Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálů je stále více a více, ale je jen málo těch, u kterých se každý týden těším na nový díl. Mando v druhé řadě pořádně přidává pod kotlem s fan-servisem, který nemohl být lahodnější a opět spojuje (jak to tak bývá, tak pouze téměř) všechny fanoušky Star Wars a dává Novou naději pro věci nadcházející. Neříkám, že není co kritizovat, pořád je to pohádka s jasně danou šablonou, ale v rámci možností rozpočtu a schopností tvůrců se jedná o absolutní špičku, u níž fanoušci loru mohou vyzobávat twisty ještě hezkých pár hodin po zhlédnutí. Jen jsem doufal, že touto dobou již budu moci legálně sledovat seriál s recapem první řady na Disney+ i u nás a místo toho jsem se musel opět na dva měsíce odstěhovat do Holandska. Snad příští rok...95%! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu lhát, upgrade seriálu po 1.sérii jsem úplně nečekal, ale musím uznat, že 2.série se opravdu povedla. A to nejen poslední kapitola, která je sama o sobě na čistých 5 hvězd. Děj je tentokrát konzistentnější a neuhýbá neustále z hlavní linky do různých drobných epizod. Na plný počet celá série není, ale na hodně pěkné 4 hvězdičky určitě, fakt spokojenost! (Disney+ 4k, orig.) ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně jiné než první sezóna, ale nedokážu říct, jestli lepší nebo horší... Hlavní změna je v masivním napojení na Star Wars Disney canon. Zatímco první sezóna byla stand-alone, a nebylo třeba znát ze Star Wars prakticky nic abyste si ji užili, v sezóně druhé je to přesně naopak. Bez znalosti Clone Wars, Rebels a v neposlední řadě i původní a sequelové trilogie si nevychutnáte nejen sem tam nějaký ten detail, ale nakonec ani hlavní zápletku. Což je na jednu stranu pochopitelné, budování Univerza je teď hnacím motorem číslo jedna v nejednom studiu, ale na druhou stranu si nedovedu představit, že by někdo viděl Bo Katan v temném Mandalorianovi, a rozhodl se proto dokoukat zpětně animáky. A napojení na sequelovou trilogii naznačuje, že pověsti o jejím vyškrtnutí z canonu byly přinejmenším nadsazené. I když... Zrovna po téhle stránce se jedná spíš jen o nenápadné pomrknutí, než přímý tie-in, takže vyškrtnutí by pořád obhájit šlo. Doufejme. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Zdaleka nejen) finále série je esencí těch poctivých, pravých Star Wars, Od doby, co značku převzal Disney se naprosto bez výhrad povedl jen Rogue One, který to v sobě taky měl. Ale Mandalorian, ten v sobě má hlavně tu neopakovatelnou atmosféru původní trilogie. A to se cení! A celá druhá řada je navíc minimálně o stupeň lepší, než ta první. Zajímavější příběhy, děj se konečně někam posouvá, více akce, návrat spousty starých známých, naprosto neskutečná atmosféra, perfektní vizuál, úžasná hudba, dokonale rozkošný Grogu... Tady to prostě je. Takhle měla vypadat trilogie! Alespoň na seriálovém poli se ale Stae Wars daří, pokud takhle budou vypadat všechny připravované seriály (nebo alespoň většina), vůbec bych se nebránil tomu, kdyby žádné filmy už nikdy nebyly. Tohle je ten správný způsob! Pecka. 95%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duo Jon Favreau a Dave Filoni zachránilo Star Wars! Pamatuji se, jak jsem zhruba touto dobou před dvěma lety viděl trailer na první sérii a nebyl jsem z toho bůhvíjak odvařený. Ale výsledek mě osobně úplně odpálil a i po zhlédnutí druhé řady tomu není jinak! Mandalorian si udržel vysoce nastavenou laťku a pokračuje v parádním představení. Nikdy jsem nebyl nějaký obří fanoušek ságy SW, ale díky tomuto počinu od Disney jsem se do toho univerza fakt malinko zažral. Krásné lokace, zajímavé dílčí zápletky, výborná akce s vymazlenou choreografií, nezapomenutelná hudba (ten hlavní motiv se mi opět bude ve hlavě přehrávat dost dlouho), chladný Mando v hlavní roli a v neposlední řadě Grogu AKA Baby Yoda (malý zeleňáček si to zase krade pro sebe). Závěr správně epicky bombastický, ty finální dva díly (rafinérie a útok na křižník) adrenalinová pecka. Opravdu málo mi chybí k plnému počtu. 8,5/10 ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Zločinci, s ktorými v úvode bojuje Cara Dune (Gina Carano), patria k druhu Aqualish. Ten nám bol predstavený už v Star Wars: Epizóda IV - Nová nádej (1977), kde sa v kantýne jeden z príslušníkov tohto druhu pokúsil napadnúť Lukea Skywalkera a Obi-Wan mu pritom odsekol ruku. (ČSFD)
  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama