Reklama

Reklama

Poslední království - Série 2

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zatímco země se utápí v lítých bojích mezi Sasy a Vikingy, Uhtred se vydává pomstít své mrtvé a dobýt zpět domov po předcích. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

tahit 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně tu stojí statečný bojovník Uhtred, jehož denním chlebem je boj. A mnoho krve musí protéct, než dosáhne svého. Na druhé straně příběh Alfréda, anglosaského krále Východní Anglie, který se uměl postavit Vikingům. Tak trochu historie, trochu pohádka, ale také svým způsobem užasnou exkurzí do středověké Anglie. To je prostě fakt. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nepozbyla atraktivnosti oproti té první, přibylo více bitev, více intrik a celkově celý příběh vygradoval do přijatelného konce. Dobří zůstali dobrými, hajzlové hajzly, některé dobří se proměnili v hajzly a pár vybraných hajzlů se obrátilo na dobrou cestu. Výpravou hodně zdařilé obě série a opravdu si v mnohém nezadá a nezaostává oproti Hrám o trůny, takže u mě palec nahoru....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je stejně skvělá jako ta první, naroubovaná fikce na historii Anglie (resp. Wessexu), kde král Alfred houževnatě brání svou zem i svůj lid před nájezdníky z Dánska, na mě to funguje parádně.. Vývoj postav je pozoruhodný, zejména linka vztahu impulsivní Uhtred vs. zbožný Alfred, jejich výměny mě vyloženě baví... Bezvadný je otec Beocca, který mi málem přivodil zástavu, když z plna hrdla křičel jméno své milované ženy v naprostém zoufalství pocitů, že ji Dánové zabili... Zápletka s Erikem a jeho bratrem Sigefridem ve finále strhující, no a pochopitelně mě potěšilo i zúčtování s Kjartanem.. Těším se, co bude dál.. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8,5/10 – Po druhé řadě můžu s klidným srdcem konstatovat, že si mě tenhle seriál naplno získal. Budget je sice pořád malinký a negativně se to odráží na tricích, ale je z toho zato cítit nakažlivá radost z filmařiny. Hlavním gró zůstávají charismatické postavy a bezpáteřní lasičky, což je sice poměrně laciné, leč emoce to budí velmi efektivně. Alexander Dreymon dostal svoji osudovou roli – jak sám mantristicky proklamuje: „Destiny is all.“ A jeho drobná herecká škobrtnutí hravě zahladí jeho vikingský vzhled a podobnost s Bradem Pittem. Výprava je opravdu mocná, a přestože je 2. série rozdělená na 2 zápletkové celky, příliš nekolísá a udržuje diváka v očekávání něčeho velkého. Akce se rovněž velmi vydařila, nízký rozpočet se všem 4 režisérům podařilo výborně zakrýt. Hudba (vikingský chorál) patří k hlavním lákadlům Posledního království a funguje bez chybičky. Užil jsem si záběry kamery z výšky do otevřené krajiny s jezdcem / jezdci v centru. Moc to nestojí a efektně to vyvolává dojem epičnosti. Kromě trošku zmatečné 1. epizody si seriál udržuje konstantní napětí a i scénář mi přišel napsaný chytře – ale samozřejmě, žádná Hra o Trůny to není. Respekt za to, že se tvůrci nebáli nechat sem tam někoho i umřít. Verdikt: „Řemeslně dobře a hlavně s citem připravená série. Mám z toho velmi dobrý dojem.“ ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Last Kingdom patří mezi kvalitní historické počiny, které si zachovávají realističnost, zajímavou dobovou atmosféru a středobodem je jeden konkrétní hrdina. Ano, není to tak drahý projekt jako Game of Thrones, což je na něm znát. Ovšem čím nižší má rozpočet, tím větší má srdce. A věřte mi, s Uthredem budete chtít cestovat. A budete mu přát úspěch. A ač je většina postav vykreslena černobíle, vadit vám to nebude. Protože v příběhu se stále něco děje, nikde na dlouho nezapadnete a dojde i na krásné bitvy efektivně kamerově nasnímané. Prostě velký palec nahoru. 86% ()

Galerie (300)

Reklama

Reklama