Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (13)

Dabing Street (2018) 

Na seriál jsem se převelice těšil, o to větší jsem zažil zklamání. Zpočátku jsem se velice dobře bavil, s přibývajícími epizodami se jejich kvalita postupně snižovala a mně se nechtělo věřit tomu, jak se dá prošustrovat solidní téma a kvalitní sestava tvůrců. Došlo to tak daleko, že jsem se těšil, až seriál definitivně skončí, protože mi už opravdu lezl na nervy. Tomu říkám promarněná šance. ()

Jiří Arch (2018) (E01) 

Po první epizodě jsem neměl ani tak pocit, že bych se díval na komediální seriál, spíš na seriál s komediálními prvky. Některé momenty mi přišly hodně vtipné, jiné mě až tak nebraly, nebo zacházely až do trapnosti. Celkově bych první díl ohodnotil jako lehký nadprůměr, ale od této tvůrčí sestavy jsem rozhodně čekal víc. ()

Studio B (2018) (E02) 

Tentokrát jsem se bavil mnohem lépe, Krobotův nervák Janda mě fakt potěšil, myslím, že tyto role jsou pro Miroslava Krobota jako dělané. Kromě vrhu vidlemi, mě dokázal nejvíc nadchnout Pavel Václava Neužila, který se krásně vžil do role knížete Potěmkina. ()

Budování mediálního obrazu (2018) (E03) 

Třetí epizodě jsem sice udělil tři hvězdičky, ale bylo to na hraně. Lekce Michala Krose mě docela navnadila na další dění, z Martina Myšičky mívám většinou radost, ale děj, který následoval mě celkem zklamal. S kvalitním humorem se velice šetřilo a přehlídka polonahých děvčat mi ho nenahradila, přestože se mi na ně vůbec nedívalo špatně. 3*- ()

Vulgarismy (2018) (E04) 

Jak mě předchozí epizoda zklamala, tak mě tento díl bavil. Pepík Hnátek se vrátil a skoro trumfnul své trojúhelníky, Hynek Čermák mě v nezvyklé roli tichého Karla velice bavil a jeho překlady byly fantastické. Viktor Preiss byl už jen pověstnou třešničkou na dortu. "V dabingu se říká rudá." "Co je to za bolševický hlášky?"// "Já jsem režíroval válku, já jsem režíroval tankovou divizi a teď režíruju pochcanýho herce." ()

Ženské zbraně (2018) (E05) 

Uf, to byl sešup. Pátá epizoda nebyla sice katastrofální, ale proti předchozímu dílu působila jako studená sprcha. Rekonstrukce incidentu ve studiu mě pobavila, ale pak už to šlo z kopce. Kapitán Filcka se okamžitě dostal přes čáru trapnosti a nepotěšila mě ani obětavá akce ženského osazenstva Studia Zero. ()

Supervizor (2018) (E06) 

Znovu jsem nebyl nijak oslněn. Nejvíc jsem se asi pobavil u získávání hlasového vzorku Ivana Trojana, to byla povedená záležitost. Vůbec mě ale nepotěšila dějová linie s Norbertem Lichým, kterého jinak vždycky rád vidím. Tady mi vadilo už to, jak blbě bylo provedeno jeho vycpání a nebavila mě ani celá zápletka, ani její finální řešení. ()

Černý prodej filmů (2018) (E07) 

Hmmm, tak nám kvalita zase o něco klesla, dobrodružství Kapitána Filcky mi kvůli fekálnímu humoru leze stále víc na nervy, takže jsem se dokázal trochu pobavit jen u testování sluchu a u Karlovy rodinné porno historky, a to je podle mě opravdu málo. ()

Ceny Františka Filipovského (2018) (E08) 

Ani tentokrát to nebyla žádná sláva, ale alespoň nedošlo na Kapitána Filcku. Nejvíc jsem se pobavil u ranní porady, Eva Archová byla zatraceně dobrá ve změnách tématu, místy jsem si vzpomněl na Kroupu seniora, když hodnotil prozatímní výsledky své školní docházky. ()

Inzerát (2018) (E09) 

Kromě přísahy na levé varle a Pavlova spontánního pouličního dabingu, jsem se neměl nad čím bavit. Příběh se prakticky nehnul z místa, scény Eva/ Lenka mi připadají jedna jako druhá a jediným dalším pozitivem byl konec Kapitána Filcky (alespoň doufám). ()

Monitoring (2018) (E10) 

Jedna slabá epizoda stíhá druhou. Proč jsem si jen myslel, že to bude bez Kapitána Filcky lepší? Proč by se měla dabovat defekace a zvracení? Doufal jsem, že s příchodem Michala Krose přibude humoru, ale nestalo se tak. Skoro jsem se nebavil, takže si říkám, jestli dvě hvězdičky nejsou příliš dobrým výsledkem. ()

Destrukce (2018) (E11) 

Jedenáctou epizodu jsem ohodnotil jednou hvězdičkou, protože jsem nepřišel na to, jak bych dokázal odůvodnit vyšší počet. Na seriál jsem se začal dívat, protože jsem věřil, že se budu skvěle bavit, ale teď jsem se dostal do fáze, kdy se nebavím, naopak jsem pěkně naštvaný. ()

Poslední dabing (2018) (E12) 

Na rozdíl od předchozí epizody přidávám hvězdičku navíc, protože seriál skončil, a to je zpráva, která si zaslouží ocenění. Úplně jsem se zatetelil štěstím nad návratem režiséra Jandy, ale dlouho mi to nevydrželo. Teroristické útoky v New Yorku, proč vlastně? ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama