Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

Trevor 

všechny recenze uživatele

12 neporaziteľných vojakov americkej armády, 6 afgánskych koní a Talliban je zničený...trochu zjednoušene povedané, ale takto akosi bol tento film natočený. Bol trochu zbytočne dlhý a predstavuje typický propagandistický vojnový americký film - lúčenie s rodinkou, spory o moc, nezhody veliteľov a neschopný vodca nepriateľov. Pozrieť sa to dá, ale je to trochu zbytočne dlhé a bojové scény sú ozaj prehnané aj na americké pomery. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Velký válečný film, kterému by více slušeli praktické triky (zejména nějaká ta kapka falešné krve, ty digitální cákance pořád vypadají směšně a nepatřičně). Jinak z toho snímek vyšel velice zdarně. Samozřejmě se dočkáte klasického am. patriotismu a vzletných keců o demokracii atd. Přesto to bylo v únosné míře. Příběh s postavami dokázal aspoň nějak pracovat, přinesl napětí i občasný odlehčený humor a co je nejdůležitější, dodal slušnou válečnou akci. Za mě spokojenost. 70% ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...slušná náborovka... hlášky o národní hrdosti a patriotismus se opakují s pravidelností mesntruačního cyklu nezletilé asiatky a osazenstvo je vybrábo více než sympatické... i ti "hodní afgánci" jsou o poznání sympatičtější než talibán s tím jejich "Džafarem"... a v neposlední řadě - cool guys dont look at explosions... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

AKční masakr vypadal dobře, ale způsob vyprávěný vůbec neměl šťávu je to skoro až neuvěřitelný, aby takový příběh působil nudně, ale působil toho se chopit Bay, Fuga tak to by bylo žrádlo. Ještě by mě zajímalo, jak to bylo v reálu, protože mě to přišlo až neskutečný, jít do toho takhle po hlavě a jen se zamazat od bahna. Bejt já, tak určitě zařvu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní druhá návštěva kina. Další moderní válečný biják z Afghanistánu, kde 12 členná skupina vojáků má za úkol sundat Taliban pomocí Afghanistánského vojevůdce. Herecky je film nabitý- Hemsworth, Shannon, Peňa a na to, že se jedná o debut má film velmi solidně natočené akční scény, výbuchy jak od Baye, syrovosti dostatek a kombinace koňů s M4 proti tankům má něco do sebe. Nejsem tak unešený jako třeba z 13 hodin Vojácí z Benghází, ale pořád slušná záležitost, kterou jsem si v kině užil. 75% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)
  • I když se většina filmu odehrává v Afghánistánu, natáčelo se pouze na území Spojených států amerických, a to zejména ve státech Nové Mexiko a Kalifornie. (Yardak)
  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)

Reklama

Reklama