Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 5
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (341)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

║Rozpočet $465miliónov (715miliónov to je vrátane práv)║ __1.séria__ No, zhrnuté, podčiarknuté ide jednoznačne o najväčší možný prúser. Dobojoval som to poctivo po posledný diel prvej série.... á ach jaj, tak nesympatické zlé obsadenie, kde si nedokážete obľúbiť ani len náznakom nejakú postavu, ktorá by aspoň trochu prirástla k srdcu a k tomu ohromne povrchné, nudné dialógy až hrôza. Nuž nemôžem ani kvitovať technickú stránku a vizuál, ktorá za ten rozpočet mala byť ohromujúca, málo záberov zaujme, či troška ako že strhne, neponúknu nám nič dechberúce, kopírovanie hudby Howarda Shore to fakt nezachráni, keď produkcia pôsobí vo všetkých smeroch zmatočne, nezaujato. Nesrší z toho žiadna sila, iskra, o atmosféru to neškrkne, skôr to poväčšinou pôsobí nechcene úsmevné. K tomu masky (okrem škretov) a vlasové dekorácie sú na facku ale že moc. Rytierska zbroj, brnenie príde strašne umelá akoby vojaci - komparz vybehli rovno z výpredaju od hračkárstva Dráčik. Nie som zrovna veľký fanúšik LOTRa ale rád si s chuťou pozriem vždy Spoločenstva prsteňa ale toto čo ponúkol Amazon je veľký zlý nepodarený vtip, ktorý radšej nemal uzrieť svetlo sveta. /20%/ ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál. Tak přesně tato slova velmi přesně popisují mé dojmy z tohoto seriálu, od něhož téměř každý fanoušek knih a filmů očekával skoro nemožné. The Lord of the Rings: The Rings of Power Vás zaujme na první pohled svou precizní audiovizuální stránkou, na níž jde vidět, že minimálně na tomto aspektu se opravdu nešetřilo. Je mi tedy vážně velkou záhadou, proč lidem pracujícím na projektu nepřišlo tak důležité rovněž podobně zapracovat i na příběhu, scénáři a zejména i výběru herců. Nic z výše uvedených totiž nefunguje moc valně. Příběh, byť s několika atraktivními konturami, je zoufale nezajímavý a neosobní, scénář je děravý a zcela postrádá nějaké stěžejní “wow” momenty, přičemž i samotné dialogy mezi postavami jsou šroubované až hrůza. V kombinaci s tristními hereckými výkony tedy bohužel dostaneme velmi průměrnou fantasy, která dokonale vymyšlenému světu Johna Ronalda Reuela Tolkiena dělá spíše ostudu. Jistě, je zde sice nepatrná možnost, že se toto všechno s příchodem druhé řady změní, nicméně já osobně se budu vážně dlouho přemlouvat, abych tomu dal ještě jednu šanci. (Prime Video) „Evil does not sleep, Elrond. It waits. Until the moment of our complacency, it blinds us.” ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Zlo nemůže vytvořit nic nového, může pouze zkazit a zničit to, co dobré síly vymyslely nebo vytvořily.“  Jacksonova filmová trilogie si okamžitě získala srdce všech fanoušků fantasy, jelikož se jedná o velice zdařilou a nebývale věrnou adaptaci Tolkienova díla. A není se čemu divit. Tvůrci do snímků totiž nevkládali žádné politické názory, vlastní zprávy či témata. Místo toho se snažili analyzovat, co bylo důležité pro Tolkiena a tomu následně vzdávají hold. Podle sociálních inženýrů z Amazonu však nejslavnější fantasy všech dob potřebovala opravit, a tak Tolkienův unikátní fikční svět znetvořili do podoby, která je genderově dostatečně reprezentativní a reflektuje rasovou diverzitu dnešní doby. Drobné odchylky od zdrojového materiálu jsou pochopitelné, a mnohdy i žádoucí, leč v případě The Rings of Power se proces adaptace nejspíše omezil jen na jména postav. Pochybuji, že drsná válečnice ve zbroji někomu asociuje pravou Galadriel, tedy čarokrásnou éterickou bytost, jež vládne nepoznanou a mocnou magií. Při pohledu na nově vytvořené postavy typu krátkovlasého afroelfa Arondira či bezvousé trpaslice Disy z čeledi Dlouhovousáčů už jsem dokonce zvažoval ukončení projekce. Pigment melanin, který zabarvuje kůži, se evolučně vyvinul jako obrana proti ultrafialové složce slunečního záření. Je mi záhadou, kde k němu přišla trpaslice žijící v podzemí... Tolkien se musí obracet v hrobě. Odpad! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to neuveriteľné - seriál je prevažne o mojej najobľúbenejšej postave z Pána Prsteňov - Galadriel a mne z toho po prvej sérií vychádzajú 2 hviezdy. Strašne z toho cítiť Bčko a malý rozpočet. Áno, pre mňa je veľká škoda že Galadriel už nehrá sexi kosť Cate Blanchett, ale Morfydd Clark celkom ujde a obľúbil som si ju v tomto seriáli. Príbehy o ostatných veciach ale nudia. Nebavia ma elfovia, nebavia ma škriatkovia a už tobôž ma nebavia nesympatickí hobiti. Tí "chluponozi" ako to zase komicky pomenovali češi mi skôr pripomínajú nejakú cigánsku kočovnú famíliu čo cestuje z Indie za lepším životom. Sklamanie a neočakávam že sa to druhou sériou zlepší. Hodnotenie: Epizódy: 1* / 2,5,6,7 ** / 3,8 *** / 4 **** ()

Aiax odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně dal hvězdu nebo dvě za výpravu a hudbu, ale tady nemám slitování. Kombinace hollywoodské arogance, samozřejmé necitlivosti k předloze, šokující scénáristické nekompetence, skrz naskrz nemastného obsazení a navrch dětinské reakce tvůrců, kteří na širokou kritiku svého výtvoru na úrovni fanfiction odpovídají, že jde jen o rasisty a troly, mi brání v jakémkoli mhouření očí. Připojuju se k zástupu fandů Tolkiena i "nezúčastněných" pozorovatelů v hodnocení, že tohle je naprostá katastrofa a bezohledná vandalizace Tolkienova odkazu partou škrabalů a diletantů, kteří se navzájem přesvědčili, že dobrou práci odvedli už tím, když dali do scénáře "silné ženy" a obsadili herce a herečky tmavé pleti. Zřejmě dnes v Hollywoodu panuje názor, že nic víc už není potřeba. Talent? Kompetence? Kvalifikace? Přiměřená úcta k předloze? Ok boomer, běž se zahrabat, tohle dnes už neletí. Inu, gratuluji tedy lidem od Amazonu alespoň k přízni hrstky mainstreamových kritiků (jakož i těch místních "čtyřhvězdičkových-a-více" hodnotitelů, obdoby restauračních kritiků, kteří na talíři nepoznají lejno od čevapčiči), protože nadšení veřejnosti, respekt fanoušků ani komerční úspěch si za svou utracenou miliardu nekoupili. ()

Galerie (814)

Zajímavosti (43)

  • Miriel (Cynthia Addai-Robinson) přísáhá Galadriel (Morfydd Clark) na jméno svého otce, že se vrátí do Středozemě, přičemž ale nepoužije jeho jméno v jazyce elfů Quenya, ale jméno v původní řeči Númenoru, Adunaic. V této řeči se Tar-Palantir jmenuje Inziladun. Jde o zvláštní volbu, protože Adunaic začali používat lidé, kteří zavrhli elfy a přerušili s nimi veškerý kontakt. (spacemaster)
  • Nabídka Amazonu na práva natočit seriál nebyla nejvyšší nabídkou, kterou Tolkien Estate přijala. Tuto čest má Netflix, který nabídl 250 milionů amerických dolarů za práva natočit několik seriálů o různých postavách z Třetího věku ve stylu MCU. Tato představa Tolkien Estate vyděsila a zvolili raději nabídku 200 milionů dolarů od Amazonu s příslibem originálního příběhu a možnosti tvůrčí kontroly nad seriálem. (spacemaster)
  • Během rozhovoru Saurona (Charlie Vickers) a Galadriel (Morfydd Clark) na raftu Sauron říká, že on jediný vidí světlo, které je Galadriel. Její oči v tom okamžiku svítí světlem Valinoru, stejně jako oči Cate Blanchett ve filmech Petera Jacksona, během nichž byly použity speciální světla pro dosažení žádaného efektu. (spacemaster)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama