Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 1900. Básník Christian (Ewan McGregor) vzpomíná, jak se stal členem divadelní společnosti, která právě zkouší novou hru. Jenže aby ji mohli v Moulin Rouge uvádět, potřebují přesvědčit majitele podniku (Jim Broadbent), na kterého platí jediná věc – krásná kurtizána Satine (Nicole Kidmanová). Rozhodnou se proto, že Christiana představí Satine. Ten večer se má ale Satine sejít s bohatým vévodou (Richard Roxburgh). Dojde k záměně a Satine vyzná lásku Christianovi v domnění, že je vévoda. Christian jí poví pravdu a vzápětí se objeví pravý vévoda. Satine situaci vyřeší po svém. Nabídne vévodovi samu sebe výměnou za to, že bude investorem nově vznikající hry. Vévoda souhlasí. Dojde láska Satine a Christiana naplnění? A co žárlivý vévoda? (AČFK)

(více)

Recenze (1 141)

Frix 

všechny recenze uživatele

Nejlepší doklad, že předsudky by člověk měl zasunout hluboko pod koberec, než začně dělat ukvapené soudy. Upřímně, nenávidím muzikály a při pohledu na většinu z nich se mi dělá blivno. Když jsem slyšel chválu na tento opus Baze Luhrmanna, dělalo se mi blivno právě tak a trvalo dva roky, než mě v nestřežený okamžik kdosi přinutil se na Moulin Rouge skutečně podívat. Zpětně - díky! Nechápu jak je to možné, ale skvěle jsem se bavil a dát si Moulin Rouge jednou do půl roku je nejlepší lék na splín. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem kýč. Nebo spíš těsně před hranicí kýče... Výborný muzikál. Nechybí karneval a nadupaný začátek s použitými útržky Nirvany a remixovanou titulní písní k celému filmu. Nechybí ani vážná pasáž za zvuku „Show must go on“ od Queen, která do příběhu textově i hudebně ohromně pasuje. Nicole Kidman umí. Nedělá jí problém ani zpěv. Stejně jako jejímu partnerovi E. McGregorovi. ()

Rednikolas 

všechny recenze uživatele

,,All you need is love" tento film naprosto vystihuje můj pohled na život. Skvěle jsou do filmu zasazeny historické osobnosti jako Henri-Marie-Raymond de Toulouse-Lautrec Monfa. Brilantně vybraná hudba, herecké obsazení a zachycení atmosféry dětí revoluce. Musím vyzvednout herecký výkon, Ewana McGregora a Jima Broadbenta. Bohužel se mi nelíbila Nicole Kidman v roli Satin, jaksi nepronikla do své role a nedokážu uvěřit tomu, že může někdy hrát osobu, která takhle prožívá opravdovou lásku. Jako jednu z vrcholných pasáží filmu považuji žárlivou scénu kde narkoleptický argentinec tancuje tango s prostitutkou Mimi a do toho hraje píseň Roxenne od Police, naprostá bomba. Jako perličku na dortu doporučuji soundtrack k filmu. Zpívající herci zde vůbec nepůsobí trapně, jak tomu je například u filmu Mamma Mia! Jsem rád, že film oživil legendu o nejslavnějším kabaretu. Livin La Vida Loca-The Green Fairy ()

Athlona 

všechny recenze uživatele

Ne kazdy je milovnik muzikalu a to, take akcepuji,sve nazory nikomu nenutim. Ale i tem kteri tento zanr moc nerika budou timto filmem mozna nadseni.A proc? Protoze si muzou vybrat bud hudbu nebo dej nebo obraz a v neposledni rade i vykonem hercu.Muzikal byl podle me vzdy pro zabavu ne pro velike premysleni a co udelal reziser Baz Luhrmann je nejen pastva pro oci, ale i pro usi a v neposledni rade i v hereckem obsazeni. Luhramannovi se totiz podarilo neco co se hned, tak nekomu nepodari.Ve velkem hrnci smichal hudbu s tancem ,barvou a energii,okorenil vitalitou, prekvapujicim zpevem N.Kidman/kdo by to do ni rekl?/ s Ewan McGregor / o nem , take :-)))/, poradne vse velikou vareckou zamichal a se vsi silou to vrhnul na filmove platno.Co se z toho stalo, je to co se urcite blizi k atmosfere parizske ctvrti Montmartre roku 1899, ktera je mimochodem i dnes velice puvabna a krasna a kdyz se prochazite i s nekym koho milujete urcite si na tento film vzpomenete:-)). Hudba filmu je smes jakoby dnesnich pisni zabudovana do Parize 19 stoleti obraz je perfektni a pohled na scenu a kostymi taktez. Vykon hercu je prekvapujici uz s ohledem, ze ukazuji jak dovedou zpivat.A zaver? Ne kazdy tomu prijde na chut to je logicke ale ta sance, aby tomu na chut prisly je zde ohromna, takze se snaz mozna i tobe se to bude libit, tak jako me a proto 5 hvezdicek,muzikal je na uvoleni duse a ne na zatezovani mozku :-))a v dnesni dobe shonu stressu a problemu to ma,kazdy urcite zapotrebi vypnout a jen poslouchat a koukat. ()

axik 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný film. Emoce, dojetí, dobro, zlo. Skvělé herecké výkony, úžasný Kidman i McGregor. O lásce, která bude žít navěky... ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

9/10... Božsky rytmická záležitosť, ktorá oslní, očarí dojme, rozosmeje a s ľahkosťou a ladnosťou sa hrnie vpred... ()

pasqviL 

všechny recenze uživatele

Moje první hodnocení bylo jen ***, ale nedalo mi to a po půl roce jsem si film pustil znovu. Na podruhé jsem si film rozhodně víc užil. McGregor i Kidman mají pěkný hlas, který využívají v rozhodně zajímavě podaných písních. Prostě a jasně ***** si film zaslouží za to že ukazuje jak má vypadat dobrý muzikál. ()

Nefaria 

všechny recenze uživatele

Romantiku veľmi nemusím, ale toto ma dostalo. Šarmantná Nicole v úlohe kurtizány, Ewan Mcgregor, ktorému to ešte asi nikdy tak nespievalo a samozrejme skvelý soundtrack - nezabudnuteľná love story je na svete. K tomu troška gýču, tanca a samozrejme tanga na Roxanne. A na svete je aj päť hviezdičiek. :) ()

jamoje 

všechny recenze uživatele

dlho som tomuto filmu odolaval najma kvoli popovemu hitiku Christiny Aguilery a Lil'Kim a Mie a Pink.... Lady Marmalade je jedna z najnevydarenejsich pesniciek tohto muzikalu a preto je velka skoda ze radia hravali prave tento des.... konecne som sa prekonal a pozrel si cely tento skvost. mnohi tu pisu o dokonalom balansovani medzi gycom a lovestory... neviem co na tom bolo gycove okrem par popovych prerabok... no v kazdom pripade je to film ktory je hodny pozretia si. Najlepsie skladby filmu: Elephant Love Medley (krasna Nicole a uzasne spievajuci Ewan), Like A Virgin (prerabka od Madonny v podani chlapa... uzas) a Roxanne(Stingova pesnicka ako tango? uff uzasne aranzma). som velmi rad ze som neostal zaujaty a hned idem niekde zohnat soundtrack :)))) 95% ()

SB 

všechny recenze uživatele

Nudný, předvídatelný, sladký (až ulepený) příběh plný průměrných (McGregor) a podprůměrných (Kidman) hereckých výkonů, předělávek a kýče nasypaných na jednu hromadu. Musel sem to v polovině vypnout, abych se neužral nudou. Jak už to tak bývá, opravdové hvězdy nebývají ty deklarované, tentokrát jí byl Jim Broadbent - hvězda za něj. ()

Mr.Shock 

všechny recenze uživatele

První z muzikálů, které jsem měl tu čest shlédnout... Vážně ostrý snímek... Tady jsem si zamiloval jak Nicole Kidman, tak Ewana McGregora (toho jsem znal už z Trainspottingu, nicméně tady mě utvrdil, že umí i jinak, než vyfetovaného anarchistu) ()

Weissik 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju film pro všechny. Pro dámy romantika, hlavní hrdina fešnej Ewan McGregor a pěkné písně, pro pány humor a romatika, kterou lze přežít :D Já tenhle film můžu vidět každý měsíc znovu a neokouká se mi. A soundtrack mi hraje v autě. ()

Filipes 

všechny recenze uživatele

Nelze odolat. Tak dlouho jsem se odhodlával a výsledek stál za to. Doufám, že herci by to dokázali zazpívat naživo byť alespoň přibližně stejně dobře. Hlavně Ewan McGregor (Sorry Eltone, tahle verze je prostě lepší). Láskyplný příběh plný přebarvených interiérů podniku, potemnělých exteriérů všedního života, chladných romantických i deštivých beznadějných nocí, s vynikající hudbou. My gift is my comment, and this one's for this movie. TOP!! ()

akcul 

všechny recenze uživatele

Truth! Freedom! Beauty! Love! Kýčovité! Trhlé! Smutné! Tango! Barevné! Hudební! Absint! Zábavné! Neodolatelné! Roxane! Nicole! Ewan! Best! ()

E-Fox 

všechny recenze uživatele

Kýč nebo skvost? The thin line... Kýč nebo skvost? Kýč? Skvost? Kýč? Všechny neskutečně drzé úpravy písní a nevkusný lesk, třpyt a světla, všechno to drama a sentiment prýštící ze scén... SKVOST! Ať si kdo chce říká co chce a Cobain se obrací v hrobě! Se všemi předpoklady, které měl tenhle počin k tomu, aby z něj byl nejhorší film na světě, se stal nějaký zázrak a vytvořila se velkolepá, opravdu velkolepá filmová atmosféra (i samotný El Tango de Roxanne by stačilo na pět hvězd), kterou Kidman a McGregor pozvedli ještě výš a vznikla pestrá, výborně natočená podívaná, kterou jsem se tak ráda nechala vtáhnout, strhnout, prožívala jí jako málokterý jiný film a určitě ne naposledy. Já i kapesník jsme dostali zabrat a zbyla mi otázka - sakra, není to ta největší láska na stříbrném plátně? ()

diwoshka 

všechny recenze uživatele

V Moulin Rouge je naprosto super hudba, má to celkem dobrý příběh. Nicol Kidman i Ewan McGregor jsou dobří zpěváci. Vizuálně je celý film tak kýčovitý, až je to krásné... ()

Související novinky

Další muzikál pro Nicole

Další muzikál pro Nicole

09.04.2008

V Moulin Rouge byla neodolatelná a ukázala kromě podvazků a hereckého talentu i to, že je docela nadanou zpěvačkou, takže režisér Rob Marshall neváhal ani chvilku a obsadil Nicole Kidman do jedné z… (více)

Scarlett krade nejen srdce

Scarlett krade nejen srdce

07.09.2007

Každý ví, že nejlepšími přáteli krásných blondýnek jsou diamanty. Zpívala o tom kdysi Marylin Monroe a nedávno na houpačce vysoko nad parketem Moulin Rouge i Nicole Kidman. Teď si něco podobného bude… (více)

Na návštěvě u protinožců

Na návštěvě u protinožců

14.12.2006

Baz Luhrmann, režisér rozpačitě přijaté adaptace světoznámé Shakesperovy hry Moulin Rouge, se připravuje na svůj další projekt, ve kterém se nezahraje nikdo jiný, než dvě herecká esa největší… (více)

Reklama

Reklama