Reklama

Reklama

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

  • USA 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (více)
Trailer 1

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit" útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v „třaskavém" regionu jinak určitě zasluhoval. Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka „bezpečnostních analytiků", bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy, především nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (682)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VZTAHY MEZI VLÁDAMI JSOU DŮLEŽITÉ, ALE VZTAHY MEZI LIDMI JSOU SKUTEČNÝM ZÁKLADEM DIPLOMACIE. A JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE POSLÁNÍM NÁS JAKO AMERIČANŮ JE POMOCT BENGHÁZANŮM SE SVOBODNOU,DEMOKRATICKOU A ÚSPĚŠNOU LIBYÍ... /// Hezkej film o důsledcích vývozu demokracie, díky níž se Benghází stalo jedním z nejnebezpečnějších měst na světě. Taky se můžeme dozvědět, že takovej kontraktor… ano, je taky jen člověk. Pravdivej (?) příběh, bez politickejch servítků a plnej akce ve stylu „Black Hawk Down“. Boj, ve kterým je těžko rozeznat, kdo je na který straně a kterej Bay přikrášluje záběrama „na efekt“. Celkem umírněně, takže to dramatičnosti prospívá. Lovná zóna Američanů sebou samozřejmě přinese i dávku patosu, ale kdo jsi bez viny… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2014 napsal Mitchell Zuckoff, neznám (a ani nemám žádný žoldácký zážitky!). 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Nejsem si jistej, jestli můžou ovce šukat v půl třetí ráno. 4.) Thx za titule „Mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Každej vousatej chlap vypadá tak trochu jako Rumcajs a co si budeme povídat, orientovat se v těch urostlých vousatých chlapech v Benghází byl trochu trabl. Základní orientační prvek byly zuby těch Rumcajsů, ti hodní měli zuby bílé a chrup plný, ti zlí měli v hubě krátery a thymolinovým úsměvem se zrovna pochlubit nemohli. Po stránkách filmu v kategorii akce, humor, napětí to kolísá mezi čtyřmi a pěti hvězdami, ale právě proto, že to kolísá, mi to plný počet nedalo. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Jelikož v době uvedení tohohle filmu vrcholí v USA prezidentské volby mezi Clintonovou a Trumpem (aktuálně má u sázkovek Clintonová kurz na vítězství 1,3 a Trump 3,05), nelze v tom filmu nevidět dílo na zakázku, který udělal Bay pro republikánskou stranu. Důvod je ten, že Clintonová byla v době útoku v libyjském Benghází ministryní zahraničí a republikáni se na ní celý průšvih snaží hodit. Faktem nicméně je, že ten film není navzdory tomu a navzdory svýmu nižšímu rozpočtu žádnej slabej vývar, co chutná jako namočený fusky s nějakou fancy omáčkou, ale uměřená vtahující podívaná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je tu vedro jako v prdeli a nerozeznáš ty dobrý od zlejch." Tak s tím já problémy nemám. Dobří jsou domácí Libyjci a zlí jsou američtí vetřelci. Kdyby totiž nerozpoutali občanskou válku v Libyi, tak by si obyvatelstvo dál žilo své poklidné životy, ropa by neproudila za hubičku do USA, ekonomičtí migranti by se nevydávali z Afriky do Evropy a američtí režiséři by neměli o čem točit hrdinské filmy. Přesto mi byli vousáči z GRS celkem sympatičtí a v boji s ozbrojenými Alibaby jsem jim snad dokázal chvílemi i fandit, ale ty nekonečné přestřelky a slzavé vzpomínky na rodinu mne občas donutily k vyjádření odborného názoru formou erudovaného zívnutí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ty krávo. Čestný 1. místo za rok 2016 v kategorii nejtestosteronovější film - jo, sakra, už v únoru. Jenom pro chlapy. Chci víc války, chci víc Baye. A chci si zahrát Call of Duty. Nejepičtější akci současnosti točí Američan, smiřte se s tím. Všechen přepálenej patriotismus a rozstřílený vlajky bez problémů odpuštěný. ()

Galerie (207)

Zajímavosti (27)

  • Michael Bay byl před natáčením pozván do centrály CIA v Langely, aby s ním probrali scénář. Bay byl požádá,n aby z něj odstranil některé citlivé informace a režisér na všechny připomínky přistoupil. Teprve v centrále zjistil, že poslední 2 hvězdy na zdi cti agentů CIA, kteří zahynuli ve službě. Patří operativcům z GRS, kteří zahynuli při obraně v Benghází. (Hawaj)
  • O kaskadérské kousky se postarali čeští kaskadéři. (Jeržik)
  • Velká část filmu se natáčela v Ta' Qali na Maltě v březnu 2015. Film se natáčel i v Maroku. (agentmiky)

Související novinky

Affleckové a Rudá četa

Affleckové a Rudá četa

31.08.2017

Ben Affleck se po necelé dekády režírování u Warner Bros. vydává ke konkurenci. Jeho nový projekt se jmenuje Red Platoon a natočí ho pro studio Sony, které s ním určitě prahne po oscarových… (více)

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno