Reklama

Reklama

Rašín

(TV film)
  • angličtina Rašín (festivalový název)
TV spot 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh muže, který dokázal uskutečnit sen o samostatném státě navzdory monarchii i snahám uchýlit se pod křídla carského Ruska, a který také napsal text prvního zákona nově vzniklého Československa. Ve filmu se názorově střetnou Kramář a Rašín, přesto se oba sejdou v jedné vězeňské cele a nakonec i ve vládě nově vzniklé republiky. S tou bývají nejčastěji spojováni Tomáš Garrique Masaryk a Edvard Beneš, zatímco další, neméně důležité osobnosti, zůstávají v jejich stínu. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Nějak tu káru nakonec do cíle dotlačili. Ale ty chudé masové scény byly až děsivé. Ono tam bylo jářku čtvrt milionů hlav, ale i když kamera dělá, co může, vypadá to pořád jen jak tlačenice před pekárnou po odpoledním závozu. A že se komparz v dramatické scéně bitky o jídlo směje, toho si snad taky mohl někdo všimnout, ne? Tři hvězdy dávám za "dobře odvedenou práci". Tady je ale těch nedorazů ve všech ohledech prostě moc, takže hvězdy dvě. Opět byl paradoxně lepší samotný dokument "Rodina Alouse Rašína". Začíná z toho být pomalu nepříjemné pravidlo.

petrsv

petrsv (hodnocení, recenze)

ibeh

A od čeho je asi diskuse Popis videí a galerií? Napsáním sem nebo do komentářů to fakt nikdo neopraví.

na příspěvěk reagoval ibeh

ibeh

ibeh (hodnocení, recenze)

Na poslední fotce v galerii je Martin Finger a ne Ondřej Malý. Může to někdo opravit?

na příspěvěk reagoval petrsv

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Nechci hodnotit po prvním díle, ale přijde mi to zaprvé historicky krapet přitažené v dramatičnosti hlavní dějové linie, ale zároveň absolutně nevykreslující hrůzu samotné doby jako celku. Pár pohledů na sténající zraněných, a to je vše. Tahle válka byla ale vidět a cítit na každém kroku.

Scény, které stojí na pánech hercích jsou slušné, masové scény ale působí zoufale lacině. Zvuk je nevyrovnaný, chvíli je postavám rozumět, pak zas ne. Scéna při razii v Národních listech byla zvukově otřesná. To se zvukový štáb ten den vylil nebo co?

No a sex s Rašínem, to si přece taky mohl autor odpustit...

Uživatel Rovensky smazal svůj příspěvek.

Jurkodak1

Jurkodak1 (hodnocení, recenze)

Byl jsem svědkem natáčení jednoho obrazu a musím říct, že pokud tento film nebude dobrej, tak bude dobrej aspoň ten jeden obraz.

Reklama

Reklama