Reklama

Reklama

Happy!

(seriál)
  • USA Happy!
Trailer
USA, (2017–2019), 12 h 33 min (Minutáž: 39–48 min)

Předloha:

Grant Morrison (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Christopher Meloni, Patton Oswalt, Christopher Fitzgerald, Ritchie Coster, Lili Mirojnick, Patrick Fischler, Joseph D. Reitman, Gus Halper (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Bývalý polda, alkoholik, který se živí jako nájemný vrah, se bojí, že mu přeskočilo, když ho komiksový jednorožec začne nutit, aby zachránil holčičku, kterou unesl Santa. (Netflix)

Recenze (68)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Happy! byl prostě novinka. I když s menším povědomým, i tak jsem se o něm plně dozvěděl úplně nedávno s příslibem toho, že jednoduše jde o seriál, kde "bývalý policista, který má problémy s alkoholem a drogami vraždí na objednávku a asistuje mu u toho imaginární kamarád". Tomu nešlo odolat. Věděl jsem, že půjde o lásku na první zhlédnutí. Ale nebylo to vyloženě tak. První díl nás jako obvykle spíše nastaví do děje, který začíná už lehce rozjetě a musíte vědět, o co půjde dál. Plus k tomu je zde klasické naznačení toho jaký humor zde asi přibližně bude. Hodně perverzní, bláznivý, kontroverzní a retardovaný. Přesně jak ho mám rád. Poté už to jde jednoduše spádem nahoru. Epizody nabízejí jasně danou linku příběhu, která má vždy, co říci. Plus k tomu je seriál v rukou technického štábu, který vytváří skoro až nový způsob natáčení a vyprávění příběhu, který k tomuto konceptu sedne jak umělý penis na Smoothieho. I když se v první sérii najdou jasně trochu zvrácenější a nebo jenom divnější momenty, jsem ochoten to přejít a akceptovat, protože tenhle seriál srší neuvěřitelnou nápaditostí, originalitou a humorem, který se dokázala tak dokonale využít až se z toho otevírá pusa. Ať už je to naprosto nadpozemský a geniální Meloni, autentický studiový Oswalt, nový Heisenberg Coster a nebo naprostý cvok Fischler. Ti všichni odvedli před kamerou tak neuvěřitelnou práci, že je s podivem, že seriál není dávno někde na piedestalu. A zjevně tam bohužel nikdy nebude. Je lehce únor 2020. A já už mám favorita na objev roku asi za sebou. "Hokus Pokus, motherfucker!" 2. série: Happy přišel ve velké epice a ve velkém pádu zase odešel. Je skoro až s podivem, jak se z něčeho naprosto skvělého a nového stalo něco naprosto nevtipného a nevýrazného. Jediné, co si vysvětluji je kompletní změna tvůrčího týmu. Happytotiž rozhodně není úderný jako dřív, vtipný jako dřív, novátorský jako dřív. Nic. První série hrála skoro v podstatě na určitou amatéřinu a experimentální způsob natáčení, který ale fungoval skvělým způsobem. Občas se naleznou momenty, které připomenou staré dobré časy, ale poté je tu jenom rádoby napodobení něčeho, co prostě už od prvního dílu nefunguje. Škoda. Neuvěřitelná. Z objevu roku se stal v celku silný průser. To se ani nedá mluvit o tom, že seriál nemá ani nějaké společné zakončení. Prostě nic. Neuvěřitelná škoda. Průser. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neuvěřitelná jízda. Nenechte se odradit trailerem, protože to, co se tady děje, opravdu funguje. Vtipné, svižné, originální a nakažlivé. Už se těším na další sérku, která má mít premiéru kolem Velikonoc 2019. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Po Blood Drive nám Syfy naservírovalo další ujetou šílenost a to v podobě detektivky. Nick Sax je alkoholik a bere drogy, od policie byl vyhozen a nyní po něm jdou mafiáni. Jednou se mu zjeví létající jednorožec Happy a řekne mu, že jeho dcera potřebuje zachránit. Nick se musí srovnat s tím, že vidí létajícího jednorožce, který s ním mluví, a že má dceru. Když se s tím vším Nick srovná, tak jde zachránit svoji dceru a nezastaví ho ani mafiáni nebo Santa. Seriál je krásně úchylný a drsný a těch 8 epizod je fakt jízda. Christopher Meloni je naprosto výborný a Happy je kouzelný. Krásně využitý imaginární kamarád, Imaginary Mary se tu může učit. Druhá série byla objednána a tak už nezbývá než se těšit. Podle potitulkové scéně na konci posledního dílu bude i na co. 80% ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Posledni 3 dily to uz byla nastavovana kase. Hrozne jsem se nudil, par svetlych okamziku tam bylo, ale jinak to byla vata. Modry jednorozec tam byl k nicemu, zadna zapamatovatelna scenka nebo hlaska. Kdyby to melo 4.dily, tak dobry jinak slabota. Druhou serri vynecham. ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Ou. Tohle je seriál stvořený pro mě. Akce, hodně krve. Hlavní hrdina alkoholik co zastřelí vše co se hýbe. Humor přesně sedí tam kam má. A malý bonus je animovaný poník Štístko kterej mě roseká kdykoli je na scéně. Tahle kombinace funguje. Musím říct že se mi to líbí opravdu hodně. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Že přinese jeden z nejodvážnějších a nejoriginálnějších seriálů současnosti zrovna Syfy, to by mě nikdy nenapadlo. Špičková emocionální horská dráha s přepálenými vizuály, divokou kamerou a brutální adrenalinovou akcí. A samozřejmě geniálním Christopherem Melonim. A modrým jednorožcem. Absolutní orgáč. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tohle snad musel napsat někdo jedoucí v héráku, koksu a pervitinu, majíc v hubě jointa a zapíjet to Jackem Danielsem! Ujetější a absurdnější seriál jsem zřejmě ještě neviděl. Ale co je na tom všem nejabsurdnější je to, že mě to bavilo! Dá se to "opětkovat", ale stejně legitimní by bylo to hodit do odpadu. Tak kontroverzní a bláznivé to je! Jsem zvědavý, co bude Nick Sax provádět ve druhé sérii. ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě meta a Christopher Meloni je bůh. Jedinečný seriál, který se snad ani nepodobá ničemu z toho, co jsem kdy viděl. ()

Artard 

všechny recenze uživatele

WTF :D Je to proste Geniálne šialene hh. Až sa trochu bojím pozrieť si ďalšiu sériu, aby som si to nepokazil. Christopher bol väčšinou herec v pozadí, ale tu sa predviedol a v určitých momentoch som si hovoril, že by sa neskutočne hodil ako postava Strýka Olafa v Rade nešťastných príhod. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Ohromne dobre vymyslené, ale neskutočne uletené a ešte viac brutálne. Treba to brať s ohromnou nadsázkou. Slabšie povahy (čím sa nechcem nikoho dotknúť) ruky preč. A zaklincujem tým, že poviem, že ide o rozprávku. V podstate. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Asi není nikdo, kdo by neznal Zastav a nepřežiješ. Komu se líbí přesně tato ujetá zábava a ještě víc, nechť se pustí do tohoto "to-nevymslíš" kousku :) Cynickej a nahláškovanej vrah/bezďák/feták/alkoholik/bejvalej polda se jednou probudí v nemocnici s imaginární postavičkou Štístkem, kterou vidí jen on. A spolu musí najít jeho unesenou dcerku a povraždit pár mafiánů a další gangů :) Nahláškovaný, je to až po okraj (Nick Sax-hl.postava, co slovo to perla :), jeho parťák Štístko (animovaný fialový létací jednorožec) - pecka sledovat jeho přerod ze sladkého přítelíčka na gangstera, co se nebojí si dát lajnu :D Brutální a krvavé akční scény jsou na každém kroku, drsný a zábavný, kolikrát jsem si je i pouštěl znovu. Nejoriginálnější kousek poslední doby, ujetý nápady/scénky, co by nikoho normálního nenapadli, Ch. Meloni si očividně užívá hlavní roli a naspeedovaná každá 40minutová epizoda prostě stojí za to!!! Doporučuji všem, ne jen magorům :D :D 9/10 a druhou sérii chci teď hned!! ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to jsem si užil...je to brutálně happy. Černý humor obalený gangsterkou smíchanou s rádoby veselou náladou Vánoc a nitroglycerinovou naspeedovanou postavou Nicka (famózní Meloni). Tohle je pro tvrdý hochy, psychopaty, milovníky imaginárních zvířátek či ponožek a dětí (hi,hi). Hlášky se trefují do černého jako kulky z pistole Nicka a na to nabalující se odkazy na různá témata dávají bránici slušně zabrat. Palec nahoru. ()

Neuge 

všechny recenze uživatele

Nejlepší úchylárna od dob Misfits, s nimiž Happy! kromě míry vulgárnosti, násilí, naprosto absurdních wtf nápadů a především hromady srandy sdílí i jednoho z režisérů. Hlavní slovo tu však měl frajer Taylor, spoluautor dnes už legendárního Cranku. A právě Taylor se tu - navzdory vyčpělosti jeho v zásadě už odepsané spolupráce s Neveldinem - ukázal v neskutečné formě. Strašně moc tomu fandím, těším se na již potvrzenou druhou řadu a doufám, že se Happy! časem dostane odpovídající pozornosti. ()

Pilsen_Kafka 

všechny recenze uživatele

Skvěle našlapaný seroš, který neomrzí ale spíš naopak vás nadchne. Nick Sax a Happy jsou důkazem, že se dá vše přežít. Všechny dějové linky jsou napsané fabulozně, až se třesu a chci se víc nabažit. Tak by to mělo být, ale ne všechny filmy a seriály na tom nepracují tak dobře.. Což mě mrzí, ale tady je toho vidět až moc. Líbí se mi, jak jsou ty postavy propracovaný do detailu a hlavně ty jejich charaktery, ty příběhy a plus ty imaginární přátelé to dodává prostě třešničku na špičku dortu, který si chcete dát. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Jen pro otrlé diváky, jenž jsou naladěni a nevadí jim Taylorův (Crank, Gamer) režijní styl. Z technického hlediska sice bravurní, všechny kamerový hrátky a střihy chytlavý na oko, ani s krví se nešetří a Meloni si asi našel životní roli, avšak já i přestože se nebráním ujetým věcem, jenž jsou někdy na hromadě všech těch rádoby vážných a důležitých kriminálek potřeba, tak tahle zajížděla v určitých chvílích až moc daleko. Styl vyprávění je fajn, kupodivu to i rychle odsýpá, ale háže to sem tam a struktura scénáře působí kostrbatě, jak kdyby mi přišlo, že i scénáristé občas nevěděli, jak správně navázat na předešlou scénu. Sám nedokážu ani zařadit správně do žánru. Byla to komediální drama thrillerová akční fantasy? Nejspíš jo, ale co převažovalo nevím... Hodnoceno: 1 série. ()

Reklama

Reklama