Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 2

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 12 h 38 min (Minutáž: 55–70 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Alisha Boe, Kate Walsh, Brandon Flynn, Christian Navarro, Michele Selene Ang, Ross Butler, Devin Druid, Tommy Dorfman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Obžaloba školy končí před soudem a při výpovědích studentů vychází najevo znepokojivá tajemství. Claye pronásledují vzpomínky na Hannah. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co dělalo seriál tak dobrým je naprosto fuč. Zůstalo je natahování a moralizování. Příběhově to akorát mírně rozvíjí děj první série, místy ho šíleně překrucuje a přidává další za vlasy přitažené dějové linky, které spíše rozbíjejí kompaktní prvotní dojem. Nelze tomu upřít, že to má opět řadu dobrých scén. Režijně i herecky je to pořád solidně zmáknuté, ale absence nosné předlohy a nějaké tvůrčí vize ten seriál táhne ke dnu. Seriál už jednoduše nemá pořádně o čem vyprávět. Místo mysteriozního děje divák dostává moralizující agitku přiživující se na všem, co je momentálně v murice nejdiskutovanější. Některé scény navíc působí, jakoby se tvůrci omlouvali kritice, která se na seriál po první sérii snesla (viz např. dialog o "popularizaci" sebevražd). Kde je sakra ta nekompromisně a bez příkras zobrazovaná realita, kterou předvedla první série? Inu, za mě zklamání. Druhá série 13 Reasons Why je zářným příkladem, že dojení značky za každou cenu je někdy spíše ke škodě. Samo o sobě to není špatné, ale po takřka dokonalé první sérii jsem čekal trochu něco jiného. Finální scénu raději rozebírat nebudu. To už bruslilo na hraně sebeparodie. 2,5* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíce tomu ubližují flashbacky, které sice rozšiřují druhou řadou další příběhy Hannah, ovšem silně podkopávají první sérii, která byla dokonalá jako taková uzavřená minisérie. Ovšem podobně jako u Sedmilhářek jsem si po oznámení druhé řady řekl, že se do tohoto světa rád vrátím. A ačkoliv to ze začátku několik dílů trvalo, nakonec jsem do toho dostal a děj druhé série mě pohltil. V závěrečném díle bylo vidět, že tvůrci mohli dupnout ještě víc na plyn, ale to by se pak posunulo zřejmě někam úplně jinam. Za mě kvalitativně nevidím zhoršení od první série, poměrně značně ale pošramotili dojem, jaký jsme měli v první sérii o Clayovi a Hanně. Třetí řada už bude bez rodiny Bakerových, tak snad tvůrci přijdou opět s něčím novým a zajímavým. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série se mi líbí více než první, i když má o něco nižší hodnocení. Bohužel byla místy nudná a celkově to bylo smutné a nechtělo se mi na to někdy koukat. Prostřednictvím soudního líčení "lidí z kazet" se dozvídáme souvislosti o tom, jaká Hannah opravdu byla. Mnozí zjistí, že si ji zidelizovali, a že byla prostě jenom člověk. Tahle část už se tak nezaměřuje na šikanu jakou takovou, ale speciálně na znasilnění. Poselství série mi přijde jako: "Nezabíjejte se, ublížíte hlavně lidem kolem sebe", je to na zamyšlení. Přesto doporučuji. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začala pomalu a nebyla ničím zajímavá, ale postupně dostávala sílu. Poslední díly byli velmi dobré, škoda jen toho horšího rozjezdu. Druhá série je o stupeň horší než první, ale rozhodně potěší. Škoda těch flashbacků, zbytečně podrážely nohy první sérii, která byla vyšperkovaná. 8/10 = 80% ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrím k ľuďom, ktorí si 1.sériu zamilovali a aj napriek tomu, že som chcel, aby to 1.sériou skončilo, tak mi zvedavosť nedala a pozrel som si samozrejme aj túto druhú. Bohužiaľ som sklamaný a to veľmi. Potenciál tu síce bol...rozprávanie udalostí z pohľadu osôb, ktorí boli na páskach sa zdal byť dobrým ťahákom. Ale bohužiaľ je to veľmi slabé.. Navyše najviac času na obrazovke je najmenej sympatická osoba z 1.série(rozumej Hanina matka), ktorej absolútne nefandíte.. monológy a myšlienky postáv chcú byť múdre a hlboké, ale skôr sú bezduché.. a nedá mi to.. v prvej sérii mi homosexualita vôbec nevadila, nebola samoúčelná. Ale táto séria je sprostou propagandou homosexuality. Hnevajte sa ako chcete, ale aby každý druhý človek v seriáli bol homosexuál, nemal problém si nájsť na každom rohu ďalšieho s kým sa môže dať dokopy.. k tomu príhovory ako je dobré že sa Chloe priznala a blá blá, to už je cez hranicu.. prahsprostá propaganda.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama