Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (537)

Timak 

všechny recenze uživatele

Mám veškerý respekt ke Clintu Eastwoodovi, ale už je opravdu hodně starý. Měl by se už na to vykašlat, nazout papuče a nechat to mladším. Uměním stárnout je to, že si přiznám, že už nestačím s dechem. Tentokrát slabší 3*, a to jen zřejmě z nostalgie. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ve velké pohodě suverénní Clint Eastwood představuje samorostlého dědulu ze staré školy, který se na stará kolena (kvůli penězům – pro usmíření s rodinou či centrum pro veterány) stane úspěšným pašerákem narkotik – protože ho nikdo nepodezřívá a on sám si hlavně bezstarostně jezdí a užívá života. Moc sympatický, milý filmek mírně ztrácí dech až v závěrečné dramatizaci, a to zejména proto, že si sám není úplně jistý, jak má vlastně vyznít. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dej a kvalitný herec, to jedine treba ku dobrému filmu. Pašerák ním rozhodne je. Po rozpačitých mladých zabijakoch, som si užil naplno tento Eastwoodov film. Treba pochváliť hlavne jeho výkon, na svoj vek niečo neuveriteľné. Zaslúžene. Earl ukázal že dôležitá nieje práca, ale najmä rodina. Emotívny záver bol už len čerešničkou na torte. 5* ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood byl naprosto skvělý a to hlavně před kamerou. Za kamerou to byla slušně odvedená práce, ale bylo to strašně roztahané. Chápu, že když drogy pašuje devadesátiletý stařík, tak tu nemůže být bleskový střih, ale trocha svižnosti by neuškodila. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Noční můra v Eastwood Street. Film suchý jak české pole v květnu, který ještě ke všemu podobně jak česká vláda není schopna správně pracovat, aby to fungovalo. I když v obou případech je řešení jiné. Eastwood má problém v tom, že hraje čiře necharakterní roli, která je vám vlastně ukradená, protože možnost získat si k ní sympatie je téměř nemožné. Vím, že porovnávání s Gran Torinem je až heretické, ale ve výsledku se jedná o film od stejného tvůrce, s podobným charakter a přitom se v kvalitě tolik liší. Důvod je ten, že u postavy z již zmíněného opusu cítíte, vidíte jeho progres od počátku a vlastně i způsob toho jak se z člověka, kterého vlastně nemáte rádi stane váš hrdina. Zde sledujete starce, který pašuje drogy, je vlastně v rámci pojetí i docela trouba a jestli ho odstřelí v té nebo té minutě je vám skoro jedno. Protože si k němu s jeho vlastním přístupem nejste schopni vytvořit nějaký vztah. To vše v popředí u příběhu lidí, kteří řeší nějaké své mezilidské problémy, které nejsou nějak zajímavé, lince komisařů, které je nudná a to vše s hlavním "hrdinou", který nemá moc hodnot a má charakter co by se za nehet vešlo. Nic extra na předání. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Do půlky do ještě nějak šlo, ale pak to Clint už vyloženě pojal jako oslavu rodinných hodnot na úkor samotného pašeráctví, což bylo rozhodně zajímavější, než kýčovité rodinné drama. Já chápu, že režisér reprezentuje takové ty klasické konzervativní hodnoty (já to mám vlastně rád), ale tady už to přehnal. 52%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Clint na odpočinku (tzn. v plném zápřahu - kolikrát už prohlásil, že tentokrát naposled?) a film v odpočinkovém módu. Nenadchne, neurazí, staroušovi v každém případě respekt. 60% ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Clint, Clint. Ty nikdy nesklameš. Tvoje filmy sa vyznačujú niečím, čo iné filmy nie. Aj tento bol jeho hereckým aj režisérskym skvostom, skvelý film, ktorý krásne pohladí po duši, má aj štipku humoru a je skvelo vystavaný. Jednoznačne je to film, ktorý má srdce a komu sa nepáči, tak nemá rád old school a poctivú filmárčinu. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

The Mule určite nie je zásadný film v bohatej Eastwoodovej filmografii, či už ako režiséra, alebo herca, ale ajtak si zaslúži pozornosť. Je totiž fascinujúce, čo tento veterán vo svojom pokročilom veku stále zvláda. V kinách si na seba tento nenápadný film bez problémov zarobil a aj z pohľadu kvality nemám výraznejšie výtky. Príbeh založený na skutočných udalostiach síce nie je dynamický, ale je o to intenzívnejší. Funguje vtip aj dráma. Eastwood je skrátka záruka kvality aj v momente, keď sedí na dvoch stoličkách. 80% HBO GO ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Až se Clint ztratí, Pane Bože, jaké filmy se budou vytvářet?... Dokonalé jako vždy. Jedinečný příběh, jaký nenapadne nikoho jiného. Společenství současné generace s nevýhodňovanými seniory. Touha být stále viděn a snaha něco dokázat. Vztahy. Staré rány. Láska a odpuštění. Zločin a trest. Spravedlnost. Bol. Klaním se Vám, Pane. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Další skvělé drama neuvěřitelného Clinta, který i v devadesáti dokáže zahrát a natočit velmi nadstandardní žánrovku s přesahem a mnoha sděleními. Parádní kousek. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovsky úprimný film, ktorý krásne odsýpa a ponúka nádherné obrazy, zaujímavé zápletky a tonu skvelých hlášok. Mohlo tam byť možno menej rodinnej drámy a viac krimi ale Clint to natočil po svojom a treba povedať, že pri jeho veku je to stále nadpriemerný filmový zážitok. Užil som si tie dlhé cesty americkou krajinou s Frankom Sinatrom z reprákov, všadeprítomnú pohodu, vtipné a úderné dialógy a hlavne tú poctivú filmovú atmosféru ako za starých čias. The Mule pôsobí ako film z pred 40 rokov, v tom najlepšom slova zmysle. Škoda toho zbytočne patetického finále, ale inak spokojnosť... 70 %!! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ale tak ovšem, tohle sem si vychutnal se vší parádou... Už sem měl strach, že Eastwood nenatočí nic víc než jen srágoru a hle, máme tu precizní kousek s neskutečným příběhem :o). Starej páprda se na starý kolena rozhodne, že si krapet přividělá tím, že bude dělat pro mexikánce profesi, která je v názvu tohodle filmu. A nejlepší je, že prej to zkusí jednou, aby zaplácnul dluhy. Pak teda pordruhý a najendou už nejde přestat. Prostě to chce hrabat, hrabat a hrabat, dokud tě někdo nesejme nebo dokud tě nechytnou benga. Tady hlavní šéf poldů - B.Cooper, kterej už je dávno na filmovým výslunní a kterej prostě umí a nechá se na něj koukat. Do přízviska filmu bych ještě napsal "komedie", páš je se minimálně desetkrát fakt od srdce zasmál tomu, jak si to Eastwood dává s naprosto ledovým klidem... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Clint je svém věku už přeci jen trochu senilní, ale kdo by nebyl. Pokud bych se dožil stejného věku a zároveň byl schopný natočit takovýto senilní snímek, tak bych za to byl neskutečně rád. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Těch 88 už je na Clintovi sakra znát. Pravděpodobně jde o poslední film kde ho vidíme. Každopádně hraje 90ti letého, takže působí autenticky ;). Film těží ze všech stran co může, aniž by to vypadalo vyloženě “přez závit” (i když “na dřeň” jde kde může). A je jedno jestli jde o sex, umírání, rasismus nebo humor. Trochu překvapil ten závěr (měl nakročeno k něčemu jinému), ale není to vyloženě na škodu. Clint na to jde prostě chytře a pokud by to mělo být opravdu herecké rozloučení, ostudu si neudělal. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Nedosahující kvalit Gran Torina, ale přitom se hodně podobá v určitých aspektech (silné rodiné vztahy, byť v Torinu se nejednalo zcela o rodinu vlastní). Clint už je zde opravdu vetchý, zahrál to sice s grácií ale obávám se, že šlo o jednu z posledních, ne-li zcela poslední titulní roli. Jeho převozníka koksu ale asi nezapomenu, minimálně i pro ty momenty, kdy si vtipně pobrukuje výborné songy v autě při převozu, nebo jeho decentní stírání mladších protivníků. Tohoto chlápka bude jednoho dne kurevská škoda.........................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Fakt sorry, ale mám zde krapet pocit, že místní pozitivní hodnocení tohoto snímku plyne snad jen z úcty k panu Eastwoodovi a pohled na skutečnou kvalitu filmu se dostává na jakousi druhou kolej. Jistě, před člověkem, který v 88 letech funguje tak, jako právě Clint, nelze nic jiného, než smeknout, ale co se prostě týče samotného filmu, já se vážně po celou dobu nudil a nic zvláštního, zajímavého, či poutavého jsem zde prostě nezaznamenal. Vždyť se tam za ty téměř dvě hodiny prakticky nic neděje, Clintovo „pašování“ je stále dokola se opakující totožný cyklus, se stejným průběhem a stejnýma kecama, sem tam proložené nepřesvědčivým pátráním nevýrazných agentů a rodinným dramatem, které diváka také nemůže příliš zabavit. Po celou dobu zde navíc nefunguje atmosféra, napětí, ani emoce, příběhová gradace úplně chybí a tempo filmu je srovnatelné tak akorát s Eastwoodovou pohyblivostí. Herecky to pak také není zrovna výhra, za zmínku stojí snad jen právě samotný Clint, zbytek osazenstva ale působí jakoby nezúčastněně, otráveně, což je nejvíce znát především třeba na zpruzeným Cooperovi. Pašerák zkrátka není podívanou, která by mě příliš oslovila, za mě se tam fakt příliš neděje, a to, co se tam děje, působí nezáživně, unaveně a nepřesvědčivě. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Natočit to a hrát tam kdokoli jinej než Clint, tak je to max na 3 hvězdy. Ale Clint tam je a je jako obvykle skvělej a když vezmu v potaz jeho věk, tak je to prostě neuvěřitelný. Naprosto přirozeně zahráno a rutinérsky natočeno. Za mě spokojenost a jen malinko slabší 4 hvězdy. (4k UHD blu-ray, orig.) ()

Reklama

Reklama