Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Recenze uživatele Cuzan k tomuto seriálu (3)

Dobrá znamení (2019) 

Dva kamarádi nechtějí, aby svět skončil, protože by to byl konec i jejich vlastně věčnému přátelství. A obědů v Ritzu. Tak je třeba se spojit, i když je jeden démon a druhý anděl. Velmi vtipné a suše britské. Plné různých zábavných detailů, jako jsou jména různých postav a celkově krásná angličtina. Michael Sheen a David Tennant jsou naprosto skvělá ústřední dvojice. A archanděl Michael vypadá trochu jako David Bowie. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Obrovské zklamání. První řada byla můj oblíbený seriál. Druhá řada vypadá, jako kdyby si někdo řekl - no jo, knižní předloha už není, ale tak co, lidem se líbily back stories Anděla a Crowleyho, a jejich malá nedorozumění. Tak to založíme jenom na tom. Co jiného vymýšlet? Trochu nějaký příběh o záchraně... No a stačí.  Jenže opakovaný vtip přestává být vtipem. Takhle slaboduchý příběh nezachrání ani herecká sladěnost Micheala Sheena a Davida Tennanta, kteří jsou scénáři navzdory super. Edit po přečtení komentářů: To že jsou Arizafel a Crowley buddies kteří se tajně miluji od počátku věků jsme sledovali od první série. To že se anděl a nebo ďábel mohou zamilovat a tím se polidštit a vyjít z věcného plánu války mezi nebem a peklem mě nikterak neuráží. A vubec nechápu ty komentáře tady o tom, že mělo jít o přátelství mezi dvěma muži. To je úplně základní nepochopení toho, že ani démon a ani anděl nepotřebují genderové krabičky a jsou bezpohlavní. A lásku může zažít kdokoliv, nehledě na tom, jestli se identifikuje jako démon, anděl, žena nebo muž. Je to jedno. Mně uráží leda to, že ten příběh druhé série byl nudný, vyprázdněný a to,  že se jejich cesty rozcházejí je akorát trapná vejicka na další sérii, což mě po extrémně ()

Kapitola 6: Každým dnem (2023) (S02E06) 

Obrovské zklamání. První řada byla můj oblíbený seriál. Druhá řada vypadá, jako kdyby si někdo řekl - no jo, knižní předloha už není, ale tak co, lidem se líbily back stories Anděla a Crowleyho, a jejich malá nedorozumění. Tak to založíme jenom na tom. Co jiného vymýšlet? Trochu nějaký příběh o záchraně... No a stačí.  Jenže opakovaný vtip přestává být vtipem. Edit po přečtení komentářů: To že jsou Arizafel a Crowley buddies kteří se tajně miluji od počátku věků jsme sledovali od první série. To že se anděl a nebo ďábel mohou zamilovat a tím se polidštit a vyjít z věcného plánu války mezi nebem a zemí mně nikterak neuráží. To že se jejich cesty rozcházejí je akorát trapná vejicka na další sérii, což mě po extrémně nudné a vyprázdněné sérii vlastně uráží. ()

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama