Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 3

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2019, 12 h 22 min (Minutáž: 49–72 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves, Timothy Granaderos (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Řadu měsíců po Jarním plese dopadne na Liberty High další rána: při srazu absolventů je zavražděn Bryce Walker a podezřelí jsou úplně všichni. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je tak trochu parodie sebe sama. Trochu mi vadí, jak moc smrtelně vážně už se tento seriál začal brát. Sice mě to ve své podstatě ještě stále bavilo, ale musím to brát s velkou rezervou, protože postavy už začínají být opravdu směšně dramatické a kolikrát je scénář přitažený za vlasy. Dojem kazí nově přistěhovaná hlavní holka, která spolkla celej svět, je chytrá jak rádio a už ji chybí si jen otevřít soukromou detektivní kancelář. Jak se říká v nejlepším přestat, takže třetí série už asi vážně nemusela vznikat, ale ještě jsem to teda přežila. Čtvrtou ale už prosím ne. ()

Nine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už druhou sérii si říkám, kam se ztratila myšlenka původní 1. série... Jedinečnost tohoto seriálu je ta tam a nelíbí se mi, k čemu vlastně od té doby seriál nabádá a co tvrdí, že je v pořádku - lhát. A lhát všem a pořád... Leda že by si to divák měl vzít jako varování "Kdo lže, do pekla se hrabe", ale pochybuji, že takový je záměr tvůrců. To je spíš můj záměr najít v tom to něco, co se mi ze začátku seriálu líbilo... Nepřijde mi moc uvěřitelné, že by se nejlepší kamarádi dokázali tak vzájemně podezírat, jako je tomu v seriálu. Pokud ano, hlavně tak snadno, pak si o tom přátelství myslím své (že bude spíše povrchní). I když samozřejmě, krytí vraždy je pořádná zkouška případného kamarádství. Každopádně na semletí justičním systémem znám mnohem lepší filmy nebo seriály, jako například nedávno zhlédnutý When they see us (jež je bohužel podle skutečnosti). Přišlo mi neuvěřitelné (ve smyslu opravdové neuvěřitelnosti), jak málo policii v 13 reasons why stačilo k zatčení a obvinění XY osoby... Přesto jsem zkoukla 3. sérii s jistým nadšením, zejména asi z mála hereckých výkonů, z nichž bych ráda vyzvedla hlavně Devina Druida jako Tylera (už několikátou sezónu)! ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že pro mě bude tato série nejkontroverznější. Má zcela jiný tón než ty předešlé. Přestože se s některými postavami pracovalo promyšleně a až nečekaně (Bryce), jiné mi připomínaly karikaturu toho, co se zobrazovalo v předešlých řadách. Dvě zásadní věci mi kazily zážitek z této sezóny, kterou jsem si příliš neužil. Ta první je formát jednotlivých epizod. Přibližně u 11 z nich se jelo podle stejné šablony. Clay si rozhodně myslí, že je někdo vinný, vehementně po něm jde, s pomocí Ani, vše naznačuje tomu, že ta daná postava to opravdu udělala, aby se to na konci vyvrátilo. V další epizodě se jen vyměnila hlavní podezřelá osoba a jelo se na novo. Už po třech dílech jsem z toho byl rozčarovaný a unavený. Nic pořádně nedrželo pohromadě. První řada se vyznačovala úžasných propojením všech malých kousků skládačky. Každý krok měl důvod. Všech třináct epizod se vzájemně doplňovalo a vytvořilo perfektní finální dílo. Tady to nehrozí. Druhá věc, která mě štvala, je postava Ani. Je krásný příklad deus ex machina. Od momentu, kdy se představila, byla nezlomným hybatelem všech událostí. Vždy dokonalá, vševědoucí, neústupná. Blesk z čistého nebe. Nemůžu ani napsat, že by byla berličkou pro příběh, spíše berle jak kráva. On se totiž okolo ní v podstatě vybudoval veškerý děj. Takže tvůrci prostě vmetli divákovi do obličeje neznámou, nikdy předtím neviděnou postavu a ta vyřešila všechny zásadní věci. Všichni ostatní byli pouhými přihrávači. Třetí sezóna je jiná a zásadně, není však lepší, to ani zdaleka. Má až příliš zásadních chyb, které mi bránili v tom, abych si to všechno pořádně vychutnal. Season 3 - 60% ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

Fakt ne, tohle už hodně šustilo papírem. Snaha opět využít šablonu, podle které je v každé epizodě viník někdo jiný, už opravdu bolela. Každý shodou okolností řekl Bryceovi asi hodinu před smrtí, že jej chce zabít. Každý o každém řekne „Myslíš, že by byl schopný to udělat“. Každý každému lže i v úplných banalitách. Do toho tam přijde nová holka, která se úplně náhodou začne kamarádit se všemi a každý se jí svěřuje. Čekal jsem variaci na Vraždu v Orient Expresu, dostal jsem temné Beverly Hills 90210. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"13 Reasons Why" sa vracia v tretej sérii na Netflix. A akosi som si ani nejako už nemyslel, že to bude na úrovni ako to bolo prvýkrát. Prvá séria ma zasiahla, druhá mi prišla zbytočná, ale nakoniec mi dala ďalšie zaujímavé a dobre spracované moentky. Tentokrát by som povedal, že tu máme absolútne zbytočnú sériu s pár dobrými momentkami. Nie všetko sa nepodarilo, no je to rapídny pokles kvality. V prvom rade si povedzme plusy. S výnimkou toho, že seriál sa stále snaží aspoň vizuálne a herecky držať svoju úroveň. Všetky scénky, ktoré sú s Tylerom sú podľa mňa najlepšie časti seriálu. S tým, čo sa mu udialo v poslednej sérii je tu podľa mňa najlepšou postavou a rozhodne si prejde veľkou cestou počas tých mesiacov, ktoré ubehli. Prekvapivo poviem, že Bryce je v tejto sérii vynikajúci. Po minulé série pôsobil len ako obyčajný tyran. A neveril som tomu, že z neho tvorcovia urobia skutočnú ľudskú bytosť s citmi, ktorý chce svoje chyby napraviť a ukázať, že vie byť lepším človekom. Najprv som tomu neveril, no čím viac sme toho videli, tým viac som mal pocit, že to myslel skutočne úprimne. A v záverečnom diele som skutočne veril všetkému čo povedal. Možno budem jediný, ktorý bude mať ten pocit, no uveril som im to. Jessica s Justinom majú pár dobrých momentiek a myslím si, že v predposlednej časti bude mať Jess skvelú momentku v telocvični, ktorú treba vidieť. Vôbec si myslím, že predposledný diel má asi najviac srdca. Alebo predposledné 3. Tam už začínajú kúsky do seba zapadať. Seriál podľa mňa zlyháva vo všetkom ostatnom. Clayov príbeh je tu veľmi mizerne spracovaný a hlavne je to predvídateľné ako to celé nakoniec dopadne. Tonyho príbeh je podľa mňa zapracovaný neskutočne nasilu. Ako keby sme len chceli adresovať problémy dnešnej Ameriky, než reálne priniesť niečo úprimné. Mnohé postay tú chýbajú a hoci niektorí mi nejako výrazne nechýbajú, tak by som povedal, že Sheri a Courtney si zaslúžili svoj priestor. Courtney tu je na pár momentiek, no nič veľké nečakajte. Záver mi príde veľmi americký a nebyť toho, že tu budeme mať peknú fotografickú výstavu, tak by som skutočne ostal nespokojný. A potom sa priznám, že absolútne mi nie je sympatická hlavná rozprávačka tejto série. Nová postava Ani. Prečo sa nemol Clay spojiť so Skye? Potrebovali sme pre neho novú frajerku. Tak ďakujem pekne. Túto otravnú a všemúdru holku si mohli tvorcovia skutočne odpustiť. Čo viac dodať? Budúci rok má byť posledná séria, tak dúfam, že bude prínosnejšia než táto a seriál odíde so cťou. Lebo tentokrát ma dosť sklamal. Hodnotenie: C ()

Galerie (89)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama