Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Těžko si představit jak by tenhle film chápal někdo kdo nezná předcházející (resp. dějově následující) seriál, natož kdo ještě nemá s Lynchem zkušenosti. Asi by byl zoufale mimo a film by šmahem odsoudil jako blbost. Pro mě jako obdivovatele Lynchova světa a nadšeného fanouška Twin Peaksu šlo samozřejmě o perfektní zážitek, obsahující všechno co mám na seriálu i samotném Lynchově stylu rád, snad až na málo prostoru pro Daela, který tu (z pochopitelných důvodů) hraje jenom vedlejší roličku. Isaak a Sutherland byli špičkoví, stejně jako ztvárnění hlavních dvou rolí Sheryl Lee a Raye Wise. A co mě nejvíc dostalo? "My name is Annie and I have been with Dale and Laura. The good Dale is in the lodge and he can´t leave. Write it in your diary." Chudák Annie. ;-( 80% a pro fanoušky Twin Peaks 90% ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle si nezaslouží ani hvězdu. Ze začátku jsem si myslel, že to bude opravdu mysteriózní podívaná, ale pak najednou se to přehoupne o rok někam jinam a objeví se postavy o kterých není nic vysvětlené a celý film sledujemem jen fetování a demetního otce. Zamotaný blábolení, nelogičnost a nevysvětlitelnost. Neviděl jsem ani setinu pozitivní věci. Asi jsem to nepochopil, ale to zřejmě z toho důvodu, že jsem nepostřehl ve sledování filmu, kam se třeba poděli agenti FBi co vyšetřovali vraždu a proč najednou se tam objevil uplně někdo jiný. A ty nesmyslné scény, kdy se feťačka zešílí jen proto, že jí chybí pár stránek v deníku a pak se zjeví nějací retardové v čele s malým krpatcem žvatlající absolutní hovna. Chtěl jsem mysteriózní snímek u kterého budu trčet s vyvalenýma očima s husí kůží na těle a logickým vysvětlením. A né píčovinu, která mě nudí a tečou mi z ní slzy ze zívaní div jsem si hubu nerozthl. Opravdu se podhle hodnocení nemůže člověk řídit. 81%, ale tak možná nudy. Z mého hlediska už mi došla trpělivost. Takže se nepřikloním ani na začátek, který byl zajímavý. Prostě tohle hodím do koše a už nikdy nechci slyšet o Twin Peaks!!!!!!!!!!!!!!! ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl asi 5 epizod seriálu a teď TOHLE. Film je pěkně psycho. Co si ze seriálu pamatuju, teď mě nadchnul skvělým černým humorem a celkovou podivností. Ohni se mnou pojď je ale totální psycho-nářez, lynchovina jako bejk, která se mi místy i hnusila, ale musím uznat, že film je opravdu výborně zvládnutý, má pekelně znervózňující atmosféru a rozhodně JE působivý. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pamätám si na deň, keď som tento film videl po prvý krát. Označil som ho za totálny chaos a nudnú kravinu ohodnotenú jednou hviezdou. Teraz, ovplyvnený časom filmu a teraz, keď už viem kto je David Lynch som si dal repete. Samozrejme prešli roky a Lyncha som ako tak napozeral a ako zamilovaný do seriálu Twin Peaks som prišiel opäť k Fire Walk with Me. S kludným svedomím si dovolím tvrdiť, že na toto sa treba pripraviť a náhodný divák(ako som bol napr. ja pri prvej projekcii) si o filme nič dobré nepomyslí. Treba vidieť a pochopiť mytológiu Twin Peaks a až potom si naplno vychutnáte tzv. záverečný film, ktorý to vlastne celé začne. Kto má rád seriál, film sa mu bude tiež páčiť. Je škoda, že vypadli niektoré postavy(málo Coopera čo je pochopiteľné, no Audrey mi chýbala), ale postava Laury Palmerovej si niečo takéto zaslúžila. V skratke: Vitajte v podivnom mestečku Twin Peaks a zoznámte sa s Laurou Palmerovou. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Obrovský plus za to, že se David neztratil sám ve svém scénáři. Což by určitě nebyl žádný problém. Nádherně absurdní, filmový výjev, který má výborné prvky humoru, dramatu, thrilleru a nakonec i hororu. Neopakovatelná podívaná nejen na osud Laury Plamrové s atmosférou, která odráží silnou osobitost scénáře i režie. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)
  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama