Reklama

Reklama

Kondor

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2020), 15 h 45 min (Minutáž: 44–52 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Max Irons, William Hurt, Brendan Fraser, Ellen Wong, Bob Balaban, Mira Sorvino, Leem Lubany, Christina Moses, Mouna Traoré, Steve Belford, Kate Vernon (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Špionážní seriál, inspirovaný světoznámým románem Jamese Gradyho "Šest dnů Kondora" a jeho klasickou filmovou adaptací Tři dny Kondora z roku 1975, sleduje analytika CIA Joeho Turnera (Max Irons), který jednoho dne narazí na geniální, ale smrtící plán. Joe měl o své práci v CIA vždy velké pochybnosti. Ale když je následkem toho, co objeví, vyvražděna celá jeho kancelář, musí se jakožto jediný přeživší vydat na útěk. Z jeho teoretických výhrad, které po celou dobu skrýval, se rázem stanou skutečná morální dilemata. Pod tíhou boje na život a na smrt bude Joe nucen přehodnotit, kým vlastně je a čeho je schopen, aby zjistil, kdo stojí za tímhle rozsáhlým spiknutím a zabránil jim v dosažení jejich vražedného cíle, který ohrožuje životy milionů lidí. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Tempest k tomuto seriálu (3)

Kondor (2018) 

Mohu hodnotit první série. První - akčně špionážní, druhá "jen" špionážní. První série jela jak vlak z kopce, druhá z počátku až moc poklidná, ke konci přešla až dost brutální akce. Velmi dobré herecké výkony, nikomu ze zúčastněných nemohu nic vytknout. Skvělý špionážní seriál, který se nebojí likvidovat svoje postavy skutečně ve velké míře, moc postav nepřežilo první sérii, druhou snad ještě méně. Děj je docela uvěřitelný, za mě spokojenost. Moje celkové hodnocení prvních dvou sérií - 90%. ()

Série 1 (2018) (S01) 

Docela překvapivý seriál. S původním filmem má sice společnou zápletku, ale jinak se pohybuje dost odlišným směrem. Se svými hrdiny se tedy vůbec nemazlí, na prstech jedné ruky se dají spočítat přeživší postavy, nikoho si radši moc neoblibte, smrt má tady skutečně široký záběr. Musím pochvalně zmínit hlavní postavu, je hodně uvěřitelná, žádný superman, ale kluk, který se náhodou přimotal k něčemu velkému a snaží se jen přežít. Smrt se kolem něj činí a jemu jde jen o to, přežít další den. A lepší je nikomu nevěřit, všichni mají svoje temné tajemství. Akční scény jsou skvělé, jdou tvrdě na věc. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Oproti první sérii se dost výrazně změnilo pojetí seriálu. Z akčního špionážního díla přešlo do vlastně jen "špionážního" pojetí. Co se nezměnilo, byla likvidace hlavních postav, bylo jich skutečně požehnaně. Děj nemá tak prudký spád jako první série, rozjíždí se pozvolně, ale v posledních dílech nabírá neskutečné obrátky. Děj se soustřeďuje na hledání "krtka" uvnitř CIA, který pracuje pro ruskou tajnou službu a na svědomí má celou řadu agentů. Hlavní hrdina již nechce mít nic společného s tajnými službami, ale v Budapešti se připlete k záchraně ruského dvojitého agenta, který by měl znát totožnost krtka a pak už nemá šanci uniknout. Koho mě bylo líto, tak to Mai, má skutečně smůlu na chlapy. Možná o něco slabší než první série, ale i tak velmi povedené. Spokojenost. ()

Reklama

Reklama