Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (448)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo, že Punk Film uvádí i punk pohádku, posléze se tohle očekávání sice nenaplnilo, ale Aleš Najbrt natočil alespoň pohádku, od které by se dala chytit poezie...což se postupem děje převrátilo v dystopii s trefnými satirickými odkazy k samotnému soudruhu premiéru Burešovi...kupování hlasů za koblihy, tedy pardon - za párky a pivo... Takže nakonec ne punk, ale pohádková politická satira! Mimochodem je pěkné takhle vidět, že Ondřej Vetchý se od dob S čerty nejsou žerty v pekle vypracoval z obyčejného čerta s hodností Vraníka až na post Lucifera...i v pekle se tedy dá udělat ukázková korporátní kariéra :-) Jenom ty muzikálové vsuvky, to bylo peklo... ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem se rozhoupala k hodnocení. Nakonec jsem se rozhodla pro krásných pět hvězd a to z několika důvodů. Zaprvé...mojí pětileté holčičce se to líbí. Zadruhé...líbí se to i mně a to ikdyž jsem to viděla asi 3x a naopak jsem to já, která malou předevčírem ukecávala, jestli si to nechce ještě pustit (samozřejmě bez úspěchu). Dále je tam fakt skvělé herecké obsazení. Dokonce Cina hraje tak dobře, že bych si skoro ani neuvědomila, že by ho normálně nějaká kočička z hospůdky vůbec nezajímala... Budař je skvělej, Vetchý tentokrát povýšil na Lucifera a samozřejmě je skvělej... jak jinak. A ostatní čerti se taky hodně povedli. Jejich společný song je naprosto super a na to čertí blbnutí se hrozně dobře dívá. Až mě štve, že na youtube to ještě není, takže si to musím přetáčet v pohádce. Ostatní písně příjemné a hodně chytlavé. Samozřejmě jsou pořád lepší a časem prověřené pohádky, ale tohle je alespoň neokoukané... ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Doprkennýohrady, proč se tam zase zpívá? A proč to má hudební podkres jako z éry němýho filmu? Proč ke všemu ty punk-rockový riffy? A kdo se rozhodl obsadit do role Bonifáce Honzu Cinu? Nic ve zlým, Honzo, ale stejně jako já bych nemohl hrát superhrdinu, vy nemáte somatotyp, vy jste ektomorf (já endomorf) a do rolí princů, zachránců krásných děv a ochránců světa se prostě nehodíme. Naštěstí Judit, Vetchý a jemnounká připomínka toho, že ať už peklo bylo či nebylo... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

A tak čerti a samotné peklo zachránilo Česko od Babiše, teda Pytlov od zlého rychtáře. Já jsem tak nějak tušil, když za tím stojí Najbrt, že to bude zase celé o současné politické situaci. A ono taky jo. Jako pohádka to selhává, protože to celé vypadá, jako by to točil někdo, kdo v životě žádnou pohádku nenatočil, tak vykradl pár věcí z jiných českých pohádek a nějak to pospojoval + do toho zasadil současnou politickou situaci, aby z toho něco měli i dospělí, kteří na to s děckama musí jít. jenomže právě ten film díky tomu působí, jako kdyby vyprávěl dva jiné příběhy, co se nakonec jaksi prolnou, ale stále to působí, jako by každý byl sám za sebe. Jestl ise chtěl Najbrt vyjádřit k současné situaci v politice (i když už to udělal samý rok v Prezidentu Blaníkovi), nechápu, proč z toho zrovna musel udělat pohádku. Jo, kdyby si troufl, dejme tomu, na podobenství, co je další z žánrů, který už se dneska v Česku vlastně netočí, tak bych to cenil víc, takhle mi to připadá, že se Najbrt snažil spojit dvě věci dohromady, ale každá jde sama vlastní cestou. Filmařsky to taky nic moc není, hudba se tam absolutně nehodila, peklo a čerti se snaží působit jinak, než jak známe z jiných českých pohádek, ale pořád je tím znatelně inspirované a ve finále působí dost nudně, jako celý film. Herci ale nejsou špatní, i když některé jsem si v jejich rolích nedokázal představit, Najbrt je nějak ukočíroval, že hrají docela dobře (s výjimkou Bárdos, které buď blbě napsali roli nebo ji předabovali, jinak si to nedokážu vysvětlit). To mu uznávám, ale jinak Čertí brko za moc nestojí a klidně přiznávám, že Čertoviny od Trošky se mi líbili víc, protože fungovali jako pohádka, tohle selhává kde může, včetně těch otravných a zbytečných písniček. 2* ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, kolik lidí se chytalo za hlavu při čtení zprávy, že tvůrci "Kanceláře Blaník" připravují celovečerní pohádku s tak dvojsmyslným názvem. Já jsem ale po oznámení hereckého obsazení (kdo by neměl rád Ondru Vetchého, na Cinu už nějakou dobu taky trpím) a prvních ukázkách začala očekávat film, který možná nebude konkurovat těm nejlepším čertovským pohádkám, ale stane se milým příspěvkem do televizního vánočního archivu. A přesně takový výsledek jsem dostala. Vetchého Lucifera si jistě oblíbíte a mimo ústřední dvojici zaujme množství kladných i záporných vedlejších postav. To je vlastně moje jediná zásadní výtka - hlavní pár, ač ztvárněný zkušenými Cinou a Bárdos, si nedokáže získat tolik sympatií a jejich romance stojí na dost nestabilních základech. Pozitiva ale přesto převládají. Některé tvůrčí nápady příjemně osvěží naše dosavadní uvažování o fungování pekla, politický podtext netlačí na pilu a přirovnala bych ho k neškodnému a velmi milému "Tajemství staré bambitky" z roku 2011. Takže v porovnání třeba s tolikrát reprízovanou, přitom naprosto hrůznou Troškovou "Čertovou nevěstou" je tohle učiněný zázrak. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Najbrt obsadil Ondřeje Vetchého do role Lucifera s odůvodněním, že potřeboval někoho s přirozenou autoritou. Kdo vypadá jako čert, ale zvládne přesvědčivě autoritativní roli jako šéf pekla. (ZHODNOTITEL)
  • Autoři si původně pohrávali s myšlenkou, že čerti budou bez rohů. Nakonec ale menší růžky mají. [Zdroj: Totalfilm.cz] (ZHODNOTITEL)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama