Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (537)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Typický Clint Eastwood, to se pozná ... nejen podle toho, že hraje i v hlavní roli. Klidný příběh, žádný spěch ve vyprávění. Body dolů dávám za neuvěřitelnou naivitu, kterou měl dědula, když dostal balík prachů za převezení balíčku neznámého obsahu. A také tu tupost gangsterů, když tomu senilnímu staříkovi svěřili tu práci. (viděl jsem: 1x cz) ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Eastwood má stále neotřesitelné charisma a je to pořád badass. Skvostně hláškuje, užívá si svojí roli a po hodině jí i naplno procítí do kamery. Jestliže je něco, co tenhle film má, tak je to naprostá sebereflexe jeho charakteru. Už to není děda, co na všechny ukazuje prstem..ve vypjatých rozhovorech neprocedí mezi zuby ponižující nadávku, ale dá druhým lidem kolem něj za pravdu. Taky je to možná poslední jeho film a můžu říct, že odešel na absolutním možném vrcholu. Nepopírám, pár prvků se mi zdá nedotažených, ale ani chvíli jsem se nenudil, bylo to parádní dobrodružství s úžasným soundtrackem a ke konci fungovalo i napětí. Na emoce rozhodně též dojde a hlavně film působí dospěle, old-schoolově audiovizuálem, je zde plejáda známých herců i v menších rolích a z filmu je znát láska k němu. Na pět hvězd mi film sám o sobě nevychází, ale jelikož jsem po té dlouhé době Clinta viděl ve filmu hrozně moc rád a odvedl fantastickou práci, tak budu hodně vstřícný. ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

typicky Clint a.k.a. drsnak, ale so zlatym srdcom, vsetko tak velmi idealisticke a ocakavatelne, napad zaujimavy, no cely cas som rozmyslala co pojdem po filme kupit do potravin. Nuda. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Jakmile někomu začne vážně táhnout na devadesát, většinou už všechno zabalí a zbytek svých dní přečká někde v klidu a pokoji. Clint Eastwood ne. Ten chlap je prostě nezastavitelný. Další z jeho snímků, ve kterém se chopil otěží jak režie, tak i hlavní role, může připomínat takovou opravdu velice zmírněnou verzi Breaking Bad, smíchanou s nedávným snímkem Douga Limana Made in America. Člověk ať však nečeká nějaký velký příliv dramatických a kulervoucích událostí, kde to Clint všem těm prašivým dealerům natře. Pašerák je v základu velice skromný film, atmosférou připomínající 10 let staré Gran Torino, který si dokonce najde čas na pár humorných situací a hlášek, přičemž v divákovi ani neevokují pocit, že by tam neměly patřit. A i když je ona skromnost na jednu stranu hezká, bohužel se to projevilo i na faktu, že film diváka do sebe příliš nevtáhne. Je to slušná a příjemná eastwoodovka, na kterou se velice hezky kouká, ovšem nic spešl to není. Za normálních okolností bych asi hodnotil třemi * , ale já pro toho Eastwooda mám prostě slabost. Takže nakonec se to vyškrabalo na ty pěkný - Slabší 4* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno to nieje ten najideálnejší názor, ale stále si myslím, že špinavé prachy, sú stále len prachy a keď sa použijú v rámci dobra, možno aspoň symbolickým dojmom zotrie krv, ktorá po nich stekala. A keď taký tata Clint Eastwood zistí, že svojou brigádou môže pomôcť okoliu, je to viac ako sympatické, aj napriek vedľajším účinkom. Pán herec a režisér sa po predošlom slabom režijnom príspevku ( THE 15:17 TO PARIS beriem tak, že sa proste len blbo vyspal ), opäť vracia v plnej ´´eastwoodovskej´´ poľnej. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Eastwood stále umí a to jak hrát, tak i režírovat. Skvělý film, trochu podobný Gran torinu. Taktéž o člověku, jenž ,,na stará kolena” zpytuje svědomí, s tím rozdílem, že zde již za hranicí zákona. Bohužel tomu chybí lepší závěr (ikdyž si dokážu představit i o horší). Jinak však není téměř co vytknout. Herecky skvělé, hudba též, takže nelze než doporučit všem, kdo na tohoto již skoro devadesátiletého pána nedají také dopustit...80%. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VĎAKA TATKO." ,,ZAMÁLO, LEZBA." __ Pri sledovaní ,,Pašeráka" mi prišli na um ,,Němi"-ho slová, ktoré ešte pred rokmi napísal na margo ,,Invictus": Eastwooduv režijní styl je balzam. Je to úsporná, pokojná a zrozumiteľná réžia muža, ktorý je rád, že mu to jeho vek stále milosrdne dovolí. Prináša v dobrom zmysle slova starosvetskú, t. j. tradičnú rodinnú drámu - akých dnes už býva pomenej - o zmeškanom čase, ktorý na úkor veku jeho predstaviteľov prináša osudovejšie okamihy končiace nielen uzmierením ale aj zmierením samého sa sebou a prijatím svojho osudu, pretože za hriechy sa musí pykať. Navyše sa mi veľmi páči, ako má Eastwood vzhľadom na svoj vek už všetkých v pi... a ako parádne pritom občas hláškuje (napodobňovanie Hitlera, ,,Som rád, že vám negrom môžem pomôcť."...). Dúfam, že aj mne raz milosrdný čas dovolí byť ako on. Veľmi reálne vystavaný dej narúša akurát návšteva haciendy drogového bossa v podaní takmer nespoznateľného Andyho Garciu (viacej mi pripomínal De Nira), ktorá mi prišla len veľmi málo pravdepodobná. Inak však ide o veľmi príjemnú, pohodovú záležitosť a každý kto teraz čakal od Eastwooda viacej akcie a rýchlejšie tempo je riadne mimo. (5465. hodnotenie, 308. komentár k filmu) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Ne, není to špatný film. Clint Eastwood dokazuje i ve svých skoro 90 letech, že herecky i režisérsky na to stále má. Ve filmu se objeví i postarší Andy Garcia v roli kartelového bosse nebo Laurence Fishburne jako nadřízený hlavního vyšetřovatele. Film není žádná extra bomba, ale dvou strávených hodin nelituji. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Pašerák je civilním dramatem na motivy těžko uvěřitelného leč téměř kompletně pravdivého příběhu, které těží především ze skvělého Clinta Eastwooda jak před tak za kamerou. Škoda jen trochu delší stopáže a faktu, že film na několika místech působí až možná příliš zbytečně natahovaně a vykonstruovaně. Jako herecká tečka za legendární hereckou kariérou ale tenhle příběh odvážného důchodce funguje skvěle. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tedy nejdříve.....Clint Eastwood je jen jeden, ono se rozhodnout natočit film, kde mimo postojem za kamerou stojíte i před ní, není nic snadného. Když to ale udělá někdo, kdo za rok bude slavit devadesát roků, tak se zmůžu jen na pořádný potlesk. S jakou bravurou tento mistr točí takové filmy, to se již nebude opakovat. Tudíž si toho všichni važme. Pašerák mě bavil. Zakládá si to na skutečné události, která se po přečtení na papíře nejdříve zdá docela neuvěřitelná, ale po uvědomění si všech okolností začne člověk pociťovat husí kůži. Po stránce řemeslné nemám absolutně žádnou výtku, od režie po kameru, všechno na jedničku. Jenže......Příběh se podle mě dal daleko více zdramatizovat, přišlo mi, že scény, které ve scénáři měly vypadat drsně a prostě ne moc příjemně pro diváka, v konečném produktu takto nevyzněly. Andy Garcia nevyužitý, Fishbourne pořád jen něco schvaloval, jediný Bradley Cooper dostal větší roli, ale i tak coby agent DEA měl obdržet více prostoru. Prostě jsem ve filmu nenašel něco, co by mě přimělo ho vidět znovu. Druhé Gran Torino se nekoná, bohužel. Neberte mě ale špatně, své kvality to nabídne, už jen za herecký koncert Eastwooda si to pusťte, ty hlášky mu pořád jdou. Za mě dávám 68 % ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Clint si točí co chce a vždy se na to dá koukat. Je diskutabilní jak se asi chovají takoví členové mexického kartelu a jaké jsou jejich škatulky. Proč nad tím nějak přemýšlet.Tohle se prostě mohlo stát a já tomu věřím.Zapadá to do sebe a obejde se to bez teatrálních stříleček a honiček.Rodina je prostě nejdůležitější a nemusíte se chovat a žít podle Bible . Život je život a nemá šablony. Za mě moc dobré pokoukání. Pár hlášek starého pána , přesně a nepřehraně. Clint je pán s citem pro rytmus, děj. Filmař s velkým F ! ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Opravdu neuvěřitelně příjemná pohoda ve stylu road-movie s náznaky satiry na téma stáří. Clint je prostě kult sám o sobě a já pro něj mám neuvěřitelnou slabost, ve stáří snad i větší, než z jeho sedmdesátek/osmdesátek. Pro každého nadšence do Eastwooda je to povinnost, pro neznabohy milé zpestření večera. Škoda, že se film věnuje převážně jen jediné postavě, nevadilo by mi přidat půlhodinky a pořádně si film užít. Člověk se u některých hlášek opravdu zasměje. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s představou, že dostanu příběh staříka fikaně bruslícího mezi gangstery a ramenem zákona. Nic takového. Earl je vláčen vývojem docela pasivně. Příběh je banálně nudný a v mnoha ohledech nevěrohodný. Nevadí mi pohádkové tóny, pokud jsou účelně použity. Tady je ale bajka prostě blbá. Konspirační část odporuje zdravému rozumu a "objevení rodiny" je kýč. --- Mám Eastwooda rád, a pár jeho filmů řadím mezi klenoty. Nemůže ode mne ale očekávat, že pochválím něco, co si usmyslel utáhnout jen svým charismatem a hrstí hlášek. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dědula Eastwood i ve v svém vysokém věku pořád dokáže natočit kvalitní film, řádně ho po svém vygradovat a zároveň si zahrát i hlavní roli, kterou mu prostě žerete. Bravo mistře! Pašerák je klasický Clintův rukopis, zde naráží na moderní dobu internetu a mobilů a také na hlavní funkci rodiny, jakou by měla plnit. To vše je zabalené do příběhu o dědkovi, který celý život pěstuje lilie, o svou rodinu se nestará a když zkrachuje jeho zahradnická práce, dá se na dráhu převozníka drog. Ve filmu nechybí jeho klasický jemný humor, narážky na novodobý systém, ani vypjaté emotivní chvíle. Filmy Clinta Eastwooda mají pořád čím diváka oslovit a to mám na jeho dílech strašně rád. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Takové příběhy a role Clintovi sedí jako prdel na hrnec. V podstatě osamělý samorost, který je rozhádaný s kde kým se nakonec ukáže jako klaďas, který je schopen citu i velkých činů. Příběh je příjemný, ikdyž se nejedná zrovna o humorné téma a stejně všichno držíme Clintovi pěsti, ať s tím nakonec nějak vydrbe. A ono se tak vlastně i stane. Podařený film. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Meh. Z tří dějových linek jsou dvě za prahem trapnosti. Rodinná linka je strašně sentimentální, herečky jakoby vypadly z druhořadýho dramatu na Hallmarku a stejně tak většina jejich replik. Detektivní linka v podstatě kupí několik policejních klišé o pašácích, co chytají zlé drogové dealery. Takže jediná nosná část je kterak se důchodce Clint učí, jak to chodí v dnešním světě____Krom toho mi vadí, že ten film explicitně říká, že člověk by měl preferovat rodinu před prací, ale zároveň v podstatě celou dobu ukazuje, že základem úspěchu je tvrdá práce (Clint Eastwood celý život pracuje a ještě v důchodu vozí zásilku s drogami, Bradley Cooper brečí, že nemá čas na děti, ale kdyby tak dlouho nedřel, tak nechytne Eastwooda a potažmo celej gang)___ Stejně tak to přináší takovej ten upřímnej ale úplně deziluzivní pohled na svět, kde veškerý problémy jsou způsobeny pouze osobním selháním. Není třeba hledat příčiny v systémových problémech (neexistujícího) amerického sociálního státu (starý děda musí jezdit autem, aby platil vnučce školné na vysoké škol). Jakoby absurdita té situace přímo vybízela ke kritice systému, ale ne v Eastwoodově (vlastně až upřímně naivním) republikánském vidění světa. Tam platí, že pokud jsem správnej chlap, tak za všechno špatný v životě si vždycky můžu sám. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velká pohodovka a důkaz toho, že Eastwood to má i v osmaosmdesáti v hlavě srovnané a dokáže natočit konzistentní, zábavný a podařený film. Jistě, Pašerák není nic originálního, ale o to se Eastwood ani nesnažil. Rezignuje i na jakékoli podbízení divákovi a točí film sám pro sebe a pro své fanoušky. Vypráví ve velmi pomalém tempu, takže potěší spíš staromilce, nikam nespěchá a po celou dobu udržuje odlehčenou atmosféru a potřebný nadhled. Sází jednu hlášku za druhou, kašle na jakoukoli korektnost a sám sebe nebere vůbec vážně. V hlavní roli je pochopitelně skvělý a charismatický a jedině on táhne celý film vpřed. I když je zbytek obsazení poměrně hvězdný, nikdo nemá takový prostor a tolik neuchvátí, všichni ale hrají výborně. S emocemi pracuje autor famózně a nikdy nesklouzne k prvoplánovému kýči a jakkoli dojemnou scénu dokáže odlehčit nějakým vtipem, přesto jsou působivé a mají obrovskou sílu. Asi se dá Eastwoodovi vytknout, že snímek je moc dlouhý, uprostřed se trochu vleče a upadá do stereotypu, v tomto případě by to asi nebylo fér, protože si toho je určitě dobře vědom a je mu to úplně jedno. Velmi dobrá záležitost, a pokud Clint ukončí hereckou kariéru tímto filmem, je to loučení víc než důstojné. 70 %. ()

Reklama

Reklama