Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Recenze (436)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jasné, bolo to slabšie ako jednotka, preto nedám plný počet, aj keď som uvažoval nadniesť ako to vždy viem kvôli zlepšeniu nespravodlivo nízkych čísiel. Neurobím to. To však nič neuberá na váhe snímku. Kto si číta Verbala, tak musí byť rovnaký imbecil ako on, takže jeho grcy a sračky, ktoré mu padajú z úst prekusnem a odporúčam ostatným, nečítať si ich. Film má veľmi pomalý rozjazd a dosť liniek mimo hlavnej, čo tomu pre niekoho mohlo trošku uškodiť. Mne to dovolilo trošku viac spoznať McCalla, jeho pohnútky, jeho kríž, ktorý si nesie neustále so sebou, jeho správanie. Táto séria dostane viac uznania určite až s odstupom pár rokov. Zároveň si dovolím tvrdiť, že je natoľko zručne vyrozprávaná a pritom stále dosť tajomná, aspoň, čo sa týka McCallovej minulosti, že by som po trojke, ktorú si to pýta, aj keď asi už nebude, privítal za pár rokov, možno aj hneď, nejaké záživné prequely, ktoré by ukázali, čo k jeho súčasnému postoju k životu a správaniu McCalla viedlo. Ale asi to zostane len u môjho želania. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Samaritán Denzel je zpátky a zachraňuje všechny, kdo mu přijdou pod ruku nebo na zadní sedadlo jeho Chevrolet über taxi, a stává se z něj tak doslova černá matka Tereza se speciálním výcvikem...Linek a postav na seriál, tempo mrtvolné... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jsem už poněkud starší, tím pádem i trochu pomalejší člověk. I povahově mám všechno trochu na dýl. A oba Equalizéry mají tempo přesně pro mě. Přičemž první se mi líbil podstatně víc. Tady trvalo přece jen moc dlouho, než se konečně ukázalo, o čem to teda vlastně bude. A pak to řešení trvalo naopak moc krátce a přišlo mi příliš jednoduchý. Jednička byla v tomhle směru rafinovanější. Pořád to ale bylo výborný kino. P.S.: Koment by Verbal ode mě má ještě o tu jednu chybějící pecku víc. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Po "Temnem rytiri z OBI" pokracuje McCall jako "Mstitel z Uberu" :) I kdyz je Denzel trochu opuchlejsi nez minule, nema to jeste ten trapny nadech jako u Stevena "Mr. Sadlo" Seagala. Denzel to svym kamennym klidem uhrava opet slusne a zase svym close combat stylem kosi nejednoho padoucha. Akorat to neni tak vyrazne jako v jednicce. Holt Rusaci byli vic cool. Zaver mi prisel misty zbytecne CGI, ze si mozna mohli dat zalezet vice na praktickych efektech, ale kouka se na to i napodruhe dobre. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tak nějak asi to, co jsem čekal. Jen ten příběh bych asi bral víc přímočařejší a osobně mi ani moc nesedl ten předigitalizovaný závěr, který tu akci dost rušil. Jinak Denzel vypadá, že by podobné role mohl hrát do osmdesáti. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený dostal jsem vlastně to co jsem chtěl a to je akorát další ukázková práce Roberta McCalla (Denzel Washington). Antoine Fuqua to teď pojal trochu jinak a ze začátku jen vidíme jak McCall pomáhá tomu kdo si to zaslouží.Potom přijde na scénu ta filmová linka osobní a je hotovo. Kdo je záporná postava zjistit skoro hned a asi se okolo ani moc temna dělat nechtělo. Akce je super a souboje taky. Finále mě bavilo a i to počasí se vydařilo. Klidně bych si dal další díly protože Denzel Washington tyhle role umí a mě dost baví a to je hlavní. 70% ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Zbytočne rozťahané ako podprda Lolo Ferrari, patetické ako nemecká imigračná politika a vláčne ako ďalších 99% pokračovaní 99% úspešných (polo)originálov. Dalo sa čakať, že dejovo to bude subsaharská pustina s priezračným vývojom. Všetko mohla uhrať na rozumnú remízu aspoň vypiplaná akcia (veď práve to chlapi čakajú od každej akčnej zbíjačky), ale ostalo iba pri záchvevoch s rozpačitým, aj keď dobre natočeným, finálnym zúčtovaním. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Jedničku si už moc nepamatuji, tak jsem neměl ani žádná extra očekávání. Bohužel i tak jsem byl docela zklamán. Čekal jsem slušnou akční podívanou, ale moc akce tam není a jen něco málo je ucházející. Finále mě nijak nezaujalo. Film zbytečně dlouhý a občas nudný. 55% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Denzel je plnohodnotný šofér uberu, naložíte mu na zadné sedadlo spitú dievčinu, on ju zavezie do nemocnice, vráti sa späť s lekárskou správou, donúti vás za jazdu zaplatiť duplicitne, ohodnotiť spokojnosť piatimi hviezdičkami a ešte vám na cestu poláme prsty. Ja to ale risknem a s malou dušičkou, že sa mi do rána nezjaví pri dverách vysolím len skromné tri. Druhý diel totiž nie je o nič lepší ako ten prvý, dokonca mám pocit, že mu trvá nekonečne dlho než sa rozbehne. Lenže charizma čističovi stále nie je cudzia a keď to ten Mr. Justice for All ťukne do hodiniek, tak si divák na tie svoje ani len nespomenie. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Jít do sálu s Dolby Atmos se v posledních odhadem dvaceti minutách překvapivě ukázalo jako fakt dobrej nápad. Překvapení z jedničky se logicky konat nemůže, o něco víc se vysvětluje, záporáci jsou bohužel dost tuctový, zbraně taky a vedlejší dějový linie jsou tu moc mirkodušínovský. Ale hrátky s kamerou a skvělá Denzelova nepravděpodobnost zůstaly, takže to ty čtyři rudý furt s přehledem hodí. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Equalizer mám rád a to jak jedničku tak i toto pokračování. Je nutno přiznat, že jednička měla silnější příběh, ale dvojka mi dala přesně to co jsem očekával. Neohroženeho dědulu, který všem nakope prdel - a ještě se u toho bude šalamounsky tvářit. 80% ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, hlavně příběhem a záporákem, ale jinak stále dobrá akční podívaná. Denzel to dává s přehledem a akce slušná. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Stejná tvůrčí sestava. Lépe natočeno než minule, ale stále stejně spatlaný scénář, sestavený nesourodě z několika úspěšných filmů. PS Klišoidní dialogy jsou ukázkou scenáristické impotence. PS a to si ještě natahovaným koncem chystají půdu pro E3, i s "black Robinem".. ()

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama