom za Sarah Butler, do které bych svoji trubku zasunul velice rád. Ikdyž vlastně raději asi ne, že? 38% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jednička byla super. Dvojka ještě jakž takž ušla, ale tohle je pro mě těžký zklamání. Nevím jestli z toho chtějí udělat další sérii o 10 dílech, ale radím vám vyserte se na to je to vyčpělý a jedno či dvě podařený ztrestání to nezachrání. Jo a když budete vybírat hlavní hrdinku, tak prosím ne už takovou nechutnou jeblou pyzdu.25% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Stý komentár k tomuto dop´ňam až z odstupom času, film som už videl dávnejšie ale zabudol som ho ohodnotiť aj okomentovať. Pomsta ženy, ktorá sa z obete zmenila na násilničku už nemala také čaro ako pôvodná verzia či remake a jeho druhé pokračovanie, až príliš zaváňala feminizmom a v konečnom dôsledku na sériu vrhla nie práve najlepšie svetlo, rovnako tak ako neskoršie natočené Dejavú. Už to skrátka nebolo to práve orechové. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Násilnické povyražení bandy vidláků s ní zacloumalo a uložilo se tak hluboko, jak jen mohlo. Angie na každém rohu vidí hrozbu, má trošku drastické představy, jak někoho seřezává, návštěvy u odborníků nepomáhají, na skupinové terapii pozná alespoň takovou menší neřízenou střelu, jejíž tragický osud ovšem rozpohybuje několik následných událostí. Sarah Butler pochopila, že mezi prvním a třetím dílem uplynulo pět let a nic moc se toho v její herecké kariéře neudálo, sáhla tak znovu po látce, která ji kdysi „představila“ širšímu publiku. Navrch to bylo v látce drsné a znepokojivé, která těžila z velmi působivé atmosféry. Jenže všechno je pryč, zbyl jen poměrně odfláknutý kus, na který nebude až takový problém zapomenout. Krok stranou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2010 vznikl remake původního filmu, byl jsem velice mile překvapený jak to režisér Monroe zvládl natočit a hlavně se mi líbil výkon Sarah Butler. Ani dvojka nebyla vyloženě špatná, přestože tu hrála jiná herečka a výrazně se změnilo prostředí. Náplň filmu však zůstala stejná a to se mi na tom líbilo. Takže když jsem se dozvěděl, že bude trojka a opět se Sarah, nemohl jsem se dočkat. Bohužel se opět potvrdilo, že v roce 2015 se urodilo opravdu málo opravdu dobrých hororových filmů (přestože jich bylo natočeno několik desítek) a tenhle mezi ně určitě nepatří. Nejde sice vyloženě o propadák, ale nejen dle mého názoru je to naprosto zbytečné pokračování a nejhorší díl celé této série. Hodně dlouho jsem musel překousávat zklamání (obdobné jako u poslední Lidské stonožky), než jsem se odhodlal k napsání několika řádků. Bohužel se na kvalitě tohoto filmu hodně podepsala změna režiséra a hlavně fakt, že scénář byl o hodně slabší než tomu bylo minule. Ono už se přece jenom toho nedá vymyslet moc nového (v této sérii, protože po páté by už by to diváky asi moc nebavilo). Přiznám se, že já patřím k těm, které flashbacky z minulosti docela potěšili, protože alespoň vylepšili atmosféru a bylo dobré zavzpomínat na staré dobré časy (tedy pro hlavní hrdinku asi ne…). Jenže tím se jen snažil režisér zamaskovat svou vlastní neschopnost, vytvořit si svou vlastní. Nové pasáže totiž většinou postrádaly potřebnou šťávu. Dalo se v nich cítit záchvěvy napětí, ale měl jsem prostě problém opět soucítit s hlavní hrdinkou. Protože tentokrát mi spíše lezlo její chování na nervy. I ona však měla několik světlejších okamžiků (viz kastrace, či řitní průzkum…). Jenže obdobných scén tu bylo jako šafránu a ani gore nepatřilo mezi nejzdařilejší. 40% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • To, co často prožívá hlavní postava (představy vražd), je označováno jako denní snění, což je psychologický termín popisující představy a fantazie ve bdělém stavu v reálném prostředí a čase. (TwilightAC)

Reklama

Reklama