Reklama

Reklama

Elitní ostřelovači Brandon Beckett (Chad Michael Collins) a Richard Miller (Billy Zane) měli za úkol chránit plynovod před teroristy, kteří se chtějí prosadit. Když začátek bitvy s nepřítelem vede k tomu, že ostřelovači jsou zabiti tajemným střelcem, který znal jejich přesnou polohu, vzrůstá napětí kvůli podezření z úniku informací. Je mezi nimi někdo, kdo spolupracuje s nepřítelem? Je mise jen zástěrkou pro jiné aktivity? Tahá za nitky plukovník? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|66%| No vida, jedná se o již šestý film této nepříliš známé a úspěšné béčkové série. Sice se budu asi jako papoušek opakovat. To co zde napíši, jsem psal už v předchozím pátém snímku, ale pro osvěžení to celé zde shrnu. První dva filmy jsou u mě nadprůměrné béčka na lepší 3*. Třetí film je zatím nejhorší, kdy to ani Berenger nevytrhl – slabá 1*. Čtvrtá část je už bez Berengera, ale o něco lepší než ta třetí, tudíž adekvátní 2*. Předchozí pátý film je nečekaně lepší a trochu se už pokouší vyrovnávat jedničce a dvojce. Takže v pětce mě hodně bavili postavy a co zde v tomto novém šestém béčku o Sniperech? Rozhodně je největším pozitivem akce. Na tak nízký rozpočet jí je jednak dost a jednak mi přijde, že byla solidně natočena. Samozřejmě znám lepší videobéčkařské režiséry, ale i tak si po této akční stránce nemůžu moc stěžovat. Pár pranic se tu také najde. Spíš jde o přestřelky, jak už sniperské, tak i obyčejné. Hudba je dobrá, stejně jako v pětce. Žasl jsem, že se tu najde i plno solidních výbuchů. Příběh je trochu rozmanitější a chvílemi moc nezaujme. Stejně tak jako postavy kdy mě hlavně bavil Chad Michael Collins v roli Brandona Becketta (syna Thomase Becketta). Billy Zane jako postava Millera mě už moc nebavila. Takže kdyby byl lepší a přehlednější příběh, lepší postavy, přidat v akci nějaké souboje či pointu na konci, možná už bych dal 4*. Nevadí, přesto je to solidní jednohubka, ke které se možná někdy vrátím. Ani mi nevadilo, že zde nebyl Berenger, třeba se ho dočkáme v případném sedmém dílu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalšia americká propaganda. Šírenie demokracie tentokrát neobišlo ani Gruzínsko, a tak si bradatí pastieri naplno mohli užiť láskavý prínos pomocou dronov, raketometov a skrytých zbabelcov, rozumej ostreľovačov. Chvíľu by si človek mohol pomyslieť, že snáď ide o komédiu, keď sa nafukovacie člny neponoria do vody ani po desiatkach utŕžených rán. Scenár je slabší, o hercoch sa asi nedá hovoriť, všetko je založené čisto na bezuzdnej streľbe ako z nejakej PC hry. ()

Reklama

beso74 

všechny recenze uživatele

Séria ktorá pokračuje v tom, že sa v nej na striedačku objavujú obe hviezdy z prvotiny peruánskeho režiséra Luisa Llosu, v tomto prípade je to síce bez Toma Berengera (rodinné zastúpenie - filmový syn Brandon) ale s Billym Zanom. Film dá divákovi všetko to, čo sľubuje v názve - niekoľko ostreľovačov, nič menej a bohužiaľ nič viac. Pokiaľ sa na prestrelky dá bez nejakej vážnejšej zdravotnej ujmy pozerať, samotný dej je ako počítačová hra zložená z jednotlivých misii. Misia číslo 1 - Hlavná misia osloboď rukojemníkov, vedľajšia misia - zachráň ich všetkých. Misia 2 - Ochráň bohatého gruzínskeho podnikateľa. Atď. V hre sa vcelku dá prehltnúť fakt, že misie na seba nejako logicky nenadväzujú a navyše, každá z nich dá hráčovi nejakú odmenu. V tomto filme to bohužiaľ dosť vadí, Brandon Beckett sa potuluje po Blízkom východe i Kaukaze a strieľa čo sa mu dostane pred zameriavač. Pri tom sa ani príliš nesnaží byť nejako lepšie zamaskovaný. Rovnako hlúpo sa správajú aj jeho spolubojovníci a Billy Zane s väčšinu filmu pohybuje niekde v riti, pričom spolu komunikujú zväčša cez telefón. Jedna hviezda za kyticu headshotov a druhá za Ravila Isyanova a jeho elitného ex-sovietskeho ostreľovača parodujúceho Johna McClaina z Die Hard. Mimochodom, je to jeden z tých filmov, kde doktora netreba, každá strela zabíja... ()

doctor20 

všechny recenze uživatele

Udatní americkí odstrelovači opäť raz dokázali, že nemajú dostatočne zdatného protivníka. Dej je skutočne jednoduchý, ale prestrelky a súboje sniperov sú fajn. A v takomto už na pohľad lacnejšom B-éčku o sniperoch predsa ide práve o to. Takže 4* za udatných bojovníkov, odhalenie zrady, love story na pozadí vojnového konfliktu, samostatné myslenie vojakov a samozrejme za amerických odstrelovačov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Billy Zane je zárukou toho, že by snímek mohl být docela sranda. To v tomhle případě rozhodně platí, a tak se můžete těšit na pár jeho celkem ucházejících dialogů. Snímek ale funguje i v akční rovině, kdy některé ty odstřelovačské scény jsou skutečně docela dobré a napínavé. Sníper v moderním provedení je fajn. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Bulharsku a Turecku. (GASTON73)

Reklama

Reklama