Reklama

Reklama

The Wall

Trailer 1

Běží poslední dny války v Iráku. Střelec a jeho dvojka pozorovatel jsou na misi. Někdo postřílel konstruktéry, kteří tam stavěli potrubí. Po nekonečných dnech, kdy se nic neděje, jde střelec na průzkum. Že to byla fatální chyba, se ukáže záhy. Jeho dvojka mu běží na pomoc, ale přijde přesnými zásahy o vysílačku, vodu a je zraněný na noze. Stačí se ještě skrýt za nedalekou zeď.Na jeho frekvenci se přihlásí nepřítel. A psychologická hra může začít. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

"Wí dount nýd nou edjukejšn", řekli si v libovolném Zkurvystánu na Bohužel-až-příliš-Blízkém-Východě a s pevnou vírou, že vzdělání je fuj a jediná znalost, kterou mladí teroristé potřebují, než se rozletí do světa, je znalost zbraní a výbušnin, zbourali jedinou místní školu, ze které zbyla jenom ta jedna Zeď. Za tou si na schovávanou s neviditelným nepřítelem hraje prototyp mačistického emerického vojáka, zatímco jeho parťák si řekne, že to nemá Cenu a zabalí to už před Zdí. No a náš hrdina chytne povídavou a záhy už na vysílačce ladí muslimskou linku důvěry, aby poté, co vyplýtvá svoje pětiapůlmilimetrové argumenty, své nitro zcela otevřel tomu hodnému Abdulovi Ibn Kozomrdovi dřív, než čerstvě zamilovaná buzna balení kakaových věnečků. Pruhovaně-hvězdičkovaný, bílomodročervený patos z toho jen kape, avšak díky zbytečně nenatahované stopáži je tento minimalistický filmík koukatelný a ačkoliv se ve finále stane jen další cihlou ve zdi podobných filmů, zaslouží si přece jen trochu víc, než jen odstřelit ránou z milosti. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíše než nedávný a na oko podobný "Mine", připomíná "Wall" herecky a scénariskticky slabší variaci na "Telefonní budku". Přestože film nijak nestrhne ani výrazně nenapíná, povedlo se tvůrcům z dané látky vytvořit zajímavý film o dvou (třech) hercích, kde potěší hlavně práce s kamerou a výborně zpracovanými zvuky okolí, které potěší více než nevýrazný Aaron Taylor-Johnson. Konec mě vyloženě zklamal, ale pořád to za jedno shlédnutí stojí. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Jeden zraněný hekající voják za zdí, neznámý hlas iráckého odstřelovače, který je kdesi 1,5km před zdí a jeden postřelený americký voják, který je drtivou většinu času v bezvědomí. Tak tohle je situace 70 minut z 81minut filmu a přesto je to strhující. Dialog mezi lovcem a loveným je psychologická deptačka, která když začne být trochu zdlouhavá, tak se probere ten z bezvědomí a drahnou dobu se snaží pohnout o dva metry. A nakonec to dospěje do celkem neamerické překvapivé pointy. Hodně zajímavý film, který ač na malém prostoru se dá označit komorní strhující minimalistické drama? ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nářezova hodina nadměrného nadávání na pozadí nejautentičtějšího filmu z války, se kterým jsem prozatím měl tu čest. Sofistikovaný psychický nátlak od neviditelného krutého útočníka, který si přišel vylít zlost za krutosti osudu z minulosti. Prakticky neviditelný snímek s přiměřenou stopáží ale poselstvím, které ve mě zanechalo nemalou stopu. Znalost o skutečných drsnostech, jež se v Iráku mohou dnes a denně stát. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušný válečný snímek, jehož hlavní devízou je verbální "přestřelka" mezi vojákem s mimikrami Aarona Tyalora-Johnsona a iráckého snipera, který zde plní úlohu neznámého a neviděného zla. Celý film se originálně odehrává pouze na stísněném prostoru oné proklamované zdi, přičemž filmu také hraje do karet fakt, že je oproštěn od všeho amerického patosu, takže ve finále dostaneme hutné civilní drama, které až na pár děr ve scénáři funguje přesně tak jak se od něj očekává. PS: John Cena zde předvedl celou dostupnou škálu svého herectví. Smekám! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Hneď na začiatku filmu je spomenutý snajper menom Juba a neskôr Isaac (Aaron Taylor-Johnson) dospeje k záveru, že snajper, ktorý naňho útočí, je práve Juba. Behom vojny v Iraku skutočne existovala legenda o ostreľovačovi s prezývkou Juba. Podľa rôznych príbehov mal na konte životy desiatok, možno až stoviek Američanov a ich spolupracovníkov. Internetom kolovali videá, ktoré mali ukazovať Jubu v akcii. Dodnes však nie je isté, koľko pravdy na tomto príbehu je. Podľa niektorých ani nemá tieto útoky na svedomí jeden, ale viac nezávisle pôsobiacich snajprov. O nič jasnejší nie je ani údajný Jubov osud. Niektorí veria, že bol zabitý americkým či irackým snajprom, prípadne niekým úplne iným. Ďalší predpokladajú, že z nejakého dôvodu prestal bojovať a doteraz predstavuje nebezpečenstvo. Nech už je pravda akákoľvek, faktom zostáva, že meno Juba bolo pre vojakov v Iraku nočnou morou. (ČSFD)
  • Jako vojenský poradce na filmu spolupracoval samotný Nicholas Irving. Skutečný americký odstřelovač s potvrzenými 33 zásahy ve válce v Afghánistánu. (em.redrum)

Reklama

Reklama