Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 5
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (337)

Slasher 

všechny recenze uživatele

S01: Jasně, komu hrozně záleží jakou barvu kůže má která fantasy postavička (...), že to tu je samá ženská hrdinka (...), a nebo jak přesně co Tolkien zamýšlel a popisoval/ popřípadě fixuje se na Jacksona, bude zdá se nespokojen. Moje očekávání byla fajn pohádka + nějaký ten přesah, což jsem dostal. Řada impozantních krajin a měst Středozemě, poctivý skřetí masky, s výjimkou E07 svižný tempo a dostatečně poutavý děj, bavilo mě i po stránce hlubších témat; síla zášti davu lůzy a kmenová my vs. ostatní mentalita, pomíjivost velkých civilizací a motiv s ničivou potopou, nebo myšlenka poznej temnotu a zlo než začneš sám konat dobro... Co mi tu chybí nejvíc, je hvězdnější obsazení a alespoň fakt sympatická jedna postava. 75% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 % Nejsem čistokrevný fanda LOTRa, ale filmy mám samozřejmě rád. Možná i proto neřeším, kdo má jakou barvu kůže, jelikož to je vše fiktivní, a prostě jsem si jednoduše užil skvělý seriál, který na to, že to je seriál, má fakt skvělý vizuál, podmanivé lokace, výtečný soundtrack a zajímavý příběh. Pomalé tempo mi nevadí. Nepotřebuju ke skvělému zážitku velkolepé bitvy a akci od začátku do konce. Stačí mi dobrý příběh, skvělá chemie mezi postavami (zde hlavně mě bavil vztah mezi Durinem a Elrondem), a dobrý vizuál, což se zde splnilo. Možná bych jen vyměnil herečku, která hraje Galadriel, která mi moc nevyhovuje. ()

Reklama

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je až nepřirozené, když pozorujete tento seriál a necháváte se unášet nesmírně propracovanou řemeslnou prací tvůrců, kteří stvořili nejdražší a jeden z nejambicióznějších seriálů všech dob. Vyjmenovávat, co všechno je na seriálu povedené by zabralo měsíce. Ne u každého projektu můžete vidět tak nepředstavitelnou vášeň tvůrců. Jako by vůdčí tým Prstenů moci tak moc dobře věděl, co dělá, že sílu příběhu dokázal sdělit svým kostymérkám, make-up artistům, DOP, hercům, návrhářům, zkrátka všem profesím... Takový jednotný tým je hotový zázrak, že se dokázal poskládat a stvořit takový příběh. Je neuvěřitelné vidět tu snahu o vytvoření perfektního a emotivního fantasy z Tolkienova světa a já jsem tomu v průběhu první sérii zkrátka propadl. Neexistuje podle mě jediný důvod, jediný podmět, jediná motivace k tomu sebrat odvahu byť jen trochu odvahy a kritizovat něco tak velkolepě natočeného. Úchvatné postavy, dějové linky, prostředí, hudba umocňující zážitek z dění v jednotlivých scénách... Nemám slov. Není dost slov na vyjádření mé radosti, nadšení i obdivu, který vzdává tvůrcům. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

S trochou toho obrácení očí v sloup (do)koukatelné. Ovšem i v nejzdařilejších momentech přinejlepším průměrné (no dobře, v závěrečných třech epizodách je pár výtečných scén). Největší problémy jsou v konceptu, charakterizaci, dialozích, neprotínajících se liniích (že dvě nejsou ani do počtu, je téma samo pro sebe, nemluvě že nejlepší linie je zhola zbytečná). Tedy aspektech, které i když se nakrásně podstatně pro další série zlepší, tak na pozdvihnutí z béčkových vod to stačit nebude. Je smutné, že McCreary pro to dělá více než kdo jiný. Pokud (a je to velké pokud) se dokážete přenést přes degradaci "LOTRa" (jedno zda literárního či filmového), tak jako tuctové špatně napsané fantasy je to obstojné. Což je trestuhodně málo. | S1: 3/5 | ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„K ČEMU JE DOBRÉ BÝT NAŽIVU, KDYŽ NEŽIJEME DOBŘE…“   Pohádka ze světa LOTRa. Ano, sere mě, že je elf nebo trpaslík černej (a že nemá vousy). A že… ale už jsem velkej kluk, kterej chápe, že svět není v pořádku, takže to vytěsňuju…(Navíc jsem na to kurva byl vod vás připravenej!) Naštěstí se mi nesnažej namlouvat, že trpaslík je bukvice, takže furt ještě může bejt hůř…  Zdá se mi, že na tom ty prachy nejsou znát. Naštěstí se to pak lepší (a lepší!). Pohádka. A tak to beru. (Navíc tipuju, kdo je kdo?) Celkem mě to bavilo. Chybělo mi víc emocí, chyběla magie vyprávění. Ale třeba Sauron i Gandalf mají zajímavej příběh. Jinak je to samozřejmě zklamání, který dává vyniknout genialitě vyprávění Petera Jacksona.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) J. R. R. Tolkien a jeho dodatky k „Druhýmu věku Středozemě“, neznám. 2.) Mám srdce větší než nohy (a nebo obráceně).  /// Thx za titule „Ludmila Vodičková a Kateřina Hámová“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (810)

Zajímavosti (43)

  • Will Poulter původně přijal nabídku hrát v seriálu. Nakonec ze seriálu odstoupil pro přeplněný program. [Zdroj: Refresher.cz] (Geralt z Rivie)
  • Během rozhovoru Saurona (Charlie Vickers) a Galadriel (Morfydd Clark) na raftu Sauron říká, že on jediný vidí světlo, které je Galadriel. Její oči v tom okamžiku svítí světlem Valinoru, stejně jako oči Cate Blanchett ve filmech Petera Jacksona, během nichž byly použity speciální světla pro dosažení žádaného efektu. (spacemaster)
  • Halbrand (Charlie Vickers) ve vězení říká Galadriel (Morfydd Clark), aby zjistila, čeho se její protivník nejvíce obává, aby to mohla použít proti němu. To je přesně taktika, kterou Sauron použil proti Númenorcům, aby je zničil, a také taktika, kterou se řídil, když vykoval Prsteny moci a rozdělil je mezi lidi, trpaslíky a elfy, jen aby posléze vykoval Jeden prsten, který jim vládne. (spacemaster)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama