Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (101)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica čisté tliachanie hubou, aby sa človek (obrazne povedané!) dozvedel, ktorú postavu "pichá v boku", čo rada papá, aký má rada internet shop, či kde jej chutí zmrzka. Pre mňa je takáto forma spoznávania postáv pri horore takmer zbytočná, toto sa mi skôr hodí do žánru drámy a nie snímku od ktorého očakávam "krv", doslova rozmlátené hlavy, odrezané ruky, nohy či penetráciu kaktusom. Druhá, (konečne) momentovo silná, dokáže miestami z pohľadu emócií solídne zasiahnuť. Avšak "hixplo" bez násilia a gore? To mi príde také nijaké. Z tohto hľadiska sa divák takmer ničoho nedočká, a ja osobne som čakal omnoho viac ... - 55% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dvě rodinky si vyrazí do divočiny - na stejné místo, ale v jiný čas. Obě ale mají peška, jelikož narazí na dvojici místních lovců. Tu už nebaví střílet bezbrannou zvěř a tak si našla jinou kratochvíli: odstřelování plechovek z lidských hlav. A odpověď na to, kdo z dvojice má horší mušku, se vám velmi rychle bude jevit jako jedna z těch banálních... Killing Ground je hodně slušná naháněčka od protinožců, navíc překvapivě podpořena i dobrými herci: a to nejen ze strany obou kriminálnických zmrdů, ale i ze strany většiny obětí. Kámoš ve zbroji Mick Taylor by sice kroutil hlavou nad absencí krve, ale náladu by mu třeba spravilo zde osvěžující nelineární vyprávění a 40 minut intenzivního napětí. To není málo, co říkáte? ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě je celkem fuk, že zde vůbec není gore (ale na drsné scény se dostane, jen jsou spíš naznačeny), průser je v tom, že Killing Ground absolutně postrádá nějakou atmosféru a napětí. Navíc už to zabíjí zbytečně dlouhý úvod a když už začne to, na co všichni čekáme, taky to za moc nestojí. Režisér si ukrojil velké sousto a většina filmu se odehrává ve dne, jenže mu to vůbec nefunguje. Navíc z těch lovců vůbec nešel strach a působili poněkud trapně. Mohl z toho vylézt alespoň průměrný horor, jenže aby to bylo echt nervy drásající, přidal sem Power i miminka. Dvě. Kterým prostě každá citlivá dušička zákonitě musí fandit, že jo. Já nevím jak vám, ale mě to přišlo celé směšné. A finále, ve kterém je hlavní hrdinka jak Rambo a její manžel by se sám asi neubránil (přitom neměl málo příležitostí) z toho všeho udělalo záležitost ještě směšnější. V čem je tohle pro náročného diváka, proboha? Tím, že to má dlouhý úvod, jsou tu mimina, ale jinak je to úplně stejně jak spousta dalších hororů? Fakt nechápu. A klišé tu jsou taky, SPOILER vedlejší postavy zemřou všechny, přivolaná policie umře taky KONEC SPOILERU, tak mi netvrďte, že se jim to vyhýbá, když to není úplně pravda. Kamera slušná a prostředí hezké, víc pozitivního tu nevidím. 2* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nevydařený campingový pobyt v buši. Nečekejte ovšem něco tak drsnýho a syrovýho jako třeba slavný britský Eden Lake, tihle Australáci zvolili jinou filmovou řeč - ospalé pomalé tempo se zajímavým střihem a opravdu dlouhou předehrou před hodně decentním exploatačním finále. To bych já osobně považoval spíš za plus než mínus, pomalý filmy mi většinou sedí. Ale neseděli mi pan doktor a jeho nastávající. Zatímco hippie rodinka z první dějový linie mě zajímala, vzbudila moje sympatie a následně i soucit, páreček zaláskovaných měšťáků mi byl od začátku protivnej, svými xichty i kecama, hlavně ten chlápek. Jo, chápu že měl bejt vykreslenej jako srábek, kterej ani neumí vyměnit rezervu, ale čeho je moc... (SPOILER) Zaprvý jsem soptil, když nechal ležet na zemi kulovnici u chcípajícího aboridžinskýho mulata (šmarja i když neuměl střílet, tak použít by jí snad nějak zvládl). A zadruhý tehdy, když srazil na zem nadrženýho blonďáka a vzápětí začal utíkat pryč. Kristepane tyhle scény mě fakt derou - i když se třeba neumím prát, tak mu aspoň v tom momentě třeba narvu prsty do vočí, nebo prokousnu krk, nebo tak něco, prostě se ho budu snažit vyřadit... Blbec. A nejvíc mě naštvalo, že taková hnida to nakonec přežila. Nejlepší scéna - budoucí pí doktorová jde k autu a za ní se na několik nekonečných vteřin mlčenlivě objeví potácející se polomrtvé batole, fakt síla. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní lesní survivalové hixploitation, které spíš než na brutalitě stojí na práci s postavami. Klaďasy (a v menší míře i záporáky) má člověk v rámci poměrně sáhodlouhého úvodu šanci opravdu poznat. Zvlášť v závěru pak jejich chování sympaticky vybočuje ze známých hororových klišé, což Killing Ground staví o třídu nad běžnou béčkovou produkci. Na druhou stranu se ale nejedná ani o žádný velký zázrak. 7/10 ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama