Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 2

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 12 h 38 min (Minutáž: 55–70 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Alisha Boe, Kate Walsh, Brandon Flynn, Christian Navarro, Michele Selene Ang, Ross Butler, Devin Druid, Tommy Dorfman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Obžaloba školy končí před soudem a při výpovědích studentů vychází najevo znepokojivá tajemství. Claye pronásledují vzpomínky na Hannah. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série se mi líbí více než první, i když má o něco nižší hodnocení. Bohužel byla místy nudná a celkově to bylo smutné a nechtělo se mi na to někdy koukat. Prostřednictvím soudního líčení "lidí z kazet" se dozvídáme souvislosti o tom, jaká Hannah opravdu byla. Mnozí zjistí, že si ji zidelizovali, a že byla prostě jenom člověk. Tahle část už se tak nezaměřuje na šikanu jakou takovou, ale speciálně na znasilnění. Poselství série mi přijde jako: "Nezabíjejte se, ublížíte hlavně lidem kolem sebe", je to na zamyšlení. Přesto doporučuji. ()

papushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečný. Ano, první série nechala hodně cliffhangerů, ale proboha proč tohle? Začátek byl hroooozně pomalýýýý, až to tahalo za všechny audiovizuální údy (připadala jsem si znásilněná tím umělým background story, co chvíli byl a chvíli nebyl pravda, a Hanninou přítomností inspirovanou Šestým smyslem). Když pak děj konečně nabral nějaké tempo, tak ten konec takhle doje*ali... Uznávám ale, že mají tvůrci koule poukazovat dost otevřeně na aktuální kontroverznější témata i mimo hájskůl a zas se jim docela povedl soundtrack. Jsem zvědavá, co se s tím bude dít dál. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý příběh má víc verzí. Nikoliv další sebevražda a 13 důvodů, ale soudní proces rodičů Hannah vs. selhání střední školy, při němž si vyslechneme 13 výpovědí – pohledů, doplnění, vyvrácení i prachsprostých lží – převážně od jejích spolužáků. Clay samozřejmě vyšiluje, všichni všechno strašně řeší a scénáristé přímočaře vychovávají, nicméně 2. sezóna dává naprostý smysl – i proto, že cíleně relativizuje čin, který nic nevyřešil, akorát způsobil nevýslovnou újmu lidem, jež milovala. Kapitola o Hannah se tímto definitivně uzavřela. ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

Svoje momenty tahle série měla, ale bylo tam i pár nesmyslů a nudných pasáží. No a pak ty flashbacky… chtěli udržet Hannah ve hře za každou cenu, ale i za cenu toho, že jí seberou půlku důvodů z první série? Však její kamarádství nakonec nebyla tak bezvýznamná, jak říkala na kazetách. Hlavně epizoda se Zachem mě zvedla ze židle. Ale i s Tonym měla hlubší vztah, zachránila mu zadek, pomohl by jí, kdyby mohl. Každopádně co druhé sérii chybělo byly emoce a to je největší mínus. Za pár dnů si na ní nevzpomenu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začala pomalu a nebyla ničím zajímavá, ale postupně dostávala sílu. Poslední díly byli velmi dobré, škoda jen toho horšího rozjezdu. Druhá série je o stupeň horší než první, ale rozhodně potěší. Škoda těch flashbacků, zbytečně podrážely nohy první sérii, která byla vyšperkovaná. 8/10 = 80% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama